Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gyros tál házi tzatzikivel

0
60perc
Könnyű
A görög ízeknek kevesen tudnak ellenállni, egy finom gyrosra bármikor könnyen elcsábulunk. Sok zöldséggel, gazdagon fűszerezve, házi uborkasalátával gyors és laktató nyári ebéd válik belőle.

Hozzávalók

-
6 adag
+

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

4  ek
olaj
80  dkg
csirkemellfilé
1  kis darab
kígyóuborka
1  tk
2  gerezd
fokhagyma
20  g
friss kapor
1  tk
menta
1  tk
oregánó
2  ek
citromlé
4  ek
görög joghurt
25  dkg
koktélparadicsom
15  dkg
Feta sajt
10  dkg
magozott olívabogyó
4  db
pita

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
475.53 kcal
Fehérje
40.06 g
Szénhidrát
30.76 g
Telített zsírok
6.5 g
Zsír
21.77 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

60 perc
1. lépés
30 perc
Az olajat egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a tasak tartalmát és simára keverjük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, alaposan összeforgatjuk és fél órát állni hagyjuk.
2. lépés
15 perc
Az uborkát lereszeljük, sózzuk, majd 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután alaposan kinyomkodjuk, egy tálba tesszük és hozzáadjuk a fűszereket: a kaprot, a mentát és az oregánót. Hozzáreszeljük a fokhagymát, majd citromlével ízesítjük. Belekanalazzuk a görög joghurtot is és alaposan összekeverjük.
3. lépés
10 perc
A bepácolt húst egy forró serpenyőben megpirítjuk.
4. lépés
5 perc
A megsült húst tányérokra halmozzuk, majd egyenlően elosztjuk a felkockázott paradicsomot és feta sajtot is. Olajbogyóval és grillezett pitával tálaljuk.
Gyros tál házi tzatzikivel

1. lépés 4

Az olajat egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a tasak tartalmát és simára keverjük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, alaposan összeforgatjuk és fél órát állni hagyjuk.

Gyros tál házi tzatzikivel

2. lépés 4

Az uborkát lereszeljük, sózzuk, majd 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután alaposan kinyomkodjuk, egy tálba tesszük és hozzáadjuk a fűszereket: a kaprot, a mentát és az oregánót. Hozzáreszeljük a fokhagymát, majd citromlével ízesítjük. Belekanalazzuk a görög joghurtot is és alaposan összekeverjük.

Gyros tál házi tzatzikivel

3. lépés 4

A bepácolt húst egy forró serpenyőben megpirítjuk.

Gyros tál házi tzatzikivel

4. lépés 4

A megsült húst tányérokra halmozzuk, majd egyenlően elosztjuk a felkockázott paradicsomot és feta sajtot is. Olajbogyóval és grillezett pitával tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév