Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kakukkfüves-gombás csirkemáj velefőtt burgonyagombóccal

0
65 perc
Nehéz

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

2 kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
1 csapott tk
40 dkg
vöröshagyma
2 ek
étolaj
20 dkg
csiperkegomba
4 dkg
vaj
6 dl
víz
40 dkg
csirkemáj
6 dkg
liszt
1 ek
kaukkfű
1 tk
édes őrölt pirospaprika
30 dkg
főtt burgonya

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
414.36 kcal
Fehérje
22.13 g
Szénhidrát
36.07 g
Telített zsírok
7.49 g
Zsír
20.61 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

65 perc
1. lépés
15 perc
A langyos főtt burgonyát áttörjük, elkeverjük a liszttel és a kakukkfűvel, apró gombócokat formázunk.
2. lépés
10 perc
Az olajat és a vajat nagy serpenyőben felforrósítjuk és hirtelen átpirítjuk rajta a májat, tányérra szedjük.
3. lépés
15 perc
A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, együtt az apró gombákkal, és közben sózzuk is.
4. lépés
9 perc
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a paprikával, elkeverjük, visszarakjuk hozzá a májat, hozzáadjuk a kakukkfüvet, felöntjük a vízzel, beledobjuk a MAGGI pörköltszaft kockát is.
5. lépés
15 perc
Nagy lángon hirtelen felforraljuk, még 5 percig főzzük, ekkor belerakosgatjuk a gombócokat és további 5 percig együtt főzzük. Ekkorra a szaft besűrűsödik.
6. lépés
1 perc
Friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk, ekkor lehet kissé utánsózni is.
Kakukkfüves-gombás csirkemáj velefőtt burgonyagombóccal

1. lépés 6

A langyos főtt burgonyát áttörjük, elkeverjük a liszttel és a kakukkfűvel, apró gombócokat formázunk.

Kakukkfüves-gombás csirkemáj velefőtt burgonyagombóccal

2. lépés 6

Az olajat és a vajat nagy serpenyőben felforrósítjuk és hirtelen átpirítjuk rajta a májat, tányérra szedjük.

Kakukkfüves-gombás csirkemáj velefőtt burgonyagombóccal

3. lépés 6

A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, együtt az apró gombákkal, és közben sózzuk is.

Kakukkfüves-gombás csirkemáj velefőtt burgonyagombóccal

4. lépés 6

Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a paprikával, elkeverjük, visszarakjuk hozzá a májat, hozzáadjuk a kakukkfüvet, felöntjük a vízzel, beledobjuk a MAGGI pörköltszaft kockát is.

Kakukkfüves-gombás csirkemáj velefőtt burgonyagombóccal

5. lépés 6

Nagy lángon hirtelen felforraljuk, még 5 percig főzzük, ekkor belerakosgatjuk a gombócokat és további 5 percig együtt főzzük. Ekkorra a szaft besűrűsödik.

Kakukkfüves-gombás csirkemáj velefőtt burgonyagombóccal

6. lépés 6

Friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk, ekkor lehet kissé utánsózni is.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév