75 / 100
Hozd egyensúlyba az étkezésed
MyMenuIQ™
75 / 100
Kiváló érték
Az étkezésed teljes mértékben kiegyensúlyozott
Vissza
Mit értünk kiegyensúlyozott étkezés alatt?

A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.

A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.

MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.

Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték (0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték (45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték (70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
Fehérje
34.7g / 32%
Szénhidrát
25.7g / 25%
Zsír
20.6g / 43%
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.

Táplálkozási tippek

  • Főzz ízletes, tápláló és megfizethető helyi alapanyagokból.
  • Tudtad, hogy ha a főzés végén adod az ételhez a zöldségeket és zöldfűszereket, akkor azok megőrzik élénk színeiket, ízüket, roppanósságukat valamint fontos tápanyagaikat?
  • Tedd változatosabbá az étkezésed C-vitaminban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel, mint a paprika, petrezselyemzöld, ribizli és citrusfélék, lehetővé téve szervezeted számára, hogy még több vasat hasznosítson az étkezések során. #livestrongwithiron

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

(0)
120perc
Nehéz

Hozzávalók

-
6 adag
+

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1  fej
vöröshagyma
50  dkg
bab
2  ek
liszt
1  kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
70  g
fokhagyma
1  tk
borsikafű
80  dkg
csülök
3  db
babérlevél
1  dl
tej
3  ek
étolaj
2  dl
tejföl
50  dkg
savanyúkáposzta
1  csipet
feketebors
5  g
fűszerpaprika

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
426.42 kcal
Fehérje
34.67 g
Szénhidrát
25.71 g
Telített zsírok
9.84 g
Zsír
20.58 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

120 perc
1. lépés
10 perc
A babot és a füstölt csülköt éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd másnap az áztatóvizet leöntjük róla.
2. lépés
45 perc
Két liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a babérleveleket és a borsikafüvet.
3. lépés
10 perc
Nagyjából 45 perc elteltével kivesszük a csülköt, kicsontozzuk, leválasztjuk a bőrét, majd a húst összedaraboljuk.
4. lépés
20 perc
A csontot és a húst visszatesszük a levesbe, majd főzzük, amíg a bab meg nem puhul.
5. lépés
15 perc
Ha a bab már puha, akkor az olajon aranybarnára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, rövid ideig pirítjuk, majd levesszük a hőforrásról. Felöntjük a tejjel, simára keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és az Ízvarázst is. Egy-két evőkanál levessel is kikeverjük, majd a leveshez adjuk.
6. lépés
15 perc
Kinyomkodjuk a káposztát (a levét félretesszük), a leveshez adjuk, majd 10-15 perc alatt készre főzzük, hogy a káposzta még ropogós maradjon.
7. lépés
5 perc
A levest ízlés szerint borsozzuk, ha netán szükséges, sózzuk és a savanyúságot a félretett káposztalével szabályozhatjuk.
Szabolcsi savanyúkáposzta leves

1. lépés 7

A babot és a füstölt csülköt éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd másnap az áztatóvizet leöntjük róla.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

2. lépés 7

Két liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a babérleveleket és a borsikafüvet.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

3. lépés 7

Nagyjából 45 perc elteltével kivesszük a csülköt, kicsontozzuk, leválasztjuk a bőrét, majd a húst összedaraboljuk.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

4. lépés 7

A csontot és a húst visszatesszük a levesbe, majd főzzük, amíg a bab meg nem puhul.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

5. lépés 7

Ha a bab már puha, akkor az olajon aranybarnára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, rövid ideig pirítjuk, majd levesszük a hőforrásról. Felöntjük a tejjel, simára keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és az Ízvarázst is. Egy-két evőkanál levessel is kikeverjük, majd a leveshez adjuk.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

6. lépés 7

Kinyomkodjuk a káposztát (a levét félretesszük), a leveshez adjuk, majd 10-15 perc alatt készre főzzük, hogy a káposzta még ropogós maradjon.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

7. lépés 7

A levest ízlés szerint borsozzuk, ha netán szükséges, sózzuk és a savanyúságot a félretett káposztalével szabályozhatjuk.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév