Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Kolbászos rakott csirke
Kolbászos rakott csirke
45 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
49 32.2g / 49%
30 45.3g / 30%
21 31.5g / 21%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Kolbászos rakott csirke

(0)
45 perc
Közepes
Húsimádó rakott tészta friss zöldfűszerrel bolondítva. Ha még több ízt csempésznél a fogásba, akkor válassz hozzá bivalytejből készült mozzarellát, aminek hála még krémesebb és olvadósabb lesz a végeredmény.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Csirkés-sajtos rakott tészta alap
20  dkg
makaróni tészta
30  dkg
csirkemellfilé
5  dkg
mozzarella
10  dkg
kolbász
2  l
víz
2  dl
tejszín
4  ek
olívaolaj
1  db
rozmaring ág

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
45.3 g
Energia
604.41 kcal
Zsír
32.25 g
Fehérje
31.54 g
Telített zsírok
9.96 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

45 perc
  • 1. lépés

    1 perc
    Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
  • 2. lépés

    9 perc
    Húzzuk le a kolbász héját és nagylyukú sajtreszelőn morzsoljuk le, vagy vágjuk nagyon apróra.
  • 3. lépés

    5 perc
    Egy kevés olajon pirítsuk meg a kolbászt az aprított rozmaringgal, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott csirkemellet és pirítsuk tovább 5-6 percig.
  • 4. lépés

    2 perc
    A tasak tartalmát keverjük ki a tejszínnel és a vízzel, adjunk hozzá egy kevés sót.
  • 5. lépés

    3 perc
    Öntsük a keveréket a húshoz, forraljuk fel és további egy-két percig főzzük.
  • 6. lépés

    25 perc
    Kiolajozott jénai tálat béleljük ki a tésztával, öntsük rá a serpenyő tartalmát, majd szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal és kb. 20-25 perc alatt süssük készre.
Kolbászos rakott csirke

1. lépés 6

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.

Kolbászos rakott csirke

2. lépés 6

Húzzuk le a kolbász héját és nagylyukú sajtreszelőn morzsoljuk le, vagy vágjuk nagyon apróra.

Kolbászos rakott csirke

3. lépés 6

Egy kevés olajon pirítsuk meg a kolbászt az aprított rozmaringgal, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott csirkemellet és pirítsuk tovább 5-6 percig.

Kolbászos rakott csirke

4. lépés 6

A tasak tartalmát keverjük ki a tejszínnel és a vízzel, adjunk hozzá egy kevés sót.

Kolbászos rakott csirke

5. lépés 6

Öntsük a keveréket a húshoz, forraljuk fel és további egy-két percig főzzük.

Kolbászos rakott csirke

6. lépés 6

Kiolajozott jénai tálat béleljük ki a tésztával, öntsük rá a serpenyő tartalmát, majd szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal és kb. 20-25 perc alatt süssük készre.

Recept letöltése