Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

(0)
40 perc
Könnyű
Ez a recept a krumplifőzelék egy érdekes verzióját mutatja be, hiszen a krumpli egy része sült formában kerül bele, és a főzelék csak a tálalás pillanatában áll össze teljes, harmonikus fogássá. A sült kolbászkarikákkal a tetején igazán csábító étel.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Tepsis-húsos burgonya alap
200  g
főzni való burgonya
1  ek
olaj
3  csepp
ecet
1  csipet
só
0.5  csokor
petrezselyem zöld
400  g
sütnivaló burgonya
100  g
füstölt kolbász
150  g
tejföl
2  dl
tej
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
31.2 g
Energia
350.9 kcal
Zsír
20.7 g
Fehérje
10.4 g
Telített zsírok
9.2 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

40 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    A főzni való burgonyát meghámozzuk. Enyhén sós vizet öntünk rá, annyit, amennyi éppen ellepi és puhára főzzük.
  • 2. lépés

    8 perc
    A sütni való burgonyát 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Jénai edénybe tesszük, letakarjuk folpackkal és néhány percre betesszük a mikróba, hogy picit puhuljon, de ne essen szét. Ezután szétterítjük, hagyjuk kihűlni és konyharuhával felitatjuk róla a felesleges nedvességet.
  • 3. lépés

    5 perc
    A kolbászt vékony karikákra szeljük és kevés olajon ropogósra sütjük. Tálalásig félrerakjuk.
  • 4. lépés

    5 perc
    Az időközben megfőtt burgonyát (a vizével együtt) összeturmixoljuk a Maggi alappal és a tejföllel. Ha túl sűrű, akkor még egy kis tejet adhatunk hozzá.
  • 5. lépés

    1 perc
    Sóval és néhány csepp ecettel ízesítjük.
  • 6. lépés

    5 perc
    Összeforraljuk, így kapjuk meg a főzelékünk „levét”, majd tálalásig melegen tartjuk.
  • 7. lépés

    5 perc
    A főzelék „sűrűjéül” szolgáló, kihűlt krumplikockákat forró olajban aranysárgára, ropogósra sütjük. Lecsöpögtetjük a felesleges olajat.
  • 8. lépés

    1 perc
    A főzelék levét tányérba szedjük, és beleteszünk egy marék sültkrumplit. A tetejét megszórjuk néhány karika kolbásszal. A tányért üdébbé varázsolhatjuk néhány levél petrezselyemmel.
Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

1. lépés 8

A főzni való burgonyát meghámozzuk. Enyhén sós vizet öntünk rá, annyit, amennyi éppen ellepi és puhára főzzük.

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

2. lépés 8

A sütni való burgonyát 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Jénai edénybe tesszük, letakarjuk folpackkal és néhány percre betesszük a mikróba, hogy picit puhuljon, de ne essen szét. Ezután szétterítjük, hagyjuk kihűlni és konyharuhával felitatjuk róla a felesleges nedvességet.

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

3. lépés 8

A kolbászt vékony karikákra szeljük és kevés olajon ropogósra sütjük. Tálalásig félrerakjuk.

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

4. lépés 8

Az időközben megfőtt burgonyát (a vizével együtt) összeturmixoljuk a Maggi alappal és a tejföllel. Ha túl sűrű, akkor még egy kis tejet adhatunk hozzá.

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

5. lépés 8

Sóval és néhány csepp ecettel ízesítjük.

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

6. lépés 8

Összeforraljuk, így kapjuk meg a főzelékünk „levét”, majd tálalásig melegen tartjuk.

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

7. lépés 8

A főzelék „sűrűjéül” szolgáló, kihűlt krumplikockákat forró olajban aranysárgára, ropogósra sütjük. Lecsöpögtetjük a felesleges olajat.

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

8. lépés 8

A főzelék levét tányérba szedjük, és beleteszünk egy marék sültkrumplit. A tetejét megszórjuk néhány karika kolbásszal. A tányért üdébbé varázsolhatjuk néhány levél petrezselyemmel.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
8 + 3 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Családi étkezés
  • Ebéd
  • Egyéb
  • európai
  • Felső étel
  • Főétel
  • Hétköznap
  • Krumpli
  • magyar konyha
  • Vacsora
  • Zöldség/gyümölcs adag
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET