Pikáns csirkefalatok indiai lepénykenyérrel
40perc
Közepes
Sokan szeretik a csípős ízeket, az ő kedvencük lehet ez az indiai beütésű gazdag csirkeétel. A tejszín zsírtartalma kicsit enyhíti is a csípősséget, és mivel pillanatok alatt kész van, belefér egy igazi házi indiai lepénykenyér, a naan elkészítése is, hogy teljes legyen az élmény.
1 tasak
1 kg
csirkemell
2 dl
tejszín
2 dl
natúr joghurt
25 dkg
liszt
3 g
szárított élesztő
1 tk
sütőpor
5 dkg
vaj
4 ek
olaj
1.5 dl
víz
1 tk
só
3 g
csilipehely
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
816.11 kcal
Szénhidrát
50.58 g
Fehérje
65.93 g
Zsír
37.17 g
Telített zsírok
12.67 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
40 perc
1. lépés
5 perc
A liszt felét keverjük el a szárazélesztővel és a vízzel, hagyjuk 15 percet állni meleg helyen.
2. lépés
5 perc
Keverjük hozzá a maradék lisztet, sütőport, joghurtot és sót, hagyjuk állni 1 ek. olajjal kikent tálban.
3. lépés
1 perc
Gyúrjuk át 1 percig, adjunk hozzá még egy evőkanál olajat és hagyjuk ismét pihenni.
4. lépés
5 perc
Forrósítsuk fel a vajat egy nagyobb, mély serpenyőben és pirítsuk fehéredésig rajta a húst.
5. lépés
15 perc
Adjuk hozzá a fűszerkeveréket és az ízlés szerinti mennyiségű csilipelyhet, öntsük fel a tejszínnel és kis lángon pároljuk össze 10-15 perc alatt. Ha közben nagyon besűrűsödne, kevés vizet adjunk a szószhoz.
6. lépés
3 perc
A tésztát gyúrjuk ekkor ismét át (így már teljesen simának kell lennie) osszuk 8 részre, és jól kiolajozott munkalapon nyújtsuk vékony kerek lapokká.
7. lépés
5 perc
Forró, tapadásmentes serpenyőben oldalanként egy-egy perc alatt süssük meg.
8. lépés
1 perc
A lepénykenyérre szedve tálaljuk a sűrű, csípős szószos csirkét.
Hozzászólások 0