Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Sült libamell almával és vörösáfonyával
Sült libamell almával és vörösáfonyával
90 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
25 16.2g / 25%
48 69g / 48%
27 40.6g / 27%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Sült libamell almával és vörösáfonyával

(0)
90 perc
Közepes
A máj után a mell a liba legértékesebb, legfinomabb része, hozzuk hát ki belőle a legjobbat: kezdjük a sütést serpenyőben, majd tegyük sütőbe. Ezzel a módszerrel kívül ropogós, belül omlós, szaftos marad. Tegyünk mellé almát, szárított gyümölcsöket, ezzel ízesítsük a szaftját.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Csirke fűszerkeverék
2  db
libamell
80  dkg
burgonya
4  közepes
alma
5  dkg
vörösáfonya
5  dkg
vaj
5  dl
tej
1  csipet
ízlés szerint só

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
69 g
Energia
580.76 kcal
Zsír
16.26 g
Fehérje
40.67 g
Telített zsírok
9.19 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

90 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    A mellek bőrét óvatosan irdaljuk be keresztben és hosszában, vigyázva, hogy a húst ne vágjuk át.
  • 2. lépés

    5 perc
    Töröljük szárazra, fűszerezzük be a MAGGI fűszerkeverékkel.
  • 3. lépés

    5 perc
    A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  • 4. lépés

    5 perc
    Az almákat magozzuk ki, vágjuk gerezdekre.
  • 5. lépés

    25 perc
    A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, enyhén sós vízben főzzük puhára.
  • 6. lépés

    5 perc
    Forrósítsunk meg egy nagyobb serpenyőt és erős lángon, a bőrös felével lefele kezdjük sütni a melleket, mozgatás nélkül, 3-4 percig.
  • 7. lépés

    5 perc
    Fordítsuk meg a húst – ekkor már kisült a zsírja jó része – dobjuk mellé az almagerezdeket, és süssük ezen az oldalán is 4 percig.
  • 8. lépés

    25 perc
    Az almákat vegyük ki a serpenyőből, tegyük félre, tartsuk melegen. Dobjuk a hús mellé az áfonyákat, toljuk a sütőbe alufóliával takarva 20 - 25 percre.
  • 9. lépés

    5 perc
    Amíg sül a hús, törjük át a burgonyát, keverjük hozzá a vajat és annyi tejet, hogy könnyű pürét kapjunk.
  • 10. lépés

    5 perc
    Tálaljuk a húst szeletelve, a sült almával, áfonyával és a burgonyapürével.
Sült libamell almával és vörösáfonyával

1. lépés 10

A mellek bőrét óvatosan irdaljuk be keresztben és hosszában, vigyázva, hogy a húst ne vágjuk át.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

2. lépés 10

Töröljük szárazra, fűszerezzük be a MAGGI fűszerkeverékkel.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

3. lépés 10

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

4. lépés 10

Az almákat magozzuk ki, vágjuk gerezdekre.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

5. lépés 10

A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, enyhén sós vízben főzzük puhára.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

6. lépés 10

Forrósítsunk meg egy nagyobb serpenyőt és erős lángon, a bőrös felével lefele kezdjük sütni a melleket, mozgatás nélkül, 3-4 percig.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

7. lépés 10

Fordítsuk meg a húst – ekkor már kisült a zsírja jó része – dobjuk mellé az almagerezdeket, és süssük ezen az oldalán is 4 percig.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

8. lépés 10

Az almákat vegyük ki a serpenyőből, tegyük félre, tartsuk melegen. Dobjuk a hús mellé az áfonyákat, toljuk a sütőbe alufóliával takarva 20 - 25 percre.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

9. lépés 10

Amíg sül a hús, törjük át a burgonyát, keverjük hozzá a vajat és annyi tejet, hogy könnyű pürét kapjunk.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

10. lépés 10

Tálaljuk a húst szeletelve, a sült almával, áfonyával és a burgonyapürével.

Recept letöltése