A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.
A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.
MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.
Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték
(0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték
(45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték
(70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.
Táplálkozási tippek
Készítsd el teljes kiőrlésű tésztából
Készítsd el teljes kiőrlésű tésztából, és tálald egy kis salátával, hogy növeld a rosttartalmat!
Olyan maradékmentő receptötletet keresel, ami finom, mégis gyors, és mindössze néhány hozzávaló kell hozzá? Akkor ezt a receptet neked találták ki: ízletes tésztás ragu sonkával és krémes mártással. Ha kedvet kaptál egy ilyen isteni vacsorához, láss neki, nem fogod megbánni! És a legjobb, hogy lehetsz kreatív, felhasználhatod a konyhában lévő az előző főzés során megmaradt alapanyagokat, hiszen variálhatod a hozzávalókat. Használd el, ami a hűtődben van: tehetsz bele gombát, hagymát, paprikát, póréhagymát, és füstölt sonka helyett használhatsz kolbászdarabokat, vagy akár a tegnapi vacsorából maradt főtt vagy sült húst is.
Hozzávalók
3
adagokat
Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Keverjük össze a MAGGI Rakott tészta alapot 150 ml tejszínnel (12 %) és 600 ml vízzel. Forraljuk egy edényben, időnként megkeverve 1 percig.
2. lépés
3 perc
Öntsük a nyers tésztát egy kiolajozott tűzálló tálba, szórjuk meg a kockára vágott sonkával, majd öntsük rá az alapot, és jól keverjük össze. Szórjuk meg reszelt cheddar sajttal. Ne fedjük le.
3. lépés
35 perc
Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 35 percig (200 °C-on, legkeverés nélkül, "alulról sütés" funkcióval).
1. lépés
3
Keverjük össze a MAGGI Rakott tészta alapot 150 ml tejszínnel (12 %) és 600 ml vízzel. Forraljuk egy edényben, időnként megkeverve 1 percig.
2. lépés
3
Öntsük a nyers tésztát egy kiolajozott tűzálló tálba, szórjuk meg a kockára vágott sonkával, majd öntsük rá az alapot, és jól keverjük össze. Szórjuk meg reszelt cheddar sajttal. Ne fedjük le.
3. lépés
3
Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 35 percig (200 °C-on, legkeverés nélkül, "alulról sütés" funkcióval).
Hozzászólások 0