Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal
Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal
180 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
14 21.6g / 14%
64 212g / 64%
22 74.2g / 22%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

(0)
180 perc
Közepes
Ne féljünk a húsok változatos használatától, egy kiegyensúlyozott étrendben igen is helye van a vörös húsoknak és a kacsacombnak is.

Hozzávalók

2 adag

Ezt az ételt 2 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
60  dkg
kacsacomb
1  tasak
Maggi Csirke fűszerkeverék
25  dkg
bulgur
5  közepes
alma
250  g
áfonya
0.5  db
citrom
20  g
fahéj
1  csokor
petrezselyem
3  ek
cukor

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
212.04 g
Energia
1302.35 kcal
Zsír
21.61 g
Fehérje
74.25 g
Telített zsírok
7.42 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

180 perc
  • 1. lépés

    40 perc
    4 evőkanál olajban elkeverjük a MAGGI Pikáns fűszerkeveréket, majd a konyhakész húst beleforgatjuk, és hagyjuk pihenni 30 percig.
  • 2. lépés

    80 perc
    A sütőt előmelegítjük 220 fokra, majd a tepsibe helyezett combokat bőrös felükkel lefelé kb. 40-50 percig sütjük, megfordítjuk és további 20-30 percig sütjük. Ha azt látjuk, hogy nagyon pirul, de még nem elég puha a hús, alufóliával lefedhetjük, ezzel a pirulást megakadályozzuk, de a hús omlósra fog sülni.
  • 3. lépés

    10 perc
    Közben az almákat megpucoljuk, ízlés szerint cikkekre, kockákra vágjuk.
  • 4. lépés

    10 perc
    Forrásban lévő vízbe tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, citromot és a cukrot, majd összefőzzük őket. A cukrot az alma savanyúságának és édességének mértéke szerint változtathatjuk.
  • 5. lépés

    9 perc
    Addig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul az alma, majd hozzáadjuk az áfonyát és levesszük a tűzről. A forró lében még ezután is kicsit főni fog az alma, az áfonyának pedig épp csak át kell melegednie.
  • 6. lépés

    10 perc
    A bulgur nagyon hamar készen van, ezért érdemes csak a combok megfordítása után belefogni. Felrakunk 1 liter vizet főni, ízlés szerint megsózzuk.
  • 7. lépés

    20 perc
    A bulgurt egy nagy tálba tesszük, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és hagyjuk, hogy megszívja magát.  20 perc után összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel.
  • 8. lépés

    1 perc
    Miután minden készen van, tálaljuk.
Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

1. lépés 8

4 evőkanál olajban elkeverjük a MAGGI Pikáns fűszerkeveréket, majd a konyhakész húst beleforgatjuk, és hagyjuk pihenni 30 percig.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

2. lépés 8

A sütőt előmelegítjük 220 fokra, majd a tepsibe helyezett combokat bőrös felükkel lefelé kb. 40-50 percig sütjük, megfordítjuk és további 20-30 percig sütjük. Ha azt látjuk, hogy nagyon pirul, de még nem elég puha a hús, alufóliával lefedhetjük, ezzel a pirulást megakadályozzuk, de a hús omlósra fog sülni.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

3. lépés 8

Közben az almákat megpucoljuk, ízlés szerint cikkekre, kockákra vágjuk.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

4. lépés 8

Forrásban lévő vízbe tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, citromot és a cukrot, majd összefőzzük őket. A cukrot az alma savanyúságának és édességének mértéke szerint változtathatjuk.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

5. lépés 8

Addig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul az alma, majd hozzáadjuk az áfonyát és levesszük a tűzről. A forró lében még ezután is kicsit főni fog az alma, az áfonyának pedig épp csak át kell melegednie.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

6. lépés 8

A bulgur nagyon hamar készen van, ezért érdemes csak a combok megfordítása után belefogni. Felrakunk 1 liter vizet főni, ízlés szerint megsózzuk.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

7. lépés 8

A bulgurt egy nagy tálba tesszük, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és hagyjuk, hogy megszívja magát.  20 perc után összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

8. lépés 8

Miután minden készen van, tálaljuk.

Recept letöltése