Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Gombás rizottó

Gombás rizottó

(0)
45 perc
Könnyű

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  l
víz
2.5  ek
MAGGI Házias levesalap - Zöldség
30  dkg
erdei gomba
1  fej
vöröshagyma
3  gerezd
fokhagyma
1  ek
olívaolaj
1  dl
fehérbor
30  dkg
rizs
1  csipet
só
1  csipet
friss kakukkfű
2  ek
vaj
125  g
parmezán sajt
1  csokor
petrezselyem
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
74.9 g
Energia
564.6 kcal
Zsír
18.8 g
Fehérje
17.7 g
Telített zsírok
9.1 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

45 perc
  • 1. lépés

    12 perc
    Forraljuk fel a vizet és adjuk hozzá a Maggi Házias levesalapot majd tegyük félre. Mossuk és tisztítsuk meg a gombákat, majd szeleteljük fel őket. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát.
  • 2. lépés

    5 perc
    Ezután melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és gombát. Pirítsuk körülbelül három percig, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és a rizst, sót és alaposan keverjük össze.
  • 3. lépés

    5 perc
    Folyamatos keverés mellett 2-3 percig pirítsuk a serpenyő tartalmát, majd adjuk hozzá a fehérbort, és kevergetve főzzük addig, amíg az alkohol elpárolog. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, és közepes lángon, időnként megkeverve főzzük.
  • 4. lépés

    13 perc
    Amikor a bor majdnem teljesen elpárolgott adjuk hozzá a házias levesalappal elkevert vizet, majd várjuk meg, amíg a rizs al dentére fő.
  • 5. lépés

    10 perc
    Amikor a rizs már majdnem megfőtt, vegyük le az edényt a lapról. Adjuk hozzá a vajat és a parmezánt és alaposan keverjük össze. Hagyjuk körülbelül 5-10 percig lefedve állni. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
Gombás rizottó

1. lépés 5

Forraljuk fel a vizet és adjuk hozzá a Maggi Házias levesalapot majd tegyük félre. Mossuk és tisztítsuk meg a gombákat, majd szeleteljük fel őket. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát.

Gombás rizottó

2. lépés 5

Ezután melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és gombát. Pirítsuk körülbelül három percig, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és a rizst, sót és alaposan keverjük össze.

Gombás rizottó

3. lépés 5

Folyamatos keverés mellett 2-3 percig pirítsuk a serpenyő tartalmát, majd adjuk hozzá a fehérbort, és kevergetve főzzük addig, amíg az alkohol elpárolog. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, és közepes lángon, időnként megkeverve főzzük.

Gombás rizottó

4. lépés 5

Amikor a bor majdnem teljesen elpárolgott adjuk hozzá a házias levesalappal elkevert vizet, majd várjuk meg, amíg a rizs al dentére fő.

Gombás rizottó

5. lépés 5

Amikor a rizs már majdnem megfőtt, vegyük le az edényt a lapról. Adjuk hozzá a vajat és a parmezánt és alaposan keverjük össze. Hagyjuk körülbelül 5-10 percig lefedve állni. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
16 + 3 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Ebéd
  • európai
  • Fazék főzés
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Főétel
  • gomba
  • Hétköznap
  • Hétvége
  • Inspiriences
  • könnyű
  • olasz
  • Rizs
  • Rizs ételek
  • Sajt
  • Sajttal
  • Tél
  • Vacsora
  • Zöldség/gyümölcs adag

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Tejszínes-sajtos-gombás tagliatelle

    Tejszínes-sajtos-gombás tagliatelle

    15 perc Könnyű
  • Brokkolis-gombás tészta

    Brokkolis-gombás tészta

    19 perc Könnyű
  • Sonkás-gombás tortellini

    Sonkás-gombás tortellini

    46 perc Könnyű
  • Gombás rizottó

    Gombás rizottó

    46 perc Könnyű

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET