Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
25 / 100
Hozd egyensúlyba az étkezésed
MyMenuIQ™
25 / 100
Alacsony érték
Még javítanod kell az étkezéseden
Vissza
Mit értünk kiegyensúlyozott étkezés alatt?

A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.

A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.

MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.

Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték (0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték (45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték (70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
Fehérje
22.9g / 15%
Szénhidrát
37.8g / 25%
Zsír
37.7g / 59%
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.

Táplálkozási tippek

  • Főzz ízletes, tápláló és megfizethető helyi alapanyagokból.
  • Tudtad, hogy ha a főzés végén adod az ételhez a zöldségeket és zöldfűszereket, akkor azok megőrzik élénk színeiket, ízüket, roppanósságukat valamint fontos tápanyagaikat?
  • Tedd változatosabbá az étkezésed C-vitaminban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel, mint a paprika, petrezselyemzöld, ribizli és citrusfélék, lehetővé téve szervezeted számára, hogy még több vasat hasznosítson az étkezések során. #livestrongwithiron

Sajtos csirkebatyuk

(3)
45perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

25  dkg
csirkemell
1  csomag
élesztős levelestészta
2  dl
tejszín
1  db
tojás
1  ek
olaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
584.83 kcal
Fehérje
22.9 g
Szénhidrát
37.78 g
Telített zsírok
11.08 g
Zsír
37.66 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

45 perc
1. lépés
1 perc
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. lépés
10 perc
A csirkemellet kicsi kockákra vágjuk és megpirítjuk, majd jól átsütjük az olajon.
3. lépés
10 perc
Hozzáadjuk a MAGGI Csirkés-sajtos rakott tészta alapot és a tejszínt. Egyenletesen elkeverjük és folyamatos kevergetés mellett addig forrósítjuk, amíg a szósz besűrűsödik. Végül hűlni hagyjuk.
4. lépés
5 perc
Amikor a húsos szósz teljesen kihűlt a tésztát kitekerjük, nagyobb négyzetekre vágjuk és mindegyik négyzet közepére halmozunk egy-egy evőkanállal a töltelékből.
5. lépés
4 perc
A tojást felverjük és megkenjük vele a tészta széleit. A négyzetek négy sarkát összecsippentjük, majd a széleket is összenyomkodjuk.
6. lépés
14 perc
Egy sütőlapáttal tepsire rakjuk, a batyuk tetejét is megkenjük a maradék tojással és az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
7. lépés
1 perc
Nagy adag zöldsalátával tálaljuk.
Sajtos csirkebatyuk

1. lépés 7

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Sajtos csirkebatyuk

2. lépés 7

A csirkemellet kicsi kockákra vágjuk és megpirítjuk, majd jól átsütjük az olajon.

Sajtos csirkebatyuk

3. lépés 7

Hozzáadjuk a MAGGI Csirkés-sajtos rakott tészta alapot és a tejszínt. Egyenletesen elkeverjük és folyamatos kevergetés mellett addig forrósítjuk, amíg a szósz besűrűsödik. Végül hűlni hagyjuk.

Sajtos csirkebatyuk

4. lépés 7

Amikor a húsos szósz teljesen kihűlt a tésztát kitekerjük, nagyobb négyzetekre vágjuk és mindegyik négyzet közepére halmozunk egy-egy evőkanállal a töltelékből.

Sajtos csirkebatyuk

5. lépés 7

A tojást felverjük és megkenjük vele a tészta széleit. A négyzetek négy sarkát összecsippentjük, majd a széleket is összenyomkodjuk.

Sajtos csirkebatyuk

6. lépés 7

Egy sütőlapáttal tepsire rakjuk, a batyuk tetejét is megkenjük a maradék tojással és az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Sajtos csirkebatyuk

7. lépés 7

Nagy adag zöldsalátával tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév