Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Édesburgonya krémleves zöldfűszeres pirítóssal

0
30 perc
Könnyű
Az édesburgonya kellemes gesztenyés íze jól illik a szintén édeskés lilahagymához, a forró, vajas bazsalikomos pirítóssal pedig még inkább kihozhatjuk az ízeket ebből az izgalmas fogásból.

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 db
Maggi Tyúkhúsleveskocka
60 dkg
édesburgonya
1 kis
lilahagyma
4 gerezd
fokhagyma
12 dl
forró víz
3 ek
olaj
3 dkg
vaj
2 dl
tejszín
1 ek
bazsalikom

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Mutassa meg a tápértéket

Energia
347.97 kcal
Fehérje
4.52 g
Szénhidrát
35.71 g
cukrok
8.79 g
Telített zsírok
8.19 g
Zsír
21.58 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

30 perc
1. lépés
3 perc
Pucoljuk meg és vágjuk apró darabokra a lilahagymát, a megpucolt fokhagymagerezdeket pedig szeljük apró karikákra.
2. lépés
2 perc
Ezt követően az olajon pároljuk üvegesre a lilahagymát és adjuk hozzá a fokhagymakarikákat is, majd öntsük fel a vízzel.
3. lépés
3 perc
Az édesburgonyát pucoljuk meg és kockázzuk fel, majd tegyük a hagymás keverékbe.
4. lépés
10 perc
Ha felforrt, tegyük hozzá a MAGGI Tyúkhúsleveskockát is és fedő alatt kis lángon addig főzzük, míg az édesburgonya megpuhul.
5. lépés
2 perc
Ezután a tűzről levéve botmixerrel turmixoljuk össze és adjuk hozzá a tejszínt is.
6. lépés
5 perc
A kenyereket pirítsuk meg, forrón dörzsöljük rá a bazsalikomot és kenjük meg vajjal.
7. lépés
5 perc
A levest a félbevágott toastkenyérrel tálaljuk!
Édesburgonya krémleves zöldfűszeres pirítóssal

1. lépés 7

Pucoljuk meg és vágjuk apró darabokra a lilahagymát, a megpucolt fokhagymagerezdeket pedig szeljük apró karikákra.

Édesburgonya krémleves zöldfűszeres pirítóssal

2. lépés 7

Ezt követően az olajon pároljuk üvegesre a lilahagymát és adjuk hozzá a fokhagymakarikákat is, majd öntsük fel a vízzel.

Édesburgonya krémleves zöldfűszeres pirítóssal

3. lépés 7

Az édesburgonyát pucoljuk meg és kockázzuk fel, majd tegyük a hagymás keverékbe.

Édesburgonya krémleves zöldfűszeres pirítóssal

4. lépés 7

Ha felforrt, tegyük hozzá a MAGGI Tyúkhúsleveskockát is és fedő alatt kis lángon addig főzzük, míg az édesburgonya megpuhul.

Édesburgonya krémleves zöldfűszeres pirítóssal

5. lépés 7

Ezután a tűzről levéve botmixerrel turmixoljuk össze és adjuk hozzá a tejszínt is.

Édesburgonya krémleves zöldfűszeres pirítóssal

6. lépés 7

A kenyereket pirítsuk meg, forrón dörzsöljük rá a bazsalikomot és kenjük meg vajjal.

Édesburgonya krémleves zöldfűszeres pirítóssal

7. lépés 7

A levest a félbevágott toastkenyérrel tálaljuk!

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév