Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

0
120 perc
Nehéz

Hozzávalók

-
6 adag
+

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 fej
vöröshagyma
50 dkg
bab
2 ek
liszt
1 kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
70 g
fokhagyma
1 tk
borsikafű
80 dkg
csülök
3 db
babérlevél
1 dl
tej
3 ek
étolaj
2 dl
tejföl
50 dkg
savanyúkáposzta
1 csipet
feketebors
5 g
fűszerpaprika

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
426.42 kcal
Fehérje
34.67 g
Szénhidrát
25.71 g
Telített zsírok
9.84 g
Zsír
20.58 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

120 perc
1. lépés
10 perc
A babot és a füstölt csülköt éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd másnap az áztatóvizet leöntjük róla.
2. lépés
45 perc
Két liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a babérleveleket és a borsikafüvet.
3. lépés
10 perc
Nagyjából 45 perc elteltével kivesszük a csülköt, kicsontozzuk, leválasztjuk a bőrét, majd a húst összedaraboljuk.
4. lépés
20 perc
A csontot és a húst visszatesszük a levesbe, majd főzzük, amíg a bab meg nem puhul.
5. lépés
15 perc
Ha a bab már puha, akkor az olajon aranybarnára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, rövid ideig pirítjuk, majd levesszük a hőforrásról. Felöntjük a tejjel, simára keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és az Ízvarázst is. Egy-két evőkanál levessel is kikeverjük, majd a leveshez adjuk.
6. lépés
15 perc
Kinyomkodjuk a káposztát (a levét félretesszük), a leveshez adjuk, majd 10-15 perc alatt készre főzzük, hogy a káposzta még ropogós maradjon.
7. lépés
5 perc
A levest ízlés szerint borsozzuk, ha netán szükséges, sózzuk és a savanyúságot a félretett káposztalével szabályozhatjuk.
Szabolcsi savanyúkáposzta leves

1. lépés 7

A babot és a füstölt csülköt éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd másnap az áztatóvizet leöntjük róla.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

2. lépés 7

Két liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a babérleveleket és a borsikafüvet.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

3. lépés 7

Nagyjából 45 perc elteltével kivesszük a csülköt, kicsontozzuk, leválasztjuk a bőrét, majd a húst összedaraboljuk.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

4. lépés 7

A csontot és a húst visszatesszük a levesbe, majd főzzük, amíg a bab meg nem puhul.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

5. lépés 7

Ha a bab már puha, akkor az olajon aranybarnára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, rövid ideig pirítjuk, majd levesszük a hőforrásról. Felöntjük a tejjel, simára keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és az Ízvarázst is. Egy-két evőkanál levessel is kikeverjük, majd a leveshez adjuk.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

6. lépés 7

Kinyomkodjuk a káposztát (a levét félretesszük), a leveshez adjuk, majd 10-15 perc alatt készre főzzük, hogy a káposzta még ropogós maradjon.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

7. lépés 7

A levest ízlés szerint borsozzuk, ha netán szükséges, sózzuk és a savanyúságot a félretett káposztalével szabályozhatjuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév