Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

0
45 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

50 dkg
darált hús
10 dkg
rozskenyér
15 dkg
sajt
3 ek
olaj
1 dl
forró víz
2 dl
tejszín
1 tk
2 dl
forró víz
40 dkg
tagliatelle

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Telített zsírok
17.31 g
Zsír
47.45 g
Fehérje
41.51 g
Szénhidrát
49.41 g
Energia
795.45 kcal
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

45 perc
1. lépés
2 perc
A kenyeret egy pillanatra vízbe mártjuk, majd a vizet kinyomkodva belőle, elmorzsoljuk.
2. lépés
2 perc
Elkeverjük a hússal, a Bolognai spagetti Alap felével és a sóval.
3. lépés
5 perc
A fűszeres húsból fél evőkanálnyi darabokat kanalazunk és kis diónyi gombócokká gyúrjuk.
4. lépés
10 perc
Egy nagy, mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belerakjuk a húsgombócokat, és közepes lángon körkörösen rázogatva 6-8 perc alatt körbepirítjuk őket, majd hagyjuk kis lángon átsülni, néha átkevergetve.
5. lépés
8 perc
Közben az utasítás szerint kifőzzük a tésztát.
6. lépés
17 perc
A Bolognai Alap másik felét a gombócok közé szórjuk, felöntjük a tejszínnel és a tészta főzővizével, rászedjük a tésztát is, és 4-5 percig átforraljuk – ha a szósz nagyon sűrűsödne, szedjünk még hozzá a tészta vizéből.
7. lépés
1 perc
Tálaláskor sajttal szórjuk meg.
Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

1. lépés 7

A kenyeret egy pillanatra vízbe mártjuk, majd a vizet kinyomkodva belőle, elmorzsoljuk.

Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

2. lépés 7

Elkeverjük a hússal, a Bolognai spagetti Alap felével és a sóval.

Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

3. lépés 7

A fűszeres húsból fél evőkanálnyi darabokat kanalazunk és kis diónyi gombócokká gyúrjuk.

Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

4. lépés 7

Egy nagy, mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belerakjuk a húsgombócokat, és közepes lángon körkörösen rázogatva 6-8 perc alatt körbepirítjuk őket, majd hagyjuk kis lángon átsülni, néha átkevergetve.

Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

5. lépés 7

Közben az utasítás szerint kifőzzük a tésztát.

Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

6. lépés 7

A Bolognai Alap másik felét a gombócok közé szórjuk, felöntjük a tejszínnel és a tészta főzővizével, rászedjük a tésztát is, és 4-5 percig átforraljuk – ha a szósz nagyon sűrűsödne, szedjünk még hozzá a tészta vizéből.

Dupla bolognai húsgombócok tagliatellével

7. lépés 7

Tálaláskor sajttal szórjuk meg.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév