Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Pöris kenyérlángos

Pöris kenyérlángos

(0)
480 perc
Közepes

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
víz
200  g
rozé
60  g
Disznózsír
5  dkg
kovászos uborka
2  dkg
juhtúró
26  g
élesztő
530  g
liszt
80  g
paradicsompüré
1  csokor
friss kapor
0.5  g
kömény
2  db
babérlevél
1  g
szerecsendió
2  kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
15  g
cukor
30  g
fűszerpaprika
135  g
paradicsom
90  g
füstölt szalonna
60  g
kaliforniai paprika
210  g
burgonya
1  ek
tejföl
1200  g
sertés comb
15  g
fokhagyma
20  g
só
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
129 g
Energia
2089.7 kcal
Zsír
143 g
Fehérje
60.6 g
Telített zsírok
51 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

480 perc
  • 1. lépés

    15 perc
    Első lépésként zsírt melegítünk, a felkockázott füstölt szalonnát kiolvasztjuk benne, enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, lepirítjuk.
  • 2. lépés

    5 perc
    Beleszórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a MAGGI kockát, majd a paradicsompürét, paradicsomkockákat, paprikakockákat, apróra vágott fokhagymát, valamint a só kivételével a fűszereket.
  • 3. lépés

    25 perc
    Felöntjük 200 g vízzel, amit hagyunk elfőni. Következik a felkockázott comb. Fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a kiforralt száraz rozéval és 300 g vízzel.
  • 4. lépés

    360 perc
    150 fokos sütőbe tesszük 6-8 órára, félidőben hozzáadjuk a sót. A húsnak teljesen meg kell puhulnia, szinte szétesősre, a szaftnak teljesen be kell sűrűsödnie.
  • 5. lépés

    30 perc
    Miközben a pörkölt készül, nekiállhatunk a kenyérlángos elkészítésének is: a kenyérlángos hozzávalóit összegyúrjuk. Szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük.
  • 6. lépés

    20 perc
    Átgyúrjuk, majd megint a duplájára kelesztjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teszük. (Ki lehet nyújtani, vagy bele lehet nyomkodni.) 170 fokra előmelegített sütőben elősütjük, azaz amikor elkezd színt kapni, akkor kivesszük.
  • 7. lépés

    10 perc
    Miután kihűlt, leszélezzük és feldaraboljuk. A darabokat vízszintesen félbevágjuk (ahogy a tortalapok esetében szokás).
  • 8. lépés

    15 perc
    Kontakt grillen készre, rácsos mintájúra sütjük a kenyérlángosokat. Megpakoljuk a pörkölttel, csurgatunk rá tejfölt. Rámorzsoljuk a juhtúrót. Következnek a házi kovászos uborka falatok, végül néhány levél kapor. És kész is a fenséges kenyérlános pörkölt.
Pöris kenyérlángos

1. lépés 8

Első lépésként zsírt melegítünk, a felkockázott füstölt szalonnát kiolvasztjuk benne, enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, lepirítjuk.

Pöris kenyérlángos

2. lépés 8

Beleszórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a MAGGI kockát, majd a paradicsompürét, paradicsomkockákat, paprikakockákat, apróra vágott fokhagymát, valamint a só kivételével a fűszereket.

Pöris kenyérlángos

3. lépés 8

Felöntjük 200 g vízzel, amit hagyunk elfőni. Következik a felkockázott comb. Fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a kiforralt száraz rozéval és 300 g vízzel.

Pöris kenyérlángos

4. lépés 8

150 fokos sütőbe tesszük 6-8 órára, félidőben hozzáadjuk a sót. A húsnak teljesen meg kell puhulnia, szinte szétesősre, a szaftnak teljesen be kell sűrűsödnie.

Pöris kenyérlángos

5. lépés 8

Miközben a pörkölt készül, nekiállhatunk a kenyérlángos elkészítésének is: a kenyérlángos hozzávalóit összegyúrjuk. Szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük.

Pöris kenyérlángos

6. lépés 8

Átgyúrjuk, majd megint a duplájára kelesztjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teszük. (Ki lehet nyújtani, vagy bele lehet nyomkodni.) 170 fokra előmelegített sütőben elősütjük, azaz amikor elkezd színt kapni, akkor kivesszük.

Pöris kenyérlángos

7. lépés 8

Miután kihűlt, leszélezzük és feldaraboljuk. A darabokat vízszintesen félbevágjuk (ahogy a tortalapok esetében szokás).

Pöris kenyérlángos

8. lépés 8

Kontakt grillen készre, rácsos mintájúra sütjük a kenyérlángosokat. Megpakoljuk a pörkölttel, csurgatunk rá tejfölt. Rámorzsoljuk a juhtúrót. Következnek a házi kovászos uborka falatok, végül néhány levél kapor. És kész is a fenséges kenyérlános pörkölt.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
4 + 2 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • Alacsony sótartalom
  • A serpenyőből
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Csúcs
  • Ebéd
  • európai
  • Főétel
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • magyar konyha
  • Megkapaszkodás
  • Pörkölt
  • Sertéshús
  • Vacsora
  • Zöldség/gyümölcs adag
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET