Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Húsgombócok gnocchival és póréhagymával, serpenyőben tálalva
Serpenyős húsgombócok gnocchival és póréhagymával
40 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
32 58.5g / 32%
54 214.2g / 54%
14 57.8g / 14%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Serpenyős húsgombócok gnocchival és póréhagymával

(0)
40 perc
Közepes
A leggyorsabb módja egy komplett főétel elkészítésének, ha együtt főzzük-sütjük a húst és a köretet. A fokhagymás húsgombócokra gyorsan vékony, ropogós kérget pirítunk, ezután pedig a fűszeres-tejfölös szaftban összesül a gnocchival és a pikáns póréhagymával is.

Hozzávalók

2 adag

Ezt az ételt 2 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Tepsis-húsos burgonya alap
50  dkg
gnocchi
28  g
zsemlemorzsa
1  csipet
feketebors
5  dkg
póréhagyma
1  db
tojás
2  dl
forró víz
3  ek
olaj
200  g
tejföl
3 
fokhagyma
1  tk
20  dkg
darált pulykahús

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
214.25 g
Energia
1628.95 kcal
Zsír
58.56 g
Fehérje
57.88 g
Telített zsírok
19.69 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

40 perc
  • 1. lépés

    3 perc
    A húst elkeverjük a zsemlemorzsával, az átnyomott fokhagymával, a tojással és a fűszerekkel.
  • 2. lépés

    2 perc
    Nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk és kevés zsemlemorzsában megforgatjuk.
  • 3. lépés

    10 perc
    Egy mélyebb, tapadásmentes serpenyőben a felforrósított olajon néhány perc alatt körbesütjük a húsgombócokat, tányérra szedjük.
  • 4. lépés

    5 perc
    A serpenyőbe beletesszük a gnocchit, közé rakjuk a húsgombócokat, a póréhagymát, majd leöntjük a tejföllel és vízzel simára kevert Maggi alappal.
  • 5. lépés

    20 perc
    Közepes lángon átforrósítjuk, majd a 20 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük – félidőben alufóliával takarjuk.
Serpenyős húsgombócok gnocchival és póréhagymával

1. lépés 5

A húst elkeverjük a zsemlemorzsával, az átnyomott fokhagymával, a tojással és a fűszerekkel.

Serpenyős húsgombócok gnocchival és póréhagymával

2. lépés 5

Nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk és kevés zsemlemorzsában megforgatjuk.

Serpenyős húsgombócok gnocchival és póréhagymával

3. lépés 5

Egy mélyebb, tapadásmentes serpenyőben a felforrósított olajon néhány perc alatt körbesütjük a húsgombócokat, tányérra szedjük.

Serpenyős húsgombócok gnocchival és póréhagymával

4. lépés 5

A serpenyőbe beletesszük a gnocchit, közé rakjuk a húsgombócokat, a póréhagymát, majd leöntjük a tejföllel és vízzel simára kevert Maggi alappal.

Serpenyős húsgombócok gnocchival és póréhagymával

5. lépés 5

Közepes lángon átforrósítjuk, majd a 20 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük – félidőben alufóliával takarjuk.

Recept letöltése