Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami i serem
Sajtos rakott lapcsánka
61 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
47 28.9g / 47%
42 58.4g / 42%
11 15.8g / 11%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Sajtos rakott lapcsánka

(0)
61 perc
Könnyű
Túl sok a megmaradt krumpli a spejzban? Készíts belőle tócsnit, lapcsánkát vagy cicedlit! Persze ez mind egyetlen ínycsiklandó és laktató ételt jelent, amihez most mutatunk is egy sajtos verziót. A receptet a Maggi Bolognai spagetti alapja teszi még ellenállhatatlanabbá.

Hozzávalók

3 adagokat

Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Bolognai spagetti alap
750  g
főzni való burgonya
2 
vöröshagyma
1  db
tojás
1.5  ek
liszt
3  ek
Olaj, repce
1.5  ek
vaj
75  g
edámi sajt
2  g
1  g
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
58.48 g
Energia
553.71 kcal
Zsír
28.93 g
Fehérje
15.86 g
Telített zsírok
9.61 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

61 perc
  • 1. lépés

    15 perc
    A burgonyát és a két hagymát megpucoljuk, finom reszelőn lereszeljük, a felesleges folyadékot kinyomkodjuk.
  • 2. lépés

    5 perc
    Adjuk hozzá a tojást, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, alaposan keverjük össze.
  • 3. lépés

    10 perc
    Egy serpenyőben forró olajban 8 lapcsánkát kisütünk.
  • 4. lépés

    10 perc
    Elkészítjük a tölteléket. A hagymát felszeleteljük, és serpenyőben forró vajban megpirítjuk.
  • 5. lépés

    5 perc
    A Maggi Bolognai spagetti alapot 300 ml hideg vízben elkeverjük. Forraljuk fel, majd keverjük össze a hagymával.
  • 6. lépés

    5 perc
    A lapcsánkákat egy tepsibe tesszük, rászedjük a tölteléket, és megszórjuk reszelt sajttal.
  • 7. lépés

    10 perc
    150°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  • 8. lépés

    1 perc
    Amint elkészült, a sütőből kivéve forrón tálalhatjuk.
Sajtos rakott lapcsánka

1. lépés 8

A burgonyát és a két hagymát megpucoljuk, finom reszelőn lereszeljük, a felesleges folyadékot kinyomkodjuk.

Sajtos rakott lapcsánka

2. lépés 8

Adjuk hozzá a tojást, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, alaposan keverjük össze.

Sajtos rakott lapcsánka

3. lépés 8

Egy serpenyőben forró olajban 8 lapcsánkát kisütünk.

Sajtos rakott lapcsánka

4. lépés 8

Elkészítjük a tölteléket. A hagymát felszeleteljük, és serpenyőben forró vajban megpirítjuk.

Sajtos rakott lapcsánka

5. lépés 8

A Maggi Bolognai spagetti alapot 300 ml hideg vízben elkeverjük. Forraljuk fel, majd keverjük össze a hagymával.

Sajtos rakott lapcsánka

6. lépés 8

A lapcsánkákat egy tepsibe tesszük, rászedjük a tölteléket, és megszórjuk reszelt sajttal.

Sajtos rakott lapcsánka

7. lépés 8

150°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Sajtos rakott lapcsánka

8. lépés 8

Amint elkészült, a sütőből kivéve forrón tálalhatjuk.

Recept letöltése