Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Sajtos aranygaluska

Sajtos aranygaluska

(0)
160 perc
Nehéz
Az aranygaluskáról mindenkinek a klasszikus édes változat jut az eszébe, de ugyanazzal a módszerrel sós változatokban is elkészíthető. Ebben az esetben a kelt tésztát sósan készítettük, a diót fekete szezámra, a vaníliasodót pedig sajtmártásra cseréltük.

Hozzávalók

2 adag

Ezt az ételt 2 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Tejszínes sajtos csirkemell alap
2  ek
mustár
25  g
élesztő
2  nagy
tojássárgája
50  g
ementáli sajt
5  g
porcukor
125  g
vaj
5  dl
tej
250  g
liszt
1  csipet
só
120  g
szezámmag
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
129.1 g
Energia
1724.6 kcal
Zsír
117 g
Fehérje
46 g
Telített zsírok
55.5 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

160 perc
  • 1. lépés

    15 perc
    Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, hozzákeverünk egy kevés cukrot és egy kevés lisztet. Langyos helyen hagyjuk, hogy megemelkedjen.
  • 2. lépés

    5 perc
    A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a 25 g puha vajat, tojássárgákat, sót és a felfuttatott élesztőt.
  • 3. lépés

    5 perc
    Összeállítjuk a kelt tésztát.
  • 4. lépés

    30 perc
    Kézzel is átgyúrjuk, majd lisztezett felületen, letakarva megkelesztjük.
  • 5. lépés

    5 perc
    A megkelt tésztát 3 cm vastagra nyújtjuk, és kisebb darabokra szaggatjuk egy pogácsaszaggató segítségével.
  • 6. lépés

    5 perc
    100 g vajat megolvasztjuk, a tésztadarabokat megmártjuk benne, megforgatjuk a szezámban, majd egy tepsibe sorakoztatjuk őket.
  • 7. lépés

    40 perc
    Ismét hagyjuk 30-40 percet kelni.
  • 8. lépés

    40 perc
    180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 30-40 perc alatt megsütjük.
  • 9. lépés

    10 perc
    A mártáshoz a tejet összeforraljuk a MAGGI Tejszínes négysajtos csirkemell alappal, elkeverjük benne a reszelt ementálit és a mustárt
  • 10. lépés

    5 perc
    Tálaláskor először a mártásból teszünk a tányérra, majd ráhalmozzuk a galuskákat.
Sajtos aranygaluska

1. lépés 10

Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, hozzákeverünk egy kevés cukrot és egy kevés lisztet. Langyos helyen hagyjuk, hogy megemelkedjen.

Sajtos aranygaluska

2. lépés 10

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a 25 g puha vajat, tojássárgákat, sót és a felfuttatott élesztőt.

Sajtos aranygaluska

3. lépés 10

Összeállítjuk a kelt tésztát.

Sajtos aranygaluska

4. lépés 10

Kézzel is átgyúrjuk, majd lisztezett felületen, letakarva megkelesztjük.

Sajtos aranygaluska

5. lépés 10

A megkelt tésztát 3 cm vastagra nyújtjuk, és kisebb darabokra szaggatjuk egy pogácsaszaggató segítségével.

Sajtos aranygaluska

6. lépés 10

100 g vajat megolvasztjuk, a tésztadarabokat megmártjuk benne, megforgatjuk a szezámban, majd egy tepsibe sorakoztatjuk őket.

Sajtos aranygaluska

7. lépés 10

Ismét hagyjuk 30-40 percet kelni.

Sajtos aranygaluska

8. lépés 10

180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 30-40 perc alatt megsütjük.

Sajtos aranygaluska

9. lépés 10

A mártáshoz a tejet összeforraljuk a MAGGI Tejszínes négysajtos csirkemell alappal, elkeverjük benne a reszelt ementálit és a mustárt

Sajtos aranygaluska

10. lépés 10

Tálaláskor először a mártásból teszünk a tányérra, majd ráhalmozzuk a galuskákat.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
3 + 2 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • európai
  • Fazék főzés
  • Felső étel
  • Főétel
  • Hétvége
  • magyar konyha
  • Második fogás
  • Sajt
  • Sajttal
  • Sós pite / tészta
  • Sütés
  • ünnepek
  • Vacsora

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Pirított sajtos tészta

    Pirított sajtos tészta

    14 perc Könnyű
  • Sonkás-sajtos toast

    Sonkás-sajtos toast

    16 perc Könnyű
  • Körtés-sajtos pizza

    Körtés-sajtos pizza

    33 perc Könnyű
  • Sajtos-sonkás rakott tészta paradicsommal

    Sajtos-sonkás rakott tészta paradicsommal

    58 perc Könnyű

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET