Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Maggi ZW alap
Sonkás ragu tésztával
43 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
36 12.1g / 36%
44 32.6g / 44%
20 15.6g / 20%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Készítsd el teljes kiőrlésű tésztából
Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Sonkás ragu tésztával

(0)
43 perc
Könnyű
Olyan maradékmentő receptötletet keresel, ami finom, mégis gyors, és mindössze néhány hozzávaló kell hozzá? Akkor ezt a receptet neked találták ki: ízletes tésztás ragu sonkával és krémes mártással. Ha kedvet kaptál egy ilyen isteni vacsorához, láss neki, nem fogod megbánni! És a legjobb, hogy lehetsz kreatív, felhasználhatod a konyhában lévő az előző főzés során megmaradt alapanyagokat, hiszen variálhatod a hozzávalókat. Használd el, ami a hűtődben van: tehetsz bele gombát, hagymát, paprikát, póréhagymát, és füstölt sonka helyett használhatsz kolbászdarabokat, vagy akár a tegnapi vacsorából maradt főtt vagy sült húst is.

Hozzávalók

3 adagokat

Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
35  g
MAGGI Rakott Tészta alap
300  ml
víz
200  g
tejszín
200  g
tészta
150  g
sonka

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
32.66 g
Energia
306.67 kcal
Zsír
12.19 g
Fehérje
15.69 g
Telített zsírok
6.39 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

43 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Keverjük össze a MAGGI Rakott tészta alapot 150 ml tejszínnel (12 %) és 600 ml vízzel. Forraljuk egy edényben, időnként megkeverve 1 percig.
  • 2. lépés

    3 perc
    Öntsük a nyers tésztát egy kiolajozott tűzálló tálba, szórjuk meg a kockára vágott sonkával, majd öntsük rá az alapot, és jól keverjük össze. Szórjuk meg reszelt cheddar sajttal. Ne fedjük le.
  • 3. lépés

    35 perc
    Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 35 percig (200 °C-on, legkeverés nélkül, "alulról sütés" funkcióval).
Sonkás ragu tésztával

1. lépés 3

Keverjük össze a MAGGI Rakott tészta alapot 150 ml tejszínnel (12 %) és 600 ml vízzel. Forraljuk egy edényben, időnként megkeverve 1 percig.

Sonkás ragu tésztával

2. lépés 3

Öntsük a nyers tésztát egy kiolajozott tűzálló tálba, szórjuk meg a kockára vágott sonkával, majd öntsük rá az alapot, és jól keverjük össze. Szórjuk meg reszelt cheddar sajttal. Ne fedjük le.

Sonkás ragu tésztával

3. lépés 3

Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 35 percig (200 °C-on, legkeverés nélkül, "alulról sütés" funkcióval).

Recept letöltése