Ezt az ételt 2 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A citromnád külsejéről a fás leveleket eltávolítjuk, majd ujjnyi darabokra vágjuk. A kis hengereket jó alaposan megcsapkodjuk klopfolóval, vagy nyújtófával, hogy a rostjai szétessenek, így intenzívebb lesz az íze. Ha nincsen citromád, használhatunk szárított lime levelet is.
A gombát és a fokhagymát szeletekre, a tofut kockákra vágjuk.
A vizet egy mélyebb lábasba öntjük, majd beledobjuk a citromnádat, a gombát, a fokhagymát, a tofut és 5 percig forraljuk.
Ha minden alkotóelem megpuhult, átfőtt, akkor ehhez az alapléhez öntjük a Maggi Magic Asia pikáns thai tésztát, és addig főzzük tovább, míg a tészta meg nem puhul (kb. 5 perc).
Lime gerezddel, korianderrel tálaljuk.
Ha csípősebbre vágysz, chilipaprika karikákkal is bolondíthatod.