Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Sült libamell almával és vörösáfonyával

Sült libamell almával és vörösáfonyával

(0)
90 perc
Közepes
A máj után a mell a liba legértékesebb, legfinomabb része, hozzuk hát ki belőle a legjobbat: kezdjük a sütést serpenyőben, majd tegyük sütőbe. Ezzel a módszerrel kívül ropogós, belül omlós, szaftos marad. Tegyünk mellé almát, szárított gyümölcsöket, ezzel ízesítsük a szaftját.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Csirke fűszerkeverék
2  db
libamell
80  dkg
burgonya
4  közepes
alma
5  dkg
vörösáfonya
5  dkg
vaj
5  dl
tej
1  csipet
ízlés szerint só
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
69 g
Energia
580.8 kcal
Zsír
16.3 g
Fehérje
40.7 g
Telített zsírok
9.2 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

90 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    A mellek bőrét óvatosan irdaljuk be keresztben és hosszában, vigyázva, hogy a húst ne vágjuk át.
  • 2. lépés

    5 perc
    Töröljük szárazra, fűszerezzük be a fűszerkeverékkel.
  • 3. lépés

    5 perc
    A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  • 4. lépés

    5 perc
    Az almákat magozzuk ki, vágjuk gerezdekre.
  • 5. lépés

    25 perc
    A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, enyhén sós vízben főzzük puhára.
  • 6. lépés

    5 perc
    Forrósítsunk meg egy nagyobb serpenyőt és erős lángon, a bőrös felével lefele kezdjük sütni a melleket, mozgatás nélkül, 3-4 percig.
  • 7. lépés

    5 perc
    Fordítsuk meg a húst – ekkor már kisült a zsírja jó része – dobjuk mellé az almagerezdeket, és süssük ezen az oldalán is 4 percig.
  • 8. lépés

    25 perc
    Az almákat vegyük ki a serpenyőből, tegyük félre, tartsuk melegen. Dobjuk a hús mellé az áfonyákat, toljuk a sütőbe alufóliával takarva 20 - 25 percre.
  • 9. lépés

    5 perc
    Amíg sül a hús, törjük át a burgonyát, keverjük hozzá a vajat és annyi tejet, hogy könnyű pürét kapjunk.
  • 10. lépés

    5 perc
    Tálaljuk a húst szeletelve, a sült almával, áfonyával és a burgonyapürével.
Sült libamell almával és vörösáfonyával

1. lépés 10

A mellek bőrét óvatosan irdaljuk be keresztben és hosszában, vigyázva, hogy a húst ne vágjuk át.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

2. lépés 10

Töröljük szárazra, fűszerezzük be a fűszerkeverékkel.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

3. lépés 10

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

4. lépés 10

Az almákat magozzuk ki, vágjuk gerezdekre.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

5. lépés 10

A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, enyhén sós vízben főzzük puhára.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

6. lépés 10

Forrósítsunk meg egy nagyobb serpenyőt és erős lángon, a bőrös felével lefele kezdjük sütni a melleket, mozgatás nélkül, 3-4 percig.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

7. lépés 10

Fordítsuk meg a húst – ekkor már kisült a zsírja jó része – dobjuk mellé az almagerezdeket, és süssük ezen az oldalán is 4 percig.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

8. lépés 10

Az almákat vegyük ki a serpenyőből, tegyük félre, tartsuk melegen. Dobjuk a hús mellé az áfonyákat, toljuk a sütőbe alufóliával takarva 20 - 25 percre.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

9. lépés 10

Amíg sül a hús, törjük át a burgonyát, keverjük hozzá a vajat és annyi tejet, hogy könnyű pürét kapjunk.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

10. lépés 10

Tálaljuk a húst szeletelve, a sült almával, áfonyával és a burgonyapürével.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
5 + 15 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • A serpenyőből
  • A sütőből
  • Authencity
  • baráti összejövetelek
  • Ebéd
  • Egyéb
  • európai
  • Fazék főzés
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Főétel
  • Húsos fogás
  • Krumpli
  • Magas fehérjetartalmú
  • magyar konyha
  • Rostforrás
  • Teljes fogás
  • ünnepek
  • Vacsora
  • Zöldség/gyümölcs adag

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Sült marhahús zsenge sült zöldségekkel

    Sült marhahús zsenge sült zöldségekkel

    103 perc Könnyű
  • Mozzarellával sült palacsinta

    Mozzarellával sült palacsinta

    105 perc Könnyű
  • Héjában sült töltött burgonya

    Héjában sült töltött burgonya

    60 perc Könnyű
  • Sült Penne

    Sült Penne

    73 perc Könnyű

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET