Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Hússal töltött kakastaréj

Hússal töltött kakastaréj

(0)
90 perc
Közepes

Hozzávalók

12 adag

Ezt az ételt 12 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Sertés fűszerkeverék
40  dkg
darált hús
1  csomag
leveles, vajas tészta
1  db
tojás
3  ek
tejföl
1  dl
víz
2  ek
étolaj
1  csipet
ízlés szerint só
1  ek
szezámmag
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
12.2 g
Energia
305.2 kcal
Zsír
24.3 g
Fehérje
9.2 g
Telített zsírok
9.4 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

90 perc
  • 1. lépés

    15 perc
    A húst megpirítjuk a felforrósított olajon.
  • 2. lépés

    15 perc
    Fehéredéskor hozzáadjuk a sertés fűszerkeveréket és 1 dl vizet, majd addig rotyogtatjuk, míg a leve teljesen el nem fő róla. Hagyjuk kihűlni.
  • 3. lépés

    10 perc
    A jól behűtött vajas tésztát alaposan meglisztezett munkalapra borítjuk és gyorsan 8×9 cm-es lapokra vágjuk. A lapokat kissé megnyújtjuk.
  • 4. lépés

    15 perc
    A kihűlt hústölteléket hosszában a lapok közepére halmozzuk és fél evőkanál tejföllel borítjuk. A tészta széleit  megkenjük a felvert tojással, majd félbehajtjuk, a széleket összenyomjuk.
  • 5. lépés

    10 perc
    A töltött tésztalapok hosszabbik oldalát késsel beirdaljuk, a húsos táskákat félkörben kissé meghajlítjuk.
  • 6. lépés

    5 perc
    A táskákat megkenjük a felvert tojás maradékával és megszórjuk szezámmaggal vagy durva szemű sóval.
  • 7. lépés

    20 perc
    200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hússal töltött kakastaréj

1. lépés 7

A húst megpirítjuk a felforrósított olajon.

Hússal töltött kakastaréj

2. lépés 7

Fehéredéskor hozzáadjuk a sertés fűszerkeveréket és 1 dl vizet, majd addig rotyogtatjuk, míg a leve teljesen el nem fő róla. Hagyjuk kihűlni.

Hússal töltött kakastaréj

3. lépés 7

A jól behűtött vajas tésztát alaposan meglisztezett munkalapra borítjuk és gyorsan 8×9 cm-es lapokra vágjuk. A lapokat kissé megnyújtjuk.

Hússal töltött kakastaréj

4. lépés 7

A kihűlt hústölteléket hosszában a lapok közepére halmozzuk és fél evőkanál tejföllel borítjuk. A tészta széleit  megkenjük a felvert tojással, majd félbehajtjuk, a széleket összenyomjuk.

Hússal töltött kakastaréj

5. lépés 7

A töltött tésztalapok hosszabbik oldalát késsel beirdaljuk, a húsos táskákat félkörben kissé meghajlítjuk.

Hússal töltött kakastaréj

6. lépés 7

A táskákat megkenjük a felvert tojás maradékával és megszórjuk szezámmaggal vagy durva szemű sóval.

Hússal töltött kakastaréj

7. lépés 7

200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
3 + 3 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • A serpenyőből
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Brunch
  • európai
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Főétel
  • Hétköznap
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • magyar konyha
  • Reggeli
  • Sertéshús
  • Sós pite / tészta
  • Sütés
  • Tej / krém alap
  • Vacsora

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Rakott krumpli darált hússal, zöldborsóval és cukkinivel

    Rakott krumpli darált hússal, zöldborsóval és cukkinivel

    75 perc Könnyű
  • Tepsis káposztás kocka füstölt hússal

    Tepsis káposztás kocka füstölt hússal

    120 perc Könnyű
  • Sertéshússal töltött tök

    Sertéshússal töltött tök

    60 perc Könnyű
  • Klasszikus rakott tészta brokkolirózsával, csirkehússal

    Klasszikus rakott tészta brokkolirózsával, csirkehússal

    55 perc Könnyű

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET