Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Hortobágyi palacsinta

Hortobágyi palacsinta

(0)
140 perc
Közepes
A Maggi Magyaros Pörköltszaftkocka segítségével isteni, krémes hortobágyi palacsintát készíthetünk a családnak. A fűszerezéssel nem lesz gondunk, mert a kockák megfelelő arányban tartalmazzák a paprikát, sót és a köményt.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  fej
vöröshagyma
2  ek
olaj
50  dkg
csirkecombfilé
4  dl
víz
3  kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
20  dkg
finomliszt
3  db
tojás
4  dl
tej
2  dl
szénsavas ásványvíz
1  csipet
só
1  csipet
cukor
1  ek
olaj
1  doboz
tejföl
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
53.4 g
Energia
616.5 kcal
Zsír
28.3 g
Fehérje
38.8 g
Telített zsírok
9.3 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

140 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon egy lábasban, fedő alatt, alacsony hőfokon, 10 perc alatt, gyakori kevergetés mellett megpároljuk.
  • 2. lépés

    65 perc
    Hozzáadjuk a húst és magasabb hőfokon picit megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a kibontott Maggi Magyaros Pörköltszaftkockákat, majd forrást követően elkeverjük, hogy a pörköltszaftkockák teljesen feloldódjanak. Fedő alatt 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
  • 3. lépés

    5 perc
    Miután a hús teljesen megpuhult, késes robotgép vagy botmixer segítségével egy kevés pörköltszafttal sűrű húskrémmé pépesítjük. Egy evőkanállal félreteszünk belőle.
  • 4. lépés

    10 perc
    A palacsintához az alapanyagokat beletesszük egy nagy keverőtálba és az egészet egy robotgép segítségével homogén masszává keverjük. Tipp: Ha még egészségtudatosabbá és rostban gazdagabbá szeretnéd tenni a palacsintát, cseréld a búzafinomlisztet vagy legalább egy részét teljes kiőrlésű lisztre.
  • 5. lépés

    45 perc
    Sütés előtt hűtőben 30 percig pihentetjük, majd palacsintasütőben 8 palacsintát sütünk belőle.
  • 6. lépés

    5 perc
    A megsült palacsintákat megtöltjük a húskrémmel.
Hortobágyi palacsinta

1. lépés 6

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon egy lábasban, fedő alatt, alacsony hőfokon, 10 perc alatt, gyakori kevergetés mellett megpároljuk.

Hortobágyi palacsinta

2. lépés 6

Hozzáadjuk a húst és magasabb hőfokon picit megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a kibontott Maggi Magyaros Pörköltszaftkockákat, majd forrást követően elkeverjük, hogy a pörköltszaftkockák teljesen feloldódjanak. Fedő alatt 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.

Hortobágyi palacsinta

3. lépés 6

Miután a hús teljesen megpuhult, késes robotgép vagy botmixer segítségével egy kevés pörköltszafttal sűrű húskrémmé pépesítjük. Egy evőkanállal félreteszünk belőle.

Hortobágyi palacsinta

4. lépés 6

A palacsintához az alapanyagokat beletesszük egy nagy keverőtálba és az egészet egy robotgép segítségével homogén masszává keverjük. Tipp: Ha még egészségtudatosabbá és rostban gazdagabbá szeretnéd tenni a palacsintát, cseréld a búzafinomlisztet vagy legalább egy részét teljes kiőrlésű lisztre.

Hortobágyi palacsinta

5. lépés 6

Sütés előtt hűtőben 30 percig pihentetjük, majd palacsintasütőben 8 palacsintát sütünk belőle.

Hortobágyi palacsinta

6. lépés 6

A megsült palacsintákat megtöltjük a húskrémmel.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
9 + 4 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • Alacsony sótartalom
  • A serpenyőből
  • Authencity
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Csirke
  • Ebéd
  • európai
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Főétel
  • Hétköznap
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • Magas fehérjetartalmú
  • magyar konyha
  • Palacsinta / palacsinta
  • Párolt ételek
  • Sült
  • Tej / krém alap
  • Vacsora
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET