Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pikáns csirkefalatok indiai lepénykenyérrel

0
40 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 4 servings
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 kg
csirkemell
2 dl
tejszín
2 dl
natúr joghurt
25 dkg
liszt
3 g
szárított élesztő
1 tk
sütőpor
5 dkg
vaj
4 ek
olaj
1.5 dl
víz
1 tk
3 g
csilipehely

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
816.11 kcal
Fehérje
65.93 g
Szénhidrát
50.58 g
Telített zsírok
12.67 g
Zsír
37.17 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

40 perc
1. lépés
5 perc
A liszt felét keverjük el a szárazélesztővel és a vízzel, hagyjuk 15 percet állni meleg helyen.
2. lépés
5 perc
Keverjük hozzá a maradék lisztet, sütőport, joghurtot és sót, hagyjuk állni 1 ek. olajjal kikent tálban.
3. lépés
1 perc
Gyúrjuk át 1 percig, adjunk hozzá még egy evőkanál olajat és hagyjuk ismét pihenni.
4. lépés
5 perc
Forrósítsuk fel a vajat egy nagyobb, mély serpenyőben és pirítsuk fehéredésig rajta a húst.
5. lépés
15 perc
Adjuk hozzá a fűszerkeveréket és az ízlés szerinti mennyiségű csilipelyhet, öntsük fel a tejszínnel és kis lángon pároljuk össze 10-15 perc alatt. Ha közben nagyon besűrűsödne, kevés vizet adjunk a szószhoz.
6. lépés
3 perc
A tésztát gyúrjuk ekkor ismét át (így már teljesen simának kell lennie) osszuk 8 részre, és jól kiolajozott munkalapon nyújtsuk vékony kerek lapokká.
7. lépés
5 perc
Forró, tapadásmentes serpenyőben oldalanként egy-egy perc alatt süssük meg.
8. lépés
1 perc
A lepénykenyérre szedve tálaljuk a sűrű, csípős szószos csirkét.
Pikáns csirkefalatok indiai lepénykenyérrel

1. lépés 8

A liszt felét keverjük el a szárazélesztővel és a vízzel, hagyjuk 15 percet állni meleg helyen.

Pikáns csirkefalatok indiai lepénykenyérrel

2. lépés 8

Keverjük hozzá a maradék lisztet, sütőport, joghurtot és sót, hagyjuk állni 1 ek. olajjal kikent tálban.

Pikáns csirkefalatok indiai lepénykenyérrel

3. lépés 8

Gyúrjuk át 1 percig, adjunk hozzá még egy evőkanál olajat és hagyjuk ismét pihenni.

Pikáns csirkefalatok indiai lepénykenyérrel

4. lépés 8

Forrósítsuk fel a vajat egy nagyobb, mély serpenyőben és pirítsuk fehéredésig rajta a húst.

Pikáns csirkefalatok indiai lepénykenyérrel

5. lépés 8

Adjuk hozzá a fűszerkeveréket és az ízlés szerinti mennyiségű csilipelyhet, öntsük fel a tejszínnel és kis lángon pároljuk össze 10-15 perc alatt. Ha közben nagyon besűrűsödne, kevés vizet adjunk a szószhoz.

Pikáns csirkefalatok indiai lepénykenyérrel

6. lépés 8

A tésztát gyúrjuk ekkor ismét át (így már teljesen simának kell lennie) osszuk 8 részre, és jól kiolajozott munkalapon nyújtsuk vékony kerek lapokká.

Pikáns csirkefalatok indiai lepénykenyérrel

7. lépés 8

Forró, tapadásmentes serpenyőben oldalanként egy-egy perc alatt süssük meg.

Pikáns csirkefalatok indiai lepénykenyérrel

8. lépés 8

A lepénykenyérre szedve tálaljuk a sűrű, csípős szószos csirkét.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév