Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Csirkehúsos rakott palacsinta

Csirkehúsos rakott palacsinta

(0)
90 perc
Közepes
A sós palacsinta is nagy kedvenc lehet, ha egy szaftos, magyaros tölteléket kap: rétegezve gyorsabban elkészül, könnyebben összesüthető és – akár utólag is – melegíthető, feltéve, hogy marad belőle későbbre! 🙂

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
70  dkg
csirkemell
1  fej
vöröshagyma
26  dkg
liszt
30  dkg
tejföl
1  nagy
tojás
2  csapott tk
só
1  tk
pirospaprika
3  dl
forró víz
2  dl
szódavíz
2.5  dl
tej
5  ek
olaj
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
57 g
Energia
763.3 kcal
Zsír
34.4 g
Fehérje
53.4 g
Telített zsírok
9.6 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

90 perc
  • 1. lépés

    1 perc
    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • 2. lépés

    30 perc
    A palacsinta hozzávalóit, a 24 dkg lisztet, tejet, tojást és szódavizet, valamint 2 evőkanál olajat és 1 teáskanál sót bormixerrel vagy turmixban simára keverünk. A tésztából ezután 22 cm-es, tapadásmentes serpenyőben palacsintákat sütünk.
  • 3. lépés

    15 perc
    A megtisztított hagymát apróra vágjuk és 3 evőkanál olajon megdinszteljük. Rádobjuk a csirkehúst és közepes lángon fehéredésig pirítjuk. Egy csapott teáskanál sóval sózzuk majd lehúzzuk a tűzről.
  • 4. lépés

    3 perc
    Belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a vizet és a MAGGI Pörköltszaftkockát.
  • 5. lépés

    10 perc
    Kis lángon, a húst lefedve egészen puhára főzzük, közben a vizet pótoljuk, hogy teljesen ellepje a húst.
  • 6. lépés

    5 perc
    A maradék 2 dkg lisztet kevés hideg vízzel simára keverjük, a pörkölthöz adjuk majd belekeverjük a tejföl kétharmadát is, ezzel besűrítve a szaftot.
  • 7. lépés

    1 perc
    A húst villával kissé szétszedjük.
  • 8. lépés

    5 perc
    A palacsintákat és a húsos szaftot rétegezve egy tepsibe rakjuk.
  • 9. lépés

    20 perc
    A maradék szafttal és a tejföllel beborítjuk az utolsó sor palacsintát, az előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük, majd azonnal tálaljuk.
Csirkehúsos rakott palacsinta

1. lépés 9

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Csirkehúsos rakott palacsinta

2. lépés 9

A palacsinta hozzávalóit, a 24 dkg lisztet, tejet, tojást és szódavizet, valamint 2 evőkanál olajat és 1 teáskanál sót bormixerrel vagy turmixban simára keverünk. A tésztából ezután 22 cm-es, tapadásmentes serpenyőben palacsintákat sütünk.

Csirkehúsos rakott palacsinta

3. lépés 9

A megtisztított hagymát apróra vágjuk és 3 evőkanál olajon megdinszteljük. Rádobjuk a csirkehúst és közepes lángon fehéredésig pirítjuk. Egy csapott teáskanál sóval sózzuk majd lehúzzuk a tűzről.

Csirkehúsos rakott palacsinta

4. lépés 9

Belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a vizet és a MAGGI Pörköltszaftkockát.

Csirkehúsos rakott palacsinta

5. lépés 9

Kis lángon, a húst lefedve egészen puhára főzzük, közben a vizet pótoljuk, hogy teljesen ellepje a húst.

Csirkehúsos rakott palacsinta

6. lépés 9

A maradék 2 dkg lisztet kevés hideg vízzel simára keverjük, a pörkölthöz adjuk majd belekeverjük a tejföl kétharmadát is, ezzel besűrítve a szaftot.

Csirkehúsos rakott palacsinta

7. lépés 9

A húst villával kissé szétszedjük.

Csirkehúsos rakott palacsinta

8. lépés 9

A palacsintákat és a húsos szaftot rétegezve egy tepsibe rakjuk.

Csirkehúsos rakott palacsinta

9. lépés 9

A maradék szafttal és a tejföllel beborítjuk az utolsó sor palacsintát, az előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük, majd azonnal tálaljuk.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
2 + 0 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • A serpenyőből
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Csirke
  • Ebéd
  • európai
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Főétel
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • Inspiriences
  • Magas fehérjetartalmú
  • magyar konyha
  • Második fogás
  • Palacsinta / palacsinta
  • Pörkölt
  • Vacsora
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET