Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Citromos csirke kölesrizottóval

0
52 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 db
csirkemellfilé
1 db
citrom
2 gerezd
fokhagyma
3 db
kakukkfűág
1 csipet
1 csipet
feketebors
3 ek
olaj
800 ml
víz
20 g
vaj
1 csokor
petrezselyem zöld

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
370.91 kcal
Telített zsírok
9.61 g
Szénhidrát
28.21 g
Fehérje
21.15 g
Zsír
19.85 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

52 perc
1. lépés
15 perc
A csirkemell mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd zöldséghámozóval hozzáreszeljük a citrom héjának a felét, valamint hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott fokhagymát és az aprított kakukkfüvet is. Meglocsoljuk kevés olajjal, majd alaposan belemasszírozzuk a húsba a fűszereket és legalább 10 percig állni hagyjuk.
2. lépés
3 perc
A MAGGI Kaszottót az alábbiak szerint elkészítjük: A kölest átöblítjük hideg vízzel, majd ráöntünk annyi forró vizet, ami éppen ellepi. Ezután félretesszük.
3. lépés
10 perc
A köleshez hozzáadunk 800 ml vizet, illetve a szószos tasak tartalmát, összekeverjük, és felforraljuk. Alacsony lángon főzzük 10 percig fedő alatt, alkalmanként megkeverjük.
4. lépés
2 perc
Levesszük az edényt a tűzről, hozzáadjuk a 20 gramm vajat és összekeverjük.
5. lépés
8 perc
Egy sütőbe is betehető serpenyőben kevés olajat hevítünk, a sütőt bekapcsoljuk 250 fokra. A csirkemellet bőrös felével lefelé a serpenyőbe tesszük és közepesnél kicsivel erősebb lángon elkezdjük megpirítani. Akkor lesz jó, ha már szép aranybarna és ropogós a bőre.
6. lépés
10 perc
A csirkét a serpenyővel együtt, fordítás nélkül (azaz bőrös felével lefelé marad a serpenyőben) betesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a hús mindenhol ki nem fehéredik és a teteje is egy kis színt kap.
7. lépés
2 perc
Közben a maradék citromhéjat lereszeljük és összekeverjük az aprított petrezselyemmel.
8. lépés
2 perc
A kész csirkemellet pár percig deszkán pihentetjük, majd felvágjuk, megszórjuk a citromos-petrezselymes keverékkel és a kaszottóval együtt tálaljuk.
Citromos csirke kölesrizottóval

1. lépés 8

A csirkemell mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd zöldséghámozóval hozzáreszeljük a citrom héjának a felét, valamint hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott fokhagymát és az aprított kakukkfüvet is. Meglocsoljuk kevés olajjal, majd alaposan belemasszírozzuk a húsba a fűszereket és legalább 10 percig állni hagyjuk.

Citromos csirke kölesrizottóval

2. lépés 8

A MAGGI Kaszottót az alábbiak szerint elkészítjük: A kölest átöblítjük hideg vízzel, majd ráöntünk annyi forró vizet, ami éppen ellepi. Ezután félretesszük.

Citromos csirke kölesrizottóval

3. lépés 8

A köleshez hozzáadunk 800 ml vizet, illetve a szószos tasak tartalmát, összekeverjük, és felforraljuk. Alacsony lángon főzzük 10 percig fedő alatt, alkalmanként megkeverjük.

Citromos csirke kölesrizottóval

4. lépés 8

Levesszük az edényt a tűzről, hozzáadjuk a 20 gramm vajat és összekeverjük.

Citromos csirke kölesrizottóval

5. lépés 8

Egy sütőbe is betehető serpenyőben kevés olajat hevítünk, a sütőt bekapcsoljuk 250 fokra. A csirkemellet bőrös felével lefelé a serpenyőbe tesszük és közepesnél kicsivel erősebb lángon elkezdjük megpirítani. Akkor lesz jó, ha már szép aranybarna és ropogós a bőre.

Citromos csirke kölesrizottóval

6. lépés 8

A csirkét a serpenyővel együtt, fordítás nélkül (azaz bőrös felével lefelé marad a serpenyőben) betesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a hús mindenhol ki nem fehéredik és a teteje is egy kis színt kap.

Citromos csirke kölesrizottóval

7. lépés 8

Közben a maradék citromhéjat lereszeljük és összekeverjük az aprított petrezselyemmel.

Citromos csirke kölesrizottóval

8. lépés 8

A kész csirkemellet pár percig deszkán pihentetjük, majd felvágjuk, megszórjuk a citromos-petrezselymes keverékkel és a kaszottóval együtt tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév