Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Csirkehúsos rakott palacsinta

0
90 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
70 dkg
csirkemell
1 fej
vöröshagyma
26 dkg
liszt
30 dkg
tejföl
1 nagy
tojás
2 csapott tk
1 tk
pirospaprika
3 dl
forró víz
2 dl
szódavíz
2.5 dl
tej
5 ek
olaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Telített zsírok
9.57 g
Zsír
34.43 g
Fehérje
53.43 g
Szénhidrát
57 g
Energia
763.26 kcal
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

90 perc
1. lépés
1 perc
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. lépés
30 perc
A palacsinta hozzávalóit, a 24 dkg lisztet, tejet, tojást és szódavizet, valamint 2 evőkanál olajat és 1 teáskanál sót bormixerrel vagy turmixban simára keverünk. A tésztából ezután 22 cm-es, tapadásmentes serpenyőben palacsintákat sütünk.
3. lépés
15 perc
A megtisztított hagymát apróra vágjuk és 3 evőkanál olajon megdinszteljük. Rádobjuk a csirkehúst és közepes lángon fehéredésig pirítjuk. Egy csapott teáskanál sóval sózzuk majd lehúzzuk a tűzről.
4. lépés
3 perc
Belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a vizet és a MAGGI Pörköltszaftkockát.
5. lépés
10 perc
Kis lángon, a húst lefedve egészen puhára főzzük, közben a vizet pótoljuk, hogy teljesen ellepje a húst.
6. lépés
5 perc
A maradék 2 dkg lisztet kevés hideg vízzel simára keverjük, a pörkölthöz adjuk majd belekeverjük a tejföl kétharmadát is, ezzel besűrítve a szaftot.
7. lépés
1 perc
A húst villával kissé szétszedjük.
8. lépés
5 perc
A palacsintákat és a húsos szaftot rétegezve egy tepsibe rakjuk.
9. lépés
20 perc
A maradék szafttal és a tejföllel beborítjuk az utolsó sor palacsintát, az előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük, majd azonnal tálaljuk.
Csirkehúsos rakott palacsinta

1. lépés 9

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Csirkehúsos rakott palacsinta

2. lépés 9

A palacsinta hozzávalóit, a 24 dkg lisztet, tejet, tojást és szódavizet, valamint 2 evőkanál olajat és 1 teáskanál sót bormixerrel vagy turmixban simára keverünk. A tésztából ezután 22 cm-es, tapadásmentes serpenyőben palacsintákat sütünk.

Csirkehúsos rakott palacsinta

3. lépés 9

A megtisztított hagymát apróra vágjuk és 3 evőkanál olajon megdinszteljük. Rádobjuk a csirkehúst és közepes lángon fehéredésig pirítjuk. Egy csapott teáskanál sóval sózzuk majd lehúzzuk a tűzről.

Csirkehúsos rakott palacsinta

4. lépés 9

Belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a vizet és a MAGGI Pörköltszaftkockát.

Csirkehúsos rakott palacsinta

5. lépés 9

Kis lángon, a húst lefedve egészen puhára főzzük, közben a vizet pótoljuk, hogy teljesen ellepje a húst.

Csirkehúsos rakott palacsinta

6. lépés 9

A maradék 2 dkg lisztet kevés hideg vízzel simára keverjük, a pörkölthöz adjuk majd belekeverjük a tejföl kétharmadát is, ezzel besűrítve a szaftot.

Csirkehúsos rakott palacsinta

7. lépés 9

A húst villával kissé szétszedjük.

Csirkehúsos rakott palacsinta

8. lépés 9

A palacsintákat és a húsos szaftot rétegezve egy tepsibe rakjuk.

Csirkehúsos rakott palacsinta

9. lépés 9

A maradék szafttal és a tejföllel beborítjuk az utolsó sor palacsintát, az előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük, majd azonnal tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév