Mexikói sajtos rakott karfiol
50perc
Könnyű
1 tasak
Maggi Mexikói chilis bab alap
1 kg
karfiol
1 ek
só
330 g
tejföl
3 ek
zsemlemorzsa
40 dkg
darált hús
15 dkg
cheddar sajt
2 ek
olaj
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
741.94 kcal
Fehérje
36.1 g
Szénhidrát
25 g
Telített zsírok
25.07 g
Zsír
54.12 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
50 perc
1. lépés
5 perc
Vizet forralunk, a sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben karfiolt a leveleitől megszabadítjuk, kis rózsákra szedjük.
2. lépés
5 perc
Amikor a víz lobogva forr, sózzuk, belerakjuk a karfiolt és az újraforrástól számítva 5 percig főzzük.
3. lépés
15 perc
Amíg a karfiol fő, az olajon serpenyőben átpirítjuk a húst, hozzáadjuk a MAGGI Mexikói chilis bab alapot és 4 dl hideg vizet, összeforraljuk, míg kissé besűrűsödik
4. lépés
5 perc
20x20 cm-es magasabb falú tepsit vagy jénai tálat sütőpapírral bélelünk, a leszűrt karfiol felét elterítjük benne, ráöntjük a húsos szószt, majd a karfiol másik felét.
5. lépés
20 perc
Meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk zsemlemorzsával, ráreszeljük a sajtot és a forró sütőben 20 percig sütjük.
Hozzászólások 0