Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Sajtos aranygaluska
Sajtos aranygaluska
160 min
Nehéz
recipe hozzáadása
Vissza
61 116.9g / 61%
29 129g / 29%
10 45.9g / 10%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Sajtos aranygaluska

(0)
160 perc
Nehéz

Hozzávalók

2 adag

Ezt az ételt 2 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Tejszínes négysajtos csirkemell alap
2  ek
mustár
25  g
élesztő
2  nagy
tojássárgája
50  g
ementáli sajt
5  g
porcukor
125  g
vaj
5  dl
tej
250  g
liszt
1  csipet
120  g
szezámmag

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
129.08 g
Energia
1724.62 kcal
Zsír
116.95 g
Fehérje
45.97 g
Telített zsírok
55.5 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

160 perc
  • 1. lépés

    15 perc
    Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, hozzákeverünk egy kevés cukrot és egy kevés lisztet. Langyos helyen hagyjuk, hogy megemelkedjen.
  • 2. lépés

    5 perc
    A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a 25 g puha vajat, tojássárgákat, sót és a felfuttatott élesztőt.
  • 3. lépés

    5 perc
    Összeállítjuk a kelt tésztát.
  • 4. lépés

    30 perc
    Kézzel is átgyúrjuk, majd lisztezett felületen, letakarva megkelesztjük.
  • 5. lépés

    5 perc
    A megkelt tésztát 3 cm vastagra nyújtjuk, és kisebb darabokra szaggatjuk egy pogácsaszaggató segítségével.
  • 6. lépés

    5 perc
    100 g vajat megolvasztjuk, a tésztadarabokat megmártjuk benne, megforgatjuk a szezámban, majd egy tepsibe sorakoztatjuk őket.
  • 7. lépés

    40 perc
    Ismét hagyjuk 30-40 percet kelni.
  • 8. lépés

    40 perc
    180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 30-40 perc alatt megsütjük.
  • 9. lépés

    10 perc
    A mártáshoz a tejet összeforraljuk a MAGGI Tejszínes négysajtos csirkemell alappal, elkeverjük benne a reszelt ementálit és a mustárt
  • 10. lépés

    5 perc
    Tálaláskor először a mártásból teszünk a tányérra, majd ráhalmozzuk a galuskákat.
Sajtos aranygaluska

1. lépés 10

Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, hozzákeverünk egy kevés cukrot és egy kevés lisztet. Langyos helyen hagyjuk, hogy megemelkedjen.

Sajtos aranygaluska

2. lépés 10

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a 25 g puha vajat, tojássárgákat, sót és a felfuttatott élesztőt.

Sajtos aranygaluska

3. lépés 10

Összeállítjuk a kelt tésztát.

Sajtos aranygaluska

4. lépés 10

Kézzel is átgyúrjuk, majd lisztezett felületen, letakarva megkelesztjük.

Sajtos aranygaluska

5. lépés 10

A megkelt tésztát 3 cm vastagra nyújtjuk, és kisebb darabokra szaggatjuk egy pogácsaszaggató segítségével.

Sajtos aranygaluska

6. lépés 10

100 g vajat megolvasztjuk, a tésztadarabokat megmártjuk benne, megforgatjuk a szezámban, majd egy tepsibe sorakoztatjuk őket.

Sajtos aranygaluska

7. lépés 10

Ismét hagyjuk 30-40 percet kelni.

Sajtos aranygaluska

8. lépés 10

180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 30-40 perc alatt megsütjük.

Sajtos aranygaluska

9. lépés 10

A mártáshoz a tejet összeforraljuk a MAGGI Tejszínes négysajtos csirkemell alappal, elkeverjük benne a reszelt ementálit és a mustárt

Sajtos aranygaluska

10. lépés 10

Tálaláskor először a mártásból teszünk a tányérra, majd ráhalmozzuk a galuskákat.

Recept letöltése