Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Szezámos-diós sült karfiol sajtos mártogatóval
Szezámos-diós sült karfiol sajtos mártogatóval
40 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
77 29.8g / 77%
15 12.7g / 15%
8 7.5g / 8%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Szezámos-diós sült karfiol sajtos mártogatóval

(0)
40 perc
Könnyű
Ez a karfiolos mártogatós egyesíti a zöldség, az olívaolaj és az olajos magvak minden előnyét, a hozzá kínált sajtszósz, ami a fűszereket, aromákat és szárított sajtokat tartalmazó MAGGI Tejszínes négysajtos alapból készült, pedig megadja ennek a különleges snacknek a pikantériáját.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  fej
karfiol
1  tasak
Maggi Tejszínes négysajtos csirkemell alap
5  dkg
dió
5  dkg
szezámmag
2  dl
tejszín
4  dl
víz
4  ek
étolaj
1  csipet
1  csipet
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
12.75 g
Energia
342.93 kcal
Zsír
29.87 g
Fehérje
7.58 g
Telített zsírok
3.98 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

40 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    A karfiolt a leveleitől megtisztítjuk, kis rózsákra szedjük.
  • 2. lépés

    5 perc
    A karfiolrózsákat megkenjük olajjal és szezámmagba mártjuk.
  • 3. lépés

    25 perc
    A szezámos karfiolrózsákat sütőpapírral bélelt tepsiben megsózzuk, a vágott dióval megszórjuk és 190 fokon – vagy légkeveréses sütőben 170 fokon – kb. 25 percig sütjük.
  • 4. lépés

    4 perc
    Közben elkészítjük a sajtszószt: az alapot elkeverjük a tejszínnel és a vízzel, majd folyamatosan kevergetve felfőzzük, besűrítjük.
  • 5. lépés

    1 perc
    Mártogatósként kínáljuk.
Szezámos-diós sült karfiol sajtos mártogatóval

1. lépés 5

A karfiolt a leveleitől megtisztítjuk, kis rózsákra szedjük.

Szezámos-diós sült karfiol sajtos mártogatóval

2. lépés 5

A karfiolrózsákat megkenjük olajjal és szezámmagba mártjuk.

Szezámos-diós sült karfiol sajtos mártogatóval

3. lépés 5

A szezámos karfiolrózsákat sütőpapírral bélelt tepsiben megsózzuk, a vágott dióval megszórjuk és 190 fokon – vagy légkeveréses sütőben 170 fokon – kb. 25 percig sütjük.

Szezámos-diós sült karfiol sajtos mártogatóval

4. lépés 5

Közben elkészítjük a sajtszószt: az alapot elkeverjük a tejszínnel és a vízzel, majd folyamatosan kevergetve felfőzzük, besűrítjük.

Szezámos-diós sült karfiol sajtos mártogatóval

5. lépés 5

Mártogatósként kínáljuk.

Recept letöltése