Dupla sajtos töltött gombafejek
40perc
Közepes
Húsz perc alatt készíthetünk könnyű vacsorát, de tálalhatjuk meleg előételként is a dupla sajtos gombafejeket. Akár elő is készíthető: ha elősütjük a gombafejeket és elkészítjük a mártást, 10 perc múlva már asztalhoz is ülhetünk.
1
csipet
só
4
dl
tejszín
60
dkg
csiperke gomba
1
csipet
feketebors
20
dkg
Camambert sajt
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
222.75 kcal
Szénhidrát
9.14 g
Fehérje
15.96 g
Zsír
14.58 g
Telített zsírok
8.8 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
40 perc
1. lépés
10 perc
A gombákat megmossuk, a tönkjét kiszedjük, belül enyhén sózzuk-borsozzuk.
2. lépés
10 perc
200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben a lemezes részével lefele fordítva 10 percig sütjük őket.
3. lépés
10 perc
Közben a tejszínes négysajtos szószt a hideg tejszínnel elkeverjük, kevergetve felforraljuk és kissé besűrítjük, a camembert sajtot kis kockákra vágjuk.
4. lépés
10 perc
A gombákat a sütőből kivéve megfordítjuk, minden gombakalapba teszünk egy kocka sajtot, megtöltjük a sajtszósszal és 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Hozzászólások 0