Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Gyros tál házi tzatzikivel
Gyros tál házi tzatzikivel
60 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
41 21.7g / 41%
25 30.7g / 25%
34 40g / 34%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Gyros tál házi tzatzikivel

(1)
60 perc
Könnyű
A görög ízeknek kevesen tudnak ellenállni, egy finom gyrosra bármikor könnyen elcsábulunk. Sok zöldséggel, gazdagon fűszerezve, házi uborkasalátával gyors és laktató nyári ebéd válik belőle.

Hozzávalók

6 adag

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  ek
olaj
1  tasak
Maggi Gyros fűszerkeverék
80  dkg
csirkemellfilé
1  kis darab
kígyóuborka
1  tk
2  gerezd
fokhagyma
20  g
friss kapor
1  tk
menta
1  tk
oregánó
2  ek
citromlé
4  ek
görög joghurt
25  dkg
koktélparadicsom
15  dkg
Feta sajt
10  dkg
magozott olívabogyó
4  db
pita

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
30.76 g
Energia
475.53 kcal
Zsír
21.77 g
Fehérje
40.06 g
Telített zsírok
6.5 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

60 perc
  • 1. lépés

    30 perc
    Az olajat egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a tasak tartalmát és simára keverjük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, alaposan összeforgatjuk és fél órát állni hagyjuk.
  • 2. lépés

    15 perc
    Az uborkát lereszeljük, sózzuk, majd 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután alaposan kinyomkodjuk, egy tálba tesszük és hozzáadjuk a fűszereket: a kaprot, a mentát és az oregánót. Hozzáreszeljük a fokhagymát, majd citromlével ízesítjük. Belekanalazzuk a görög joghurtot is és alaposan összekeverjük.
  • 3. lépés

    10 perc
    A bepácolt húst egy forró serpenyőben megpirítjuk.
  • 4. lépés

    5 perc
    A megsült húst tányérokra halmozzuk, majd egyenlően elosztjuk a felkockázott paradicsomot és feta sajtot is. Olajbogyóval és grillezett pitával tálaljuk.
Gyros tál házi tzatzikivel

1. lépés 4

Az olajat egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a tasak tartalmát és simára keverjük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, alaposan összeforgatjuk és fél órát állni hagyjuk.

Gyros tál házi tzatzikivel

2. lépés 4

Az uborkát lereszeljük, sózzuk, majd 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután alaposan kinyomkodjuk, egy tálba tesszük és hozzáadjuk a fűszereket: a kaprot, a mentát és az oregánót. Hozzáreszeljük a fokhagymát, majd citromlével ízesítjük. Belekanalazzuk a görög joghurtot is és alaposan összekeverjük.

Gyros tál házi tzatzikivel

3. lépés 4

A bepácolt húst egy forró serpenyőben megpirítjuk.

Gyros tál házi tzatzikivel

4. lépés 4

A megsült húst tányérokra halmozzuk, majd egyenlően elosztjuk a felkockázott paradicsomot és feta sajtot is. Olajbogyóval és grillezett pitával tálaljuk.

Recept letöltése