Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hortobágyi palacsinta

0
140perc
Közepes
A Maggi Magyaros Pörköltszaftkocka segítségével isteni, krémes hortobágyi palacsintát készíthetünk a családnak. A fűszerezéssel nem lesz gondunk, mert a kockák megfelelő arányban tartalmazzák a paprikát, sót és a köményt.

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1  fej
vöröshagyma
2  ek
olaj
50  dkg
csirkecombfilé
4  dl
víz
3  kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
20  dkg
finomliszt
3  db
tojás
4  dl
tej
2  dl
szénsavas ásványvíz
1  csipet
1  csipet
cukor
1  ek
olaj
1  doboz
tejföl

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
616.53 kcal
Fehérje
38.77 g
Szénhidrát
53.42 g
Telített zsírok
9.3 g
Zsír
28.3 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

140 perc
1. lépés
10 perc
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon egy lábasban, fedő alatt, alacsony hőfokon, 10 perc alatt, gyakori kevergetés mellett megpároljuk.
2. lépés
65 perc
Hozzáadjuk a húst és magasabb hőfokon picit megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a kibontott Maggi Magyaros Pörköltszaftkockákat, majd forrást követően elkeverjük, hogy a pörköltszaftkockák teljesen feloldódjanak. Fedő alatt 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
3. lépés
5 perc
Miután a hús teljesen megpuhult, késes robotgép vagy botmixer segítségével egy kevés pörköltszafttal sűrű húskrémmé pépesítjük. Egy evőkanállal félreteszünk belőle.
4. lépés
10 perc
A palacsintához az alapanyagokat beletesszük egy nagy keverőtálba és az egészet egy robotgép segítségével homogén masszává keverjük. Tipp: Ha még egészségtudatosabbá és rostban gazdagabbá szeretnéd tenni a palacsintát, cseréld a búzafinomlisztet vagy legalább egy részét teljes kiőrlésű lisztre.
5. lépés
45 perc
Sütés előtt hűtőben 30 percig pihentetjük, majd palacsintasütőben 8 palacsintát sütünk belőle.
6. lépés
5 perc
A megsült palacsintákat megtöltjük a húskrémmel.
Hortobágyi palacsinta

1. lépés 6

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon egy lábasban, fedő alatt, alacsony hőfokon, 10 perc alatt, gyakori kevergetés mellett megpároljuk.

Hortobágyi palacsinta

2. lépés 6

Hozzáadjuk a húst és magasabb hőfokon picit megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a kibontott Maggi Magyaros Pörköltszaftkockákat, majd forrást követően elkeverjük, hogy a pörköltszaftkockák teljesen feloldódjanak. Fedő alatt 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.

Hortobágyi palacsinta

3. lépés 6

Miután a hús teljesen megpuhult, késes robotgép vagy botmixer segítségével egy kevés pörköltszafttal sűrű húskrémmé pépesítjük. Egy evőkanállal félreteszünk belőle.

Hortobágyi palacsinta

4. lépés 6

A palacsintához az alapanyagokat beletesszük egy nagy keverőtálba és az egészet egy robotgép segítségével homogén masszává keverjük. Tipp: Ha még egészségtudatosabbá és rostban gazdagabbá szeretnéd tenni a palacsintát, cseréld a búzafinomlisztet vagy legalább egy részét teljes kiőrlésű lisztre.

Hortobágyi palacsinta

5. lépés 6

Sütés előtt hűtőben 30 percig pihentetjük, majd palacsintasütőben 8 palacsintát sütünk belőle.

Hortobágyi palacsinta

6. lépés 6

A megsült palacsintákat megtöltjük a húskrémmel.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév