Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Hortobagyi palacsinta
Hortobágyi palacsinta
140 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
41 28.2g / 41%
35 53.4g / 35%
24 38.7g / 24%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Hortobágyi palacsinta

(0)
140 perc
Közepes
A Maggi Magyaros Pörköltszaftkocka segítségével isteni, krémes hortobágyi palacsintát készíthetünk a családnak. A fűszerezéssel nem lesz gondunk, mert a kockák megfelelő arányban tartalmazzák a paprikát, sót és a köményt.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  fej
vöröshagyma
2  ek
olaj
50  dkg
csirkecombfilé
4  dl
víz
3  kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
20  dkg
finomliszt
3  db
tojás
4  dl
tej
2  dl
szénsavas ásványvíz
1  csipet
1  csipet
cukor
1  ek
olaj
1  doboz
tejföl

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
53.42 g
Energia
616.53 kcal
Zsír
28.3 g
Fehérje
38.77 g
Telített zsírok
9.3 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

140 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon egy lábasban, fedő alatt, alacsony hőfokon, 10 perc alatt, gyakori kevergetés mellett megpároljuk.
  • 2. lépés

    65 perc
    Hozzáadjuk a húst és magasabb hőfokon picit megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a kibontott Maggi Magyaros Pörköltszaftkockákat, majd forrást követően elkeverjük, hogy a pörköltszaftkockák teljesen feloldódjanak. Fedő alatt 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
  • 3. lépés

    5 perc
    Miután a hús teljesen megpuhult, késes robotgép vagy botmixer segítségével egy kevés pörköltszafttal sűrű húskrémmé pépesítjük. Egy evőkanállal félreteszünk belőle.
  • 4. lépés

    10 perc
    A palacsintához az alapanyagokat beletesszük egy nagy keverőtálba és az egészet egy robotgép segítségével homogén masszává keverjük. Tipp: Ha még egészségtudatosabbá és rostban gazdagabbá szeretnéd tenni a palacsintát, cseréld a búzafinomlisztet vagy legalább egy részét teljes kiőrlésű lisztre.
  • 5. lépés

    45 perc
    Sütés előtt hűtőben 30 percig pihentetjük, majd palacsintasütőben 8 palacsintát sütünk belőle.
  • 6. lépés

    5 perc
    A megsült palacsintákat megtöltjük a húskrémmel.
Hortobágyi palacsinta

1. lépés 6

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon egy lábasban, fedő alatt, alacsony hőfokon, 10 perc alatt, gyakori kevergetés mellett megpároljuk.

Hortobágyi palacsinta

2. lépés 6

Hozzáadjuk a húst és magasabb hőfokon picit megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a kibontott Maggi Magyaros Pörköltszaftkockákat, majd forrást követően elkeverjük, hogy a pörköltszaftkockák teljesen feloldódjanak. Fedő alatt 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.

Hortobágyi palacsinta

3. lépés 6

Miután a hús teljesen megpuhult, késes robotgép vagy botmixer segítségével egy kevés pörköltszafttal sűrű húskrémmé pépesítjük. Egy evőkanállal félreteszünk belőle.

Hortobágyi palacsinta

4. lépés 6

A palacsintához az alapanyagokat beletesszük egy nagy keverőtálba és az egészet egy robotgép segítségével homogén masszává keverjük. Tipp: Ha még egészségtudatosabbá és rostban gazdagabbá szeretnéd tenni a palacsintát, cseréld a búzafinomlisztet vagy legalább egy részét teljes kiőrlésű lisztre.

Hortobágyi palacsinta

5. lépés 6

Sütés előtt hűtőben 30 percig pihentetjük, majd palacsintasütőben 8 palacsintát sütünk belőle.

Hortobágyi palacsinta

6. lépés 6

A megsült palacsintákat megtöltjük a húskrémmel.

Recept letöltése