Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sajtos aranygaluska

0
160 perc
Nehéz
Az aranygaluskáról mindenkinek a klasszikus édes változat jut az eszébe, de ugyanazzal a módszerrel sós változatokban is elkészíthető. Ebben az esetben a kelt tésztát sósan készítettük, a diót fekete szezámra, a vaníliasodót pedig sajtmártásra cseréltük.

Hozzávalók

-
2 adag
+

Ezt az ételt 2 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

2 ek
mustár
25 g
élesztő
2 nagy
tojássárgája
50 g
ementáli sajt
5 g
porcukor
125 g
vaj
5 dl
tej
250 g
liszt
1 csipet
120 g
szezámmag

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
1725.08 kcal
Szénhidrát
126.61 g
Fehérje
46.08 g
Zsír
119.44 g
Telített zsírok
55.55 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

160 perc
1. lépés
15 perc
Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, hozzákeverünk egy kevés cukrot és egy kevés lisztet. Langyos helyen hagyjuk, hogy megemelkedjen.
2. lépés
5 perc
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a 25 g puha vajat, tojássárgákat, sót és a felfuttatott élesztőt.
3. lépés
5 perc
Összeállítjuk a kelt tésztát.
4. lépés
30 perc
Kézzel is átgyúrjuk, majd lisztezett felületen, letakarva megkelesztjük.
5. lépés
5 perc
A megkelt tésztát 3 cm vastagra nyújtjuk, és kisebb darabokra szaggatjuk egy pogácsaszaggató segítségével.
6. lépés
5 perc
100 g vajat megolvasztjuk, a tésztadarabokat megmártjuk benne, megforgatjuk a szezámban, majd egy tepsibe sorakoztatjuk őket.
7. lépés
40 perc
Ismét hagyjuk 30-40 percet kelni.
8. lépés
40 perc
180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 30-40 perc alatt megsütjük.
9. lépés
10 perc
A mártáshoz a tejet összeforraljuk a MAGGI Tejszínes négysajtos csirkemell alappal, elkeverjük benne a reszelt ementálit és a mustárt
10. lépés
5 perc
Tálaláskor először a mártásból teszünk a tányérra, majd ráhalmozzuk a galuskákat.
Sajtos aranygaluska

1. lépés 10

Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, hozzákeverünk egy kevés cukrot és egy kevés lisztet. Langyos helyen hagyjuk, hogy megemelkedjen.

Sajtos aranygaluska

2. lépés 10

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a 25 g puha vajat, tojássárgákat, sót és a felfuttatott élesztőt.

Sajtos aranygaluska

3. lépés 10

Összeállítjuk a kelt tésztát.

Sajtos aranygaluska

4. lépés 10

Kézzel is átgyúrjuk, majd lisztezett felületen, letakarva megkelesztjük.

Sajtos aranygaluska

5. lépés 10

A megkelt tésztát 3 cm vastagra nyújtjuk, és kisebb darabokra szaggatjuk egy pogácsaszaggató segítségével.

Sajtos aranygaluska

6. lépés 10

100 g vajat megolvasztjuk, a tésztadarabokat megmártjuk benne, megforgatjuk a szezámban, majd egy tepsibe sorakoztatjuk őket.

Sajtos aranygaluska

7. lépés 10

Ismét hagyjuk 30-40 percet kelni.

Sajtos aranygaluska

8. lépés 10

180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 30-40 perc alatt megsütjük.

Sajtos aranygaluska

9. lépés 10

A mártáshoz a tejet összeforraljuk a MAGGI Tejszínes négysajtos csirkemell alappal, elkeverjük benne a reszelt ementálit és a mustárt

Sajtos aranygaluska

10. lépés 10

Tálaláskor először a mártásból teszünk a tányérra, majd ráhalmozzuk a galuskákat.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév