MAGGI Kaszotto Köles rizottó négysajtos szósszal
Termékinformáció
A MAGGI Kaszotto Köles rizottó négysajtos szósszal termékünkben a kölest egy dús, krémes mártással tettük teljessé. Szószunkhoz a lágy és finom camambert-et, ementálit és különböző ízletes sajtokat választottunk, melyek a krémes mártás alapját adják. A sajtok ízét a bors és metélőhagyma teszi igazán harmonikussá.
Kiszerelés: 239 g
Próbáld ki a MAGGI Kaszotto Árpa rizottó gombás szósszal termékünket is!
Összetevők
GABONA – Összetevők: köles.
NÉGYSAJTOS SZÓSZPOR – Összetevők: SAJTPOR 28,3% (camembert, ementáli, gouda, kéksajt), zsíros TEJPOR, TEJSZÍNPOR, étkezési só, cukor, aromák (TEJET tartalmaz), fűszernövények 3,5% (metélőhagyma, petrezselyem), fokhagymapor 2,9%, élesztőkivonat, kukoricakeményítő, burgonyakeményítő, TEJSAVÓPOR, fekete bors, napraforgóolaj. Tartalmazhat GLUTÉNT, TOJÁST, SZÓJÁT, ZELLERT és MUSTÁRT.
Több információ
Tápérték adatok
per 100g | Egy adag készételben | RI %* | |
Energia |
938 kJ 222 kcal |
1173 kJ 281 kcal |
14 % |
Zsír | 5.3 g | 10.2 g | 15 % |
amelyből telített zsír | 2.9 g | 4.1 g | 20.50 % |
Szénhidrát | 35.7 g | 22.4 g | 9 % |
amelyből cukrok | 3.1 g | 2.5 g | 3 % |
Rost | 1.4 g | 1.7 g | - |
Fehérje | 7.4 g | 24 g | 48 % |
Só | 2.6 g | 1.09 g | 18.20 % |
Allergének táblázat
Glutén |
igen
|
Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai) és azokból készült termékek |
Tej |
igen
|
Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is) |
Szója |
igen
|
Szójabab és abból készült termékek |
Zeller |
igen
|
Zeller és abból készült termékek. |
Diófélék |
nem
|
Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia és queenslandi dió és azokból készült termékek |
Földimogyoró |
nem
|
Földimogyoró és abból készült termékek |
Halak |
nem
|
Halak és azokból készült termékek |
Rákfélék |
nem
|
Rákfélék és azokból készült termékek |
Szezámmag |
nem
|
Szezámmag és abból készült termékek |
Kén-dioxid |
nem
|
Kén-dioxid és SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter koncentrációt meghaladó mennyiségben. |
Mustár |
igen
|
10. Mustár és abból készült termékek. |
Puhatestűek |
nem
|
Puhatestűek és abból készült termékek |
Csillagfürt |
nem
|
Csillagfürt és abból készült termékek. |
Tojás |
igen
|
Tojás és abból készült termékek |
Igen – A termék tartalmazza vagy tartalmazhatja
Nem- A termék nem tartalmazza
N/A – nincs megadva
Elkészítés
Friss hozzávalók és elkészítési javaslat:
300 g csirkemell, kb. 120 g brokkoli, 1 evőkanál olaj, 20 g vaj, 800 ml víz
1. A kölest öblítsük át hideg vízzel, majd öntsünk rá annyi forró vizet, ami éppen ellepi. Ezután tegyük félre.
2. A kockázott csirkemellet forró olajon pirítsuk körülbelül 5 percig. Adjunk hozzá 800 ml vizet, a köles, illetve a szószos tasak tartalmát, keverjük össze, és forraljuk fel. Főzzük alacsony lángon 5 percig fedő alatt, alkalmanként keverjük meg.
3. Az apró rózsákra szedett brokkolit adjuk az ételhez, keverjük össze és főzzük további 5 percig.
4. Vegyük le az edényt a tűzről, adjuk hozzá a 20 g vajat, keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
Csirkehús hozzáadása nélkül is finom egytálétel