Mexikói vega pásztorpite
65perc
Közepes
A pásztorpitét bizony hús nélkül is elkészítheted, ilyenkor jó sok zöldséget kell pakolnod a raguba, hogy aztán a sajtos burgonyapürével kellemesen egybeolvadjon a sütőben.
50
dkg
mexikói zöldségkeverék
1
üveg
40
dkg
burgonya
12
dl
tej
10
dkg
reszelt sajt
1
csipet
só
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
493.36 kcal
Szénhidrát
55.68 g
Fehérje
23 g
Zsír
18.17 g
Telített zsírok
10.43 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
65 perc
1. lépés
10 perc
A zöldségkeveréket forrásban lévő sós vízben roppanósra főzzük.
2. lépés
5 perc
Egy kisebb edényben felmelegítjük a mexikói szószt és belekeverjük a leszűrt zöldségeket, majd összeforraljuk.
3. lépés
20 perc
Közben a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és bő sós vízben puhára főzzük.
4. lépés
5 perc
A megfőtt burgonyát krumplinyomóval összetörjük, majd hozzáöntjük a langyos tejet és belekeverjük a reszelt sajtot is.
5. lépés
5 perc
Egy hőálló edény aljára halmozzuk a zöldséges ragut, majd óvatosan befedjük a burgonyapürével.
6. lépés
20 perc
180 fokos sütőben eddig sütjük amíg a püré teteje kissé meg nem barnul.
Hozzászólások 0