Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sajtos csirkebatyuk

0
45 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

25 dkg
csirkemell
1 csomag
élesztős levelestészta
2 dl
tejszín
1 db
tojás
1 ek
olaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
588.16 kcal
Fehérje
22.98 g
Szénhidrát
38.53 g
Telített zsírok
11.09 g
Zsír
37.66 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

45 perc
1. lépés
1 perc
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. lépés
10 perc
A csirkemellet kicsi kockákra vágjuk és megpirítjuk, majd jól átsütjük az olajon.
3. lépés
10 perc
Hozzáadjuk a MAGGI Csirkés-sajtos rakott tészta alapot és a tejszínt. Egyenletesen elkeverjük és folyamatos kevergetés mellett addig forrósítjuk, amíg a szósz besűrűsödik. Végül hűlni hagyjuk.
4. lépés
5 perc
Amikor a húsos szósz teljesen kihűlt a tésztát kitekerjük, nagyobb négyzetekre vágjuk és mindegyik négyzet közepére halmozunk egy-egy evőkanállal a töltelékből.
5. lépés
4 perc
A tojást felverjük és megkenjük vele a tészta széleit. A négyzetek négy sarkát összecsippentjük, majd a széleket is összenyomkodjuk.
6. lépés
14 perc
Egy sütőlapáttal tepsire rakjuk, a batyuk tetejét is megkenjük a maradék tojással és az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
7. lépés
1 perc
Nagy adag zöldsalátával tálaljuk.
Sajtos csirkebatyuk

1. lépés 7

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Sajtos csirkebatyuk

2. lépés 7

A csirkemellet kicsi kockákra vágjuk és megpirítjuk, majd jól átsütjük az olajon.

Sajtos csirkebatyuk

3. lépés 7

Hozzáadjuk a MAGGI Csirkés-sajtos rakott tészta alapot és a tejszínt. Egyenletesen elkeverjük és folyamatos kevergetés mellett addig forrósítjuk, amíg a szósz besűrűsödik. Végül hűlni hagyjuk.

Sajtos csirkebatyuk

4. lépés 7

Amikor a húsos szósz teljesen kihűlt a tésztát kitekerjük, nagyobb négyzetekre vágjuk és mindegyik négyzet közepére halmozunk egy-egy evőkanállal a töltelékből.

Sajtos csirkebatyuk

5. lépés 7

A tojást felverjük és megkenjük vele a tészta széleit. A négyzetek négy sarkát összecsippentjük, majd a széleket is összenyomkodjuk.

Sajtos csirkebatyuk

6. lépés 7

Egy sütőlapáttal tepsire rakjuk, a batyuk tetejét is megkenjük a maradék tojással és az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Sajtos csirkebatyuk

7. lépés 7

Nagy adag zöldsalátával tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév