Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
30 / 100
Hozd egyensúlyba az étkezésed
MyMenuIQ™
30 / 100
Alacsony érték
Még javítanod kell az étkezéseden

Hozd egyensúlyba az étkezésed

Köret
Add hozzá a menühöz
Előétel
Add hozzá a menühöz
Egyéb
Add hozzá a menühöz
Vissza
Mit értünk kiegyensúlyozott étkezés alatt?

A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.

A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.

MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.

Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték (0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték (45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték (70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
Fehérje
31.5g / 21%
Szénhidrát
45.3g / 30%
Zsír
32.2g / 49%
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.

Táplálkozási tippek

  • Főzz ízletes, tápláló és megfizethető helyi alapanyagokból.
  • Tudtad, hogy ha a főzés végén adod az ételhez a zöldségeket és zöldfűszereket, akkor azok megőrzik élénk színeiket, ízüket, roppanósságukat valamint fontos tápanyagaikat?
  • Tedd változatosabbá az étkezésed C-vitaminban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel, mint a paprika, petrezselyemzöld, ribizli és citrusfélék, lehetővé téve szervezeted számára, hogy még több vasat hasznosítson az étkezések során. #livestrongwithiron

Kolbászos rakott csirke

(0)
45perc
Közepes
Húsimádó rakott tészta friss zöldfűszerrel bolondítva. Ha még több ízt csempésznél a fogásba, akkor válassz hozzá bivalytejből készült mozzarellát, aminek hála még krémesebb és olvadósabb lesz a végeredmény.

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

20  dkg
makaróni tészta
30  dkg
csirkemellfilé
5  dkg
mozzarella
10  dkg
kolbász
2  l
víz
2  dl
tejszín
4  ek
olívaolaj
1  db
rozmaring ág

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
604.41 kcal
Fehérje
31.54 g
Szénhidrát
45.3 g
Telített zsírok
9.96 g
Zsír
32.25 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

45 perc
1. lépés
1 perc
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
2. lépés
9 perc
Húzzuk le a kolbász héját és nagylyukú sajtreszelőn morzsoljuk le, vagy vágjuk nagyon apróra.
3. lépés
5 perc
Egy kevés olajon pirítsuk meg a kolbászt az aprított rozmaringgal, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott csirkemellet és pirítsuk tovább 5-6 percig.
4. lépés
2 perc
A tasak tartalmát keverjük ki a tejszínnel és a vízzel, adjunk hozzá egy kevés sót.
5. lépés
3 perc
Öntsük a keveréket a húshoz, forraljuk fel és további egy-két percig főzzük.
6. lépés
25 perc
Kiolajozott jénai tálat béleljük ki a tésztával, öntsük rá a serpenyő tartalmát, majd szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal és kb. 20-25 perc alatt süssük készre.
Kolbászos rakott csirke

1. lépés 6

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.

Kolbászos rakott csirke

2. lépés 6

Húzzuk le a kolbász héját és nagylyukú sajtreszelőn morzsoljuk le, vagy vágjuk nagyon apróra.

Kolbászos rakott csirke

3. lépés 6

Egy kevés olajon pirítsuk meg a kolbászt az aprított rozmaringgal, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott csirkemellet és pirítsuk tovább 5-6 percig.

Kolbászos rakott csirke

4. lépés 6

A tasak tartalmát keverjük ki a tejszínnel és a vízzel, adjunk hozzá egy kevés sót.

Kolbászos rakott csirke

5. lépés 6

Öntsük a keveréket a húshoz, forraljuk fel és további egy-két percig főzzük.

Kolbászos rakott csirke

6. lépés 6

Kiolajozott jénai tálat béleljük ki a tésztával, öntsük rá a serpenyő tartalmát, majd szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal és kb. 20-25 perc alatt süssük készre.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév