Sajtos karfiolropogós
20perc
Könnyű
A tejszínes négysajtos szósz aromái teljes egészében átjárják az finom, könnyű karfiolfalatokat, így azoknak is mindenképp érdemes kipróbálni, akik egyébként nem a legnagyobb rajongói ennek a sokoldalú zöldségnek!
30
dkg
karfiol
12
dkg
burgonya
2
db
tojás
8
dkg
liszt
1
l
víz
1
ek
olaj
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
213.29 kcal
Szénhidrát
25.87 g
Fehérje
8.66 g
Zsír
7.9 g
Telített zsírok
2.13 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
20 perc
1. lépés
1 perc
A karfiolt mossuk meg és szedjük rózsákra, majd a burgonyát is pucoljuk meg és kockázzuk fel.
2. lépés
4 perc
Az aprított zöldségeket tegyük egy edénybe, öntsük fel vízzel és közepes lángon főzzük puhára, majd törjük át egy villa vagy krumplinyomó segítségével.
3. lépés
1 perc
Keverjük hozzá a felvert tojásokat, a lisztet és a MAGGI Tejszínes négysajtos alapot.
4. lépés
4 perc
Kétujjnyi olajat forrósítsunk fel egy mélyebb serpenyőben és vízbe mártogatott kávéskanállal szaggassunk bele a masszából néhány darabot.
5. lépés
9 perc
Közepes lángon, oldalanként 3-4 perc alatt süssük ki a karfiolropogósokat, csöpögtessük le és szedjük törlőpapírra, hogy a felesleges zsiradék felszívódjon.
6. lépés
1 perc
Melegen, valamilyen mártogatós kíséretében tálaljuk.
Hozzászólások 0