Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
55 / 100
Hozd egyensúlyba az étkezésed
MyMenuIQ™
55 / 100
Megfelelő érték
Az étkezésed kiegyensúlyozott

Hozd egyensúlyba az étkezésed

Előétel
Add hozzá a menühöz
Köret
Add hozzá a menühöz
Egyéb
Add hozzá a menühöz
Vissza
Mit értünk kiegyensúlyozott étkezés alatt?

A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.

A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.

MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.

Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték (0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték (45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték (70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
Fehérje
35.9g / 19%
Szénhidrát
25.7g / 15%
Zsír
53.7g / 66%
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.

Táplálkozási tippek

  • Főzz ízletes, tápláló és megfizethető helyi alapanyagokból.
  • Tudtad, hogy ha a főzés végén adod az ételhez a zöldségeket és zöldfűszereket, akkor azok megőrzik élénk színeiket, ízüket, roppanósságukat valamint fontos tápanyagaikat?
  • Tedd változatosabbá az étkezésed C-vitaminban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel, mint a paprika, petrezselyemzöld, ribizli és citrusfélék, lehetővé téve szervezeted számára, hogy még több vasat hasznosítson az étkezések során. #livestrongwithiron

Mexikói sajtos rakott karfiol

(2)
50perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1  kg
karfiol
1  ek
330  g
tejföl
3  ek
zsemlemorzsa
40  dkg
darált hús
15  dkg
cheddar sajt
2  ek
olaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
739.57 kcal
Fehérje
35.91 g
Szénhidrát
25.71 g
Telített zsírok
24.87 g
Zsír
53.67 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

50 perc
1. lépés
5 perc
Vizet forralunk, a sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben karfiolt a leveleitől megszabadítjuk, kis rózsákra szedjük.
2. lépés
5 perc
Amikor a víz lobogva forr, sózzuk, belerakjuk a karfiolt és az újraforrástól számítva 5 percig főzzük.
3. lépés
15 perc
Amíg a karfiol fő, az olajon serpenyőben átpirítjuk a húst, hozzáadjuk a MAGGI Mexikói chilis bab alapot és 4 dl hideg vizet, összeforraljuk, míg kissé besűrűsödik
4. lépés
5 perc
20x20 cm-es magasabb falú tepsit vagy jénai tálat sütőpapírral bélelünk, a leszűrt karfiol felét elterítjük benne, ráöntjük a húsos szószt, majd a karfiol másik felét.
5. lépés
20 perc
Meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk zsemlemorzsával, ráreszeljük a sajtot és a forró sütőben 20 percig sütjük.
Mexikói sajtos rakott karfiol

1. lépés 5

Vizet forralunk, a sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben karfiolt a leveleitől megszabadítjuk, kis rózsákra szedjük.

Mexikói sajtos rakott karfiol

2. lépés 5

Amikor a víz lobogva forr, sózzuk, belerakjuk a karfiolt és az újraforrástól számítva 5 percig főzzük.

Mexikói sajtos rakott karfiol

3. lépés 5

Amíg a karfiol fő, az olajon serpenyőben átpirítjuk a húst, hozzáadjuk a MAGGI Mexikói chilis bab alapot és 4 dl hideg vizet, összeforraljuk, míg kissé besűrűsödik

Mexikói sajtos rakott karfiol

4. lépés 5

20x20 cm-es magasabb falú tepsit vagy jénai tálat sütőpapírral bélelünk, a leszűrt karfiol felét elterítjük benne, ráöntjük a húsos szószt, majd a karfiol másik felét.

Mexikói sajtos rakott karfiol

5. lépés 5

Meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk zsemlemorzsával, ráreszeljük a sajtot és a forró sütőben 20 percig sütjük.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév