Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A feta sajtot 4 szeletre vágjuk, megkenjük fűszeres olajjal és a hűtőbe rakjuk.
A zöldségeket vékonyra szeleteljük, tányérra készítjük.
A pulykahúst, a tojást, 2 evőkanál zsemlemorzsát és a gyros alapot elkeverjük, 4 részre osztjuk.
A maradék két evőkanál zsemlemorzsát egy lapos tányérra szórjuk, ezen formázzuk az ujjnyi vastag húspogácsákat, hogy ne ragadjanak, és vékonyan egyenletesen bevonja őket a morzsa.
Grill- vagy teflonserpenyőben, először erősebb lángon, kevés olajon oldalanként 3-4 perc alatt átsütjük a húst, közben átmelegítjük a hamburgerzsemléket is.
Ahogy a húspogácsák megsültek, összeállítjuk a hamburgereket úgy, hogy a hús fölé rakjuk a bepácolt feta sajtot, majd ízlés szerinti zöldséggel koronázzuk.