Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pöris kenyérlángos

0
480 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

500 g
víz
200 g
rozé
60 g
Disznózsír
5 dkg
kovászos uborka
2 dkg
juhtúró
26 g
élesztő
530 g
liszt
80 g
paradicsompüré
1 csokor
friss kapor
0.5 g
kömény
2 db
babérlevél
1 g
szerecsendió
2 kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
15 g
cukor
30 g
fűszerpaprika
135 g
paradicsom
90 g
füstölt szalonna
60 g
kaliforniai paprika
210 g
burgonya
1 ek
tejföl
1200 g
sertés comb
15 g
fokhagyma
20 g

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
2089.72 kcal
Fehérje
60.58 g
Szénhidrát
129.05 g
Telített zsírok
50.98 g
Zsír
143.04 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

480 perc
1. lépés
15 perc
Első lépésként zsírt melegítünk, a felkockázott füstölt szalonnát kiolvasztjuk benne, enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, lepirítjuk.
2. lépés
5 perc
Beleszórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a MAGGI kockát, majd a paradicsompürét, paradicsomkockákat, paprikakockákat, apróra vágott fokhagymát, valamint a só kivételével a fűszereket.
3. lépés
25 perc
Felöntjük 200 g vízzel, amit hagyunk elfőni. Következik a felkockázott comb. Fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a kiforralt száraz rozéval és 300 g vízzel.
4. lépés
360 perc
150 fokos sütőbe tesszük 6-8 órára, félidőben hozzáadjuk a sót. A húsnak teljesen meg kell puhulnia, szinte szétesősre, a szaftnak teljesen be kell sűrűsödnie.
5. lépés
30 perc
Miközben a pörkölt készül, nekiállhatunk a kenyérlángos elkészítésének is: a kenyérlángos hozzávalóit összegyúrjuk. Szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük.
6. lépés
20 perc
Átgyúrjuk, majd megint a duplájára kelesztjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teszük. (Ki lehet nyújtani, vagy bele lehet nyomkodni.) 170 fokra előmelegített sütőben elősütjük, azaz amikor elkezd színt kapni, akkor kivesszük.
7. lépés
10 perc
Miután kihűlt, leszélezzük és feldaraboljuk. A darabokat vízszintesen félbevágjuk (ahogy a tortalapok esetében szokás).
8. lépés
15 perc
Kontakt grillen készre, rácsos mintájúra sütjük a kenyérlángosokat. Megpakoljuk a pörkölttel, csurgatunk rá tejfölt. Rámorzsoljuk a juhtúrót. Következnek a házi kovászos uborka falatok, végül néhány levél kapor. És kész is a fenséges kenyérlános pörkölt.
Pöris kenyérlángos

1. lépés 8

Első lépésként zsírt melegítünk, a felkockázott füstölt szalonnát kiolvasztjuk benne, enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, lepirítjuk.

Pöris kenyérlángos

2. lépés 8

Beleszórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a MAGGI kockát, majd a paradicsompürét, paradicsomkockákat, paprikakockákat, apróra vágott fokhagymát, valamint a só kivételével a fűszereket.

Pöris kenyérlángos

3. lépés 8

Felöntjük 200 g vízzel, amit hagyunk elfőni. Következik a felkockázott comb. Fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a kiforralt száraz rozéval és 300 g vízzel.

Pöris kenyérlángos

4. lépés 8

150 fokos sütőbe tesszük 6-8 órára, félidőben hozzáadjuk a sót. A húsnak teljesen meg kell puhulnia, szinte szétesősre, a szaftnak teljesen be kell sűrűsödnie.

Pöris kenyérlángos

5. lépés 8

Miközben a pörkölt készül, nekiállhatunk a kenyérlángos elkészítésének is: a kenyérlángos hozzávalóit összegyúrjuk. Szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük.

Pöris kenyérlángos

6. lépés 8

Átgyúrjuk, majd megint a duplájára kelesztjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teszük. (Ki lehet nyújtani, vagy bele lehet nyomkodni.) 170 fokra előmelegített sütőben elősütjük, azaz amikor elkezd színt kapni, akkor kivesszük.

Pöris kenyérlángos

7. lépés 8

Miután kihűlt, leszélezzük és feldaraboljuk. A darabokat vízszintesen félbevágjuk (ahogy a tortalapok esetében szokás).

Pöris kenyérlángos

8. lépés 8

Kontakt grillen készre, rácsos mintájúra sütjük a kenyérlángosokat. Megpakoljuk a pörkölttel, csurgatunk rá tejfölt. Rámorzsoljuk a juhtúrót. Következnek a házi kovászos uborka falatok, végül néhány levél kapor. És kész is a fenséges kenyérlános pörkölt.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév