Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kukoricadara pogácsa

0
30 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
3 adag
+

Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 g
1 dl
paradicsomlé
60 g
juhtúró
1 fej
lilahagyma
1 db
pritamin paprika
1 csokor
petrezselyem zöld
8 dl
víz
40 g
parmezán sajt
2 ek
olaj
200 g
tejföl
2 
jalapeno paprika
1 tasak
Maggi Mexikói chilis bab alap

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
382.29 kcal
Szénhidrát
19.36 g
Fehérje
11.78 g
Zsír
28.43 g
Telített zsírok
13.18 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

30 perc
1. lépés
4 perc
4 dl vizet összeforralunk a tejföllel, megsózzuk, majd beleszórjuk a polentát (1-2 perc alatt besűrűsödik), és a parmezánt is.
2. lépés
1 perc
Folpackkal letakarva hagyjuk kihűlni.
3. lépés
5 perc
A mártáshoz összeforraljuk a 4 dl vizet, a paradicsomlevet és a Maggi alapot. Felforraljuk, majd félretesszük.
4. lépés
10 perc
A lilahagymát cikkekre, vagy vastagabb félkarikákra vágjuk, olajon megpirítjuk. Pirítás közben sózzuk. Amikor a hagyma már kapott egy kis színt, de még van tartása, rádobjuk a cikkekre vágott pritamin paprikát. Pici só jöhet ismét és 1-2 perc alatt átmelegítjük.
5. lépés
5 perc
A kihűlt kukoricadarát és a juhtúrót 16 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk, és mindegyik közepében elrejtünk egy darabka túrót.
6. lépés
4 perc
A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokon enyhén megpirítjuk.
7. lépés
1 perc
Tálaláskor a mártásból szedünk a tányérra, beletesszük a pogácsákat, köré szedünk a zöldségekből.
Kukoricadara pogácsa

1. lépés 7

4 dl vizet összeforralunk a tejföllel, megsózzuk, majd beleszórjuk a polentát (1-2 perc alatt besűrűsödik), és a parmezánt is.

Kukoricadara pogácsa

2. lépés 7

Folpackkal letakarva hagyjuk kihűlni.

Kukoricadara pogácsa

3. lépés 7

A mártáshoz összeforraljuk a 4 dl vizet, a paradicsomlevet és a Maggi alapot. Felforraljuk, majd félretesszük.

Kukoricadara pogácsa

4. lépés 7

A lilahagymát cikkekre, vagy vastagabb félkarikákra vágjuk, olajon megpirítjuk. Pirítás közben sózzuk. Amikor a hagyma már kapott egy kis színt, de még van tartása, rádobjuk a cikkekre vágott pritamin paprikát. Pici só jöhet ismét és 1-2 perc alatt átmelegítjük.

Kukoricadara pogácsa

5. lépés 7

A kihűlt kukoricadarát és a juhtúrót 16 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk, és mindegyik közepében elrejtünk egy darabka túrót.

Kukoricadara pogácsa

6. lépés 7

A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokon enyhén megpirítjuk.

Kukoricadara pogácsa

7. lépés 7

Tálaláskor a mártásból szedünk a tányérra, beletesszük a pogácsákat, köré szedünk a zöldségekből.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév