Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével
Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével
45 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
43 47.7g / 43%
38 95.7g / 38%
19 49.6g / 19%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

(0)
45 perc
Közepes
Valamiért mindig népszerűbbek az apró, csinos kis gombócok, mit a klasszikus fasírozottak vagy a gyorsan összedobott darált húsos mártások. Itt pedig duplázzuk az olaszos fűszerezést: a húsgombócok sem a klasszikus ízűek, hanem a MAGGI Bolognai spagetti alap gazdag fűszereivel dobjuk fel őket, a mártás is olaszos, és tejszínnel selymesítjük, hogy jól befedje a tészta minden darabkáját.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Bolognai spagetti alap
50  dkg
darált hús
10  dkg
rozskenyér
15  dkg
sajt
3  ek
olaj
1  dl
forró víz
2  dl
tejszín
1  tk
2  dl
forró víz
40  dkg
tagliatelle

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
95.8 g
Energia
1019.94 kcal
Zsír
47.7 g
Fehérje
49.66 g
Telített zsírok
17.19 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

45 perc
  • 1. lépés

    2 perc
    A kenyeret egy pillanatra vízbe mártjuk, majd a vizet kinyomkodva belőle, elmorzsoljuk.
  • 2. lépés

    2 perc
    Elkeverjük a hússal, a Bolognai spagetti Alap felével és a sóval.
  • 3. lépés

    5 perc
    A fűszeres húsból fél evőkanálnyi darabokat kanalazunk és kis diónyi gombócokká gyúrjuk.
  • 4. lépés

    10 perc
    Egy nagy, mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belerakjuk a húsgombócokat, és közepes lángon körkörösen rázogatva 6-8 perc alatt körbepirítjuk őket, majd hagyjuk kis lángon átsülni, néha átkevergetve.
  • 5. lépés

    8 perc
    Közben az utasítás szerint kifőzzük a tésztát.
  • 6. lépés

    17 perc
    A Bolognai Alap másik felét a gombócok közé szórjuk, felöntjük a tejszínnel és a tészta főzővizével, rászedjük a tésztát is, és 4-5 percig átforraljuk – ha a szósz nagyon sűrűsödne, szedjünk még hozzá a tészta vizéből.
  • 7. lépés

    1 perc
    Tálaláskor sajttal szórjuk meg.
Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

1. lépés 7

A kenyeret egy pillanatra vízbe mártjuk, majd a vizet kinyomkodva belőle, elmorzsoljuk.

Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

2. lépés 7

Elkeverjük a hússal, a Bolognai spagetti Alap felével és a sóval.

Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

3. lépés 7

A fűszeres húsból fél evőkanálnyi darabokat kanalazunk és kis diónyi gombócokká gyúrjuk.

Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

4. lépés 7

Egy nagy, mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belerakjuk a húsgombócokat, és közepes lángon körkörösen rázogatva 6-8 perc alatt körbepirítjuk őket, majd hagyjuk kis lángon átsülni, néha átkevergetve.

Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

5. lépés 7

Közben az utasítás szerint kifőzzük a tésztát.

Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

6. lépés 7

A Bolognai Alap másik felét a gombócok közé szórjuk, felöntjük a tejszínnel és a tészta főzővizével, rászedjük a tésztát is, és 4-5 percig átforraljuk – ha a szósz nagyon sűrűsödne, szedjünk még hozzá a tészta vizéből.

Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

7. lépés 7

Tálaláskor sajttal szórjuk meg.

Recept letöltése