Sokan azt mondják, azért nem szeretik a csirkemellet, mert túl száraz a végeredmény, ez azonban csak azon múlik, hogyan készítjük el. A joghurtos pácok, vagy éppen ez a technika kiválóan alkalmas arra, hogy a hús szaftos maradjon még sütés után is!
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A csirkemell mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd zöldséghámozóval hozzáreszeljük a citrom héjának a felét, valamint hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott fokhagymát és az aprított kakukkfüvet is. Meglocsoljuk kevés olajjal, majd alaposan belemasszírozzuk a húsba a fűszereket és legalább 10 percig állni hagyjuk.
2. lépés
3 perc
A MAGGI Kaszottót az alábbiak szerint elkészítjük: A kölest átöblítjük hideg vízzel, majd ráöntünk annyi forró vizet, ami éppen ellepi. Ezután félretesszük.
3. lépés
10 perc
A köleshez hozzáadunk 800 ml vizet, illetve a szószos tasak tartalmát, összekeverjük, és felforraljuk. Alacsony lángon főzzük 10 percig fedő alatt, alkalmanként megkeverjük.
4. lépés
2 perc
Levesszük az edényt a tűzről, hozzáadjuk a 20 gramm vajat és összekeverjük.
5. lépés
8 perc
Egy sütőbe is betehető serpenyőben kevés olajat hevítünk, a sütőt bekapcsoljuk 250 fokra. A csirkemellet bőrös felével lefelé a serpenyőbe tesszük és közepesnél kicsivel erősebb lángon elkezdjük megpirítani. Akkor lesz jó, ha már szép aranybarna és ropogós a bőre.
6. lépés
10 perc
A csirkét a serpenyővel együtt, fordítás nélkül (azaz bőrös felével lefelé marad a serpenyőben) betesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a hús mindenhol ki nem fehéredik és a teteje is egy kis színt kap.
7. lépés
2 perc
Közben a maradék citromhéjat lereszeljük és összekeverjük az aprított petrezselyemmel.
8. lépés
2 perc
A kész csirkemellet pár percig deszkán pihentetjük, majd felvágjuk, megszórjuk a citromos-petrezselymes keverékkel és a kaszottóval együtt tálaljuk.
1. lépés
8
A csirkemell mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd zöldséghámozóval hozzáreszeljük a citrom héjának a felét, valamint hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott fokhagymát és az aprított kakukkfüvet is. Meglocsoljuk kevés olajjal, majd alaposan belemasszírozzuk a húsba a fűszereket és legalább 10 percig állni hagyjuk.
2. lépés
8
A MAGGI Kaszottót az alábbiak szerint elkészítjük: A kölest átöblítjük hideg vízzel, majd ráöntünk annyi forró vizet, ami éppen ellepi. Ezután félretesszük.
3. lépés
8
A köleshez hozzáadunk 800 ml vizet, illetve a szószos tasak tartalmát, összekeverjük, és felforraljuk. Alacsony lángon főzzük 10 percig fedő alatt, alkalmanként megkeverjük.
4. lépés
8
Levesszük az edényt a tűzről, hozzáadjuk a 20 gramm vajat és összekeverjük.
5. lépés
8
Egy sütőbe is betehető serpenyőben kevés olajat hevítünk, a sütőt bekapcsoljuk 250 fokra. A csirkemellet bőrös felével lefelé a serpenyőbe tesszük és közepesnél kicsivel erősebb lángon elkezdjük megpirítani. Akkor lesz jó, ha már szép aranybarna és ropogós a bőre.
6. lépés
8
A csirkét a serpenyővel együtt, fordítás nélkül (azaz bőrös felével lefelé marad a serpenyőben) betesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a hús mindenhol ki nem fehéredik és a teteje is egy kis színt kap.
7. lépés
8
Közben a maradék citromhéjat lereszeljük és összekeverjük az aprított petrezselyemmel.
8. lépés
8
A kész csirkemellet pár percig deszkán pihentetjük, majd felvágjuk, megszórjuk a citromos-petrezselymes keverékkel és a kaszottóval együtt tálaljuk.