Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Pieczony rostbef z nowalijkami
Sült marhahús zsenge sült zöldségekkel
103 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
60 29.5g / 60%
18 20.6g / 18%
22 25.1g / 22%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Sült marhahús zsenge sült zöldségekkel

(0)
103 perc
Könnyű
A család imádja a húsos ételeket? Vagy talán egy baráti találkozóhoz keresel egy érdekes fogást? A sült marhasült zsenge zöldségekkel tökéletes választás mindennapi vacsorára és különleges alkalmakra is.

Hozzávalók

8

Ezt az ételt 8 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  csomag
Maggi Ízvarázs Ételízesítő 10 féle zöldséggel
1  kg
Marhahús, pácolt, sózott marhahús, szegy, főzve
25  g
mustár
1  tk
édes őrölt pirospaprika
2  tk
Fűszerek, fokhagyma por
1  ág
rozmaring
1  ág
kakukkfű
500  g
Burgonya, fehér, hús és bőr, nyers
5  db
Sárgarépa, bébirépa, nyers
1  csokor
petrezselyem
1  csokor
retek
2  fej
Hagyma, édes, nyers
1  tk
méz
3  ek
olívaolaj
0.5  tk
Fűszerek, kakukkfű, szárított
1  csipet
feketebors
1  csipet

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
20.68 g
Energia
449.91 kcal
Zsír
29.51 g
Fehérje
25.18 g
Telített zsírok
8.74 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

103 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Törölgessük szárazra a húst, és alaposan fűszerezzük minden oldalát sóval és borssal. A páchoz adjunk hozzá mustárt, egy teáskanál granulált fokhagymát, paprikát, rozmaringot és kakukkfüvet, majd alaposan dörzsöljük be a húst vele. Ha lehetséges, tegyük hűtőbe legalább 1 órára, és hagyjuk pácolódni.
  • 2. lépés

    5 perc
    Mossuk meg a burgonyát, és vágjuk félbe. Hámozzuk meg a sárgarépát, aprítsuk a petrezselymet. Vágjuk félbe a retket. Vágjuk a lilahagymát kisebb negyedekre.
  • 3. lépés

    2 perc
    A zöldségeket ízesítjük. Tegyünk rá mézet, olajat és fűszereket – a szárított kakukkfüvet, egy teáskanál granulált fokhagymát, sót és borsot – és alaposan keverjük össze.
  • 4. lépés

    90 perc
    Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és tegyük a húst egy nagy sütőformában a sütőbe. 30 perc múlva adjuk hozzá a zöldségeket, csökkentsük a hőmérsékletet 160°C-ra, és süssük kb. 1 órán át.
  • 5. lépés

    1 perc
    Ha megsült, egy kis ideig pihentessük a húst, mielőtt felvágjuk.
Sült marhahús zsenge sült zöldségekkel

1. lépés 5

Törölgessük szárazra a húst, és alaposan fűszerezzük minden oldalát sóval és borssal. A páchoz adjunk hozzá mustárt, egy teáskanál granulált fokhagymát, paprikát, rozmaringot és kakukkfüvet, majd alaposan dörzsöljük be a húst vele. Ha lehetséges, tegyük hűtőbe legalább 1 órára, és hagyjuk pácolódni.

Sült marhahús zsenge sült zöldségekkel

2. lépés 5

Mossuk meg a burgonyát, és vágjuk félbe. Hámozzuk meg a sárgarépát, aprítsuk a petrezselymet. Vágjuk félbe a retket. Vágjuk a lilahagymát kisebb negyedekre.

Sült marhahús zsenge sült zöldségekkel

3. lépés 5

A zöldségeket ízesítjük. Tegyünk rá mézet, olajat és fűszereket – a szárított kakukkfüvet, egy teáskanál granulált fokhagymát, sót és borsot – és alaposan keverjük össze.

Sült marhahús zsenge sült zöldségekkel

4. lépés 5

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és tegyük a húst egy nagy sütőformában a sütőbe. 30 perc múlva adjuk hozzá a zöldségeket, csökkentsük a hőmérsékletet 160°C-ra, és süssük kb. 1 órán át.

Sült marhahús zsenge sült zöldségekkel

5. lépés 5

Ha megsült, egy kis ideig pihentessük a húst, mielőtt felvágjuk.

Recept letöltése