Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szezámos-diós sült karfiol sajtos mártogatóval

0
40 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 fej
karfiol
5 dkg
dió
5 dkg
szezámmag
2 dl
tejszín
4 dl
víz
4 ek
étolaj
1 csipet
1 csipet
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
343.16 kcal
Fehérje
7.63 g
Szénhidrát
12.76 g
Telített zsírok
4.01 g
Zsír
29.87 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

40 perc
1. lépés
5 perc
A karfiolt a leveleitől megtisztítjuk, kis rózsákra szedjük.
2. lépés
5 perc
A karfiolrózsákat megkenjük olajjal és szezámmagba mártjuk.
3. lépés
25 perc
A szezámos karfiolrózsákat sütőpapírral bélelt tepsiben megsózzuk, a vágott dióval megszórjuk és 190 fokon – vagy légkeveréses sütőben 170 fokon – kb. 25 percig sütjük.
4. lépés
4 perc
Közben elkészítjük a sajtszószt: az alapot elkeverjük a tejszínnel és a vízzel, majd folyamatosan kevergetve felfőzzük, besűrítjük.
5. lépés
1 perc
Mártogatósként kínáljuk.
Szezámos-diós sült karfiol sajtos mártogatóval

1. lépés 5

A karfiolt a leveleitől megtisztítjuk, kis rózsákra szedjük.

Szezámos-diós sült karfiol sajtos mártogatóval

2. lépés 5

A karfiolrózsákat megkenjük olajjal és szezámmagba mártjuk.

Szezámos-diós sült karfiol sajtos mártogatóval

3. lépés 5

A szezámos karfiolrózsákat sütőpapírral bélelt tepsiben megsózzuk, a vágott dióval megszórjuk és 190 fokon – vagy légkeveréses sütőben 170 fokon – kb. 25 percig sütjük.

Szezámos-diós sült karfiol sajtos mártogatóval

4. lépés 5

Közben elkészítjük a sajtszószt: az alapot elkeverjük a tejszínnel és a vízzel, majd folyamatosan kevergetve felfőzzük, besűrítjük.

Szezámos-diós sült karfiol sajtos mártogatóval

5. lépés 5

Mártogatósként kínáljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév