Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sertésflekken fűszeres krumplipürével

0
60 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

80 dkg
sertés tarja
1 kg
burgonya
1 tk
szerecsendió
5 dkg
vaj
4 dl
tej
4 ek
olaj
1 csipet

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
742.37 kcal
Szénhidrát
49.47 g
Fehérje
45.96 g
Zsír
39.76 g
Telített zsírok
14.36 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

60 perc
1. lépés
1 perc
A tarját fél centi vékony szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk.
2. lépés
30 perc
Az olajat és a fűszerkeveréket elkeverjük, bepácoljuk vele a hússzeleteket, majd fél óráig állni hagyjuk.
3. lépés
20 perc
Közben megfőzzük a burgonyát körülbelül 20-25 perc alatt, utána meghámozzuk és összetörjük a hozzáadott vajjal és tejjel, végül pedig sóval és szerecsendióval ízesítjük
4. lépés
5 perc
Egy tapadásmentes serpenyőt jól felforrósítunk és a hússzeleteket kevés olajon, hirtelen (oldalanként 2-3 perc alatt) kisütjük. Figyeljünk rá, hogy a húst ne mozgassuk sütés közben, hogy a hő egyenletesen érje minden részét.
5. lépés
4 perc
Tálalás előtt 3-4 percig, szorosan lefedve pihentetjük. A kész krumplipürét pedig a húsból kisült, fűszeres szafttal locsoljunk meg tálalás előtt.
Sertésflekken fűszeres krumplipürével

1. lépés 5

A tarját fél centi vékony szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk.

Sertésflekken fűszeres krumplipürével

2. lépés 5

Az olajat és a fűszerkeveréket elkeverjük, bepácoljuk vele a hússzeleteket, majd fél óráig állni hagyjuk.

Sertésflekken fűszeres krumplipürével

3. lépés 5

Közben megfőzzük a burgonyát körülbelül 20-25 perc alatt, utána meghámozzuk és összetörjük a hozzáadott vajjal és tejjel, végül pedig sóval és szerecsendióval ízesítjük

Sertésflekken fűszeres krumplipürével

4. lépés 5

Egy tapadásmentes serpenyőt jól felforrósítunk és a hússzeleteket kevés olajon, hirtelen (oldalanként 2-3 perc alatt) kisütjük. Figyeljünk rá, hogy a húst ne mozgassuk sütés közben, hogy a hő egyenletesen érje minden részét.

Sertésflekken fűszeres krumplipürével

5. lépés 5

Tálalás előtt 3-4 percig, szorosan lefedve pihentetjük. A kész krumplipürét pedig a húsból kisült, fűszeres szafttal locsoljunk meg tálalás előtt.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév