Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Sajtos csirkebatyuk
Sajtos csirkebatyuk
45 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
59 37.6g / 59%
26 37.7g / 26%
15 22.9g / 15%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Sajtos csirkebatyuk

(0)
45 perc
Közepes
A frissen aranybarnára sült, ropogós leveles tésztának nehéz ellenállni, ha pedig ínycsiklandó töltelékkel párosul egyenesen lehetetlen. Ez a húsos-sajtos, tésztába burkolt finomság hűvösebb napokra igazi comfort food, amit a kanapé elé kucorodva a legjobb fogyasztani.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Csirkés-sajtos rakott tészta alap
25  dkg
csirkemell
1  csomag
élesztős levelestészta
2  dl
tejszín
1  db
tojás
1  ek
olaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
37.78 g
Energia
584.83 kcal
Zsír
37.66 g
Fehérje
22.9 g
Telített zsírok
11.08 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

45 perc
  • 1. lépés

    1 perc
    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  • 2. lépés

    10 perc
    A csirkemellet kicsi kockákra vágjuk és megpirítjuk, majd jól átsütjük az olajon.
  • 3. lépés

    10 perc
    Hozzáadjuk a MAGGI Csirkés-sajtos rakott tészta alapot és a tejszínt. Egyenletesen elkeverjük és folyamatos kevergetés mellett addig forrósítjuk, amíg a szósz besűrűsödik. Végül hűlni hagyjuk.
  • 4. lépés

    5 perc
    Amikor a húsos szósz teljesen kihűlt a tésztát kitekerjük, nagyobb négyzetekre vágjuk és mindegyik négyzet közepére halmozunk egy-egy evőkanállal a töltelékből.
  • 5. lépés

    4 perc
    A tojást felverjük és megkenjük vele a tészta széleit. A négyzetek négy sarkát összecsippentjük, majd a széleket is összenyomkodjuk.
  • 6. lépés

    14 perc
    Egy sütőlapáttal tepsire rakjuk, a batyuk tetejét is megkenjük a maradék tojással és az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • 7. lépés

    1 perc
    Nagy adag zöldsalátával tálaljuk.
Sajtos csirkebatyuk

1. lépés 7

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Sajtos csirkebatyuk

2. lépés 7

A csirkemellet kicsi kockákra vágjuk és megpirítjuk, majd jól átsütjük az olajon.

Sajtos csirkebatyuk

3. lépés 7

Hozzáadjuk a MAGGI Csirkés-sajtos rakott tészta alapot és a tejszínt. Egyenletesen elkeverjük és folyamatos kevergetés mellett addig forrósítjuk, amíg a szósz besűrűsödik. Végül hűlni hagyjuk.

Sajtos csirkebatyuk

4. lépés 7

Amikor a húsos szósz teljesen kihűlt a tésztát kitekerjük, nagyobb négyzetekre vágjuk és mindegyik négyzet közepére halmozunk egy-egy evőkanállal a töltelékből.

Sajtos csirkebatyuk

5. lépés 7

A tojást felverjük és megkenjük vele a tészta széleit. A négyzetek négy sarkát összecsippentjük, majd a széleket is összenyomkodjuk.

Sajtos csirkebatyuk

6. lépés 7

Egy sütőlapáttal tepsire rakjuk, a batyuk tetejét is megkenjük a maradék tojással és az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Sajtos csirkebatyuk

7. lépés 7

Nagy adag zöldsalátával tálaljuk.

Recept letöltése