Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mexikói sajtos rakott karfiol

2
50 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 tasak
Maggi Mexikói chilis bab alap
1 kg
karfiol
1 ek
330 g
tejföl
3 ek
zsemlemorzsa
40 dkg
darált hús
15 dkg
cheddar sajt
2 ek
olaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
741.94 kcal
Fehérje
36.1 g
Szénhidrát
25 g
Telített zsírok
25.07 g
Zsír
54.12 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

50 perc
1. lépés
5 perc
Vizet forralunk, a sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben karfiolt a leveleitől megszabadítjuk, kis rózsákra szedjük.
2. lépés
5 perc
Amikor a víz lobogva forr, sózzuk, belerakjuk a karfiolt és az újraforrástól számítva 5 percig főzzük.
3. lépés
15 perc
Amíg a karfiol fő, az olajon serpenyőben átpirítjuk a húst, hozzáadjuk a MAGGI Mexikói chilis bab alapot és 4 dl hideg vizet, összeforraljuk, míg kissé besűrűsödik
4. lépés
5 perc
20x20 cm-es magasabb falú tepsit vagy jénai tálat sütőpapírral bélelünk, a leszűrt karfiol felét elterítjük benne, ráöntjük a húsos szószt, majd a karfiol másik felét.
5. lépés
20 perc
Meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk zsemlemorzsával, ráreszeljük a sajtot és a forró sütőben 20 percig sütjük.
Mexikói sajtos rakott karfiol

1. lépés 5

Vizet forralunk, a sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben karfiolt a leveleitől megszabadítjuk, kis rózsákra szedjük.

Mexikói sajtos rakott karfiol

2. lépés 5

Amikor a víz lobogva forr, sózzuk, belerakjuk a karfiolt és az újraforrástól számítva 5 percig főzzük.

Mexikói sajtos rakott karfiol

3. lépés 5

Amíg a karfiol fő, az olajon serpenyőben átpirítjuk a húst, hozzáadjuk a MAGGI Mexikói chilis bab alapot és 4 dl hideg vizet, összeforraljuk, míg kissé besűrűsödik

Mexikói sajtos rakott karfiol

4. lépés 5

20x20 cm-es magasabb falú tepsit vagy jénai tálat sütőpapírral bélelünk, a leszűrt karfiol felét elterítjük benne, ráöntjük a húsos szószt, majd a karfiol másik felét.

Mexikói sajtos rakott karfiol

5. lépés 5

Meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk zsemlemorzsával, ráreszeljük a sajtot és a forró sütőben 20 percig sütjük.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév