Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Sült kápia paprika krémleves

Sült kápia paprika krémleves

(0)
40 perc
Közepes
A héjában sült, majd pürésített paprika sok népszerű zöldségkrém alapja. Most levest készítünk belőle, de érdemes dupla mennyiséget sütni és a megsült, lehéjazott paprikából készült krémet lefagyasztani, így legközelebb 15 perc alatt elkészíthetjük a levest.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  ek
Maggi Ízvarázs Ételízesítő 10 féle zöldséggel
80  dkg
kápia paprika
20  dkg
burgonya
1  kis
vöröshagyma
2  ek
tejföl
1  l
forró víz
2  ek
olaj
1  csipet
feketebors
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
27.2 g
Energia
204.1 kcal
Zsír
8.8 g
Fehérje
4.4 g
Telített zsírok
1.2 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

40 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A burgonyákat felkarikázzuk.
  • 2. lépés

    5 perc
    A paprikát megmossuk és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 40-45 percig sütjük, félidőnél egyszer megfordítva. Ne ijedjünk meg, amikor a paprikák héja foltokban feketedni kezd, ez jelzi, hogy  már puhára sültek.
  • 3. lépés

    5 perc
    A sütőből kivett paprikákat egy tálba rakjuk, szorosan lefolpackozzuk és 15 percig állni hagyjuk.
  • 4. lépés

    5 perc
    Közben a hagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk és folyamatosan kevergetve üvegesre pároljuk az olajon.
  • 5. lépés

    5 perc
    A paprikák csumáját kiszedjük, héjukat lehúzzuk és a hagymához adjuk. Beletesszük a burgonyát is, majd a zöldségeket felöntjük a vízzel.
  • 6. lépés

    5 perc
    Forrás után hozzáadunk egy evőkanálnyi MAGGI Ízvarázst, majd az egészet fedő alatt, a burgonya puhulásáig főzzük.
  • 7. lépés

    10 perc
    A tűzről lehúzva botmixerrel összeturmixoljuk, közben hozzáadjuk a frissen őrölt borsot és a tejfölt. Melegében tálaljuk!
Sült kápia paprika krémleves

1. lépés 7

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A burgonyákat felkarikázzuk.

Sült kápia paprika krémleves

2. lépés 7

A paprikát megmossuk és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 40-45 percig sütjük, félidőnél egyszer megfordítva. Ne ijedjünk meg, amikor a paprikák héja foltokban feketedni kezd, ez jelzi, hogy  már puhára sültek.

Sült kápia paprika krémleves

3. lépés 7

A sütőből kivett paprikákat egy tálba rakjuk, szorosan lefolpackozzuk és 15 percig állni hagyjuk.

Sült kápia paprika krémleves

4. lépés 7

Közben a hagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk és folyamatosan kevergetve üvegesre pároljuk az olajon.

Sült kápia paprika krémleves

5. lépés 7

A paprikák csumáját kiszedjük, héjukat lehúzzuk és a hagymához adjuk. Beletesszük a burgonyát is, majd a zöldségeket felöntjük a vízzel.

Sült kápia paprika krémleves

6. lépés 7

Forrás után hozzáadunk egy evőkanálnyi MAGGI Ízvarázst, majd az egészet fedő alatt, a burgonya puhulásáig főzzük.

Sült kápia paprika krémleves

7. lépés 7

A tűzről lehúzva botmixerrel összeturmixoljuk, közben hozzáadjuk a frissen őrölt borsot és a tejfölt. Melegében tálaljuk!

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
2 + 2 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • 300 kcal alatt
  • Alacsony cukortartalmú
  • Ebéd
  • Előétel
  • európai
  • Leves
  • Magas rosttartalmú
  • mediterrán
  • Rostforrás
  • Új egészség
  • Vacsora
  • Zöldség/gyümölcs adag

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Sült marhahús zsenge sült zöldségekkel

    Sült marhahús zsenge sült zöldségekkel

    103 perc Könnyű
  • Mozzarellával sült palacsinta

    Mozzarellával sült palacsinta

    105 perc Könnyű
  • Héjában sült töltött burgonya

    Héjában sült töltött burgonya

    60 perc Könnyű
  • Sült Penne

    Sült Penne

    73 perc Könnyű

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET