Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

(0)
180 perc
Közepes
Ne féljünk a húsok változatos használatától, egy kiegyensúlyozott étrendben igen is helye van a vörös húsoknak és a kacsacombnak is.

Hozzávalók

2 adag

Ezt az ételt 2 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
60  dkg
kacsacomb
1  tasak
Csirke fűszerkeverék
25  dkg
bulgur
5  közepes
alma
250  g
áfonya
0.5  db
citrom
20  g
fahéj
1  csokor
petrezselyem
3  ek
cukor
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
212 g
Energia
1302.4 kcal
Zsír
21.6 g
Fehérje
74.2 g
Telített zsírok
7.4 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

180 perc
  • 1. lépés

    40 perc
    4 evőkanál olajban elkeverjük a pikáns fűszerkeveréket, majd a konyhakész húst beleforgatjuk, és hagyjuk pihenni 30 percig.
  • 2. lépés

    80 perc
    A sütőt előmelegítjük 220 fokra, majd a tepsibe helyezett combokat bőrös felükkel lefelé kb. 40-50 percig sütjük, megfordítjuk és további 20-30 percig sütjük. Ha azt látjuk, hogy nagyon pirul, de még nem elég puha a hús, alufóliával lefedhetjük, ezzel a pirulást megakadályozzuk, de a hús omlósra fog sülni.
  • 3. lépés

    10 perc
    Közben az almákat megpucoljuk, ízlés szerint cikkekre, kockákra vágjuk.
  • 4. lépés

    10 perc
    Forrásban lévő vízbe tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, citromot és a cukrot, majd összefőzzük őket. A cukrot az alma savanyúságának és édességének mértéke szerint változtathatjuk.
  • 5. lépés

    9 perc
    Addig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul az alma, majd hozzáadjuk az áfonyát és levesszük a tűzről. A forró lében még ezután is kicsit főni fog az alma, az áfonyának pedig épp csak át kell melegednie.
  • 6. lépés

    10 perc
    A bulgur nagyon hamar készen van, ezért érdemes csak a combok megfordítása után belefogni. Felrakunk 1 liter vizet főni, ízlés szerint megsózzuk.
  • 7. lépés

    20 perc
    A bulgurt egy nagy tálba tesszük, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és hagyjuk, hogy megszívja magát.  20 perc után összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel.
  • 8. lépés

    1 perc
    Miután minden készen van, tálaljuk.
Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

1. lépés 8

4 evőkanál olajban elkeverjük a pikáns fűszerkeveréket, majd a konyhakész húst beleforgatjuk, és hagyjuk pihenni 30 percig.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

2. lépés 8

A sütőt előmelegítjük 220 fokra, majd a tepsibe helyezett combokat bőrös felükkel lefelé kb. 40-50 percig sütjük, megfordítjuk és további 20-30 percig sütjük. Ha azt látjuk, hogy nagyon pirul, de még nem elég puha a hús, alufóliával lefedhetjük, ezzel a pirulást megakadályozzuk, de a hús omlósra fog sülni.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

3. lépés 8

Közben az almákat megpucoljuk, ízlés szerint cikkekre, kockákra vágjuk.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

4. lépés 8

Forrásban lévő vízbe tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, citromot és a cukrot, majd összefőzzük őket. A cukrot az alma savanyúságának és édességének mértéke szerint változtathatjuk.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

5. lépés 8

Addig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul az alma, majd hozzáadjuk az áfonyát és levesszük a tűzről. A forró lében még ezután is kicsit főni fog az alma, az áfonyának pedig épp csak át kell melegednie.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

6. lépés 8

A bulgur nagyon hamar készen van, ezért érdemes csak a combok megfordítása után belefogni. Felrakunk 1 liter vizet főni, ízlés szerint megsózzuk.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

7. lépés 8

A bulgurt egy nagy tálba tesszük, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és hagyjuk, hogy megszívja magát.  20 perc után összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

8. lépés 8

Miután minden készen van, tálaljuk.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
2 + 1 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • Ebéd
  • Egyéb
  • Egyéb
  • európai
  • Fazék főzés
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Főétel
  • Gyümölcs
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • Magas fehérjetartalmú
  • magyar konyha
  • Rostforrás
  • Teljes fogás
  • ünnepek

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Sült marhahús zsenge sült zöldségekkel

    Sült marhahús zsenge sült zöldségekkel

    103 perc Könnyű
  • Mozzarellával sült palacsinta

    Mozzarellával sült palacsinta

    105 perc Könnyű
  • Héjában sült töltött burgonya

    Héjában sült töltött burgonya

    60 perc Könnyű
  • Sült Penne

    Sült Penne

    73 perc Könnyű

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET