Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Bolognai palacsinta
Bolognai palacsinta
50 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
79 134.4g / 79%
6 25.7g / 6%
15 57.9g / 15%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Bolognai palacsinta

(0)
50 perc
Közepes

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Bolognai spagetti alap
1  csipet
500  g
darált hús
3  dkg
szénsavas ásványvíz
1  csipet
ízlés szerint bors
70  g
liszt
400  g
ementáli sajt
80  g
paradicsompüré
3  közepes
tojás
3  dl
forró víz
70  g
vaj
3  dl
tej
1.25  csésze
olaj
1  csipet
szerecsendió

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
25.78 g
Energia
1539.24 kcal
Zsír
134.5 g
Fehérje
57.95 g
Telített zsírok
41.15 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

50 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    A tojásokat simára keverjük, hozzáadjuk a tejet és egy pici sót. Több részletben hozzákeverjük a lisztet és az ásványvíz felét felváltva. Hagyjuk állni egy kicsit.
  • 2. lépés

    10 perc
    A darált húst lepirítjuk az olajon, sózzuk. Hozzáadjuk a MAGGI Bolognai spagetti alapot és a vizet. Amikor a ragu felforrt és besűrűsödött, belekeverjük a paradicsompürét. Sózzuk még, ha szükséges.
  • 3. lépés

    1 perc
    A pihentetett palacsintatésztához hozzákeverjük a maradék ásványvizet.
  • 4. lépés

    10 perc
    Felforrósítunk egy serpenyőt, vékonyan kikenjük olajjal és 12-14 palacsintát sütünk. (Mindegyik palacsinta előtt olajozzunk!)
  • 5. lépés

    4 perc
    A bechamelhez megmelegítjük a tejet.
  • 6. lépés

    3 perc
    A vajat felolvasztjuk egy lábosban, beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük. Hozzáöntjük több részletben a meleg tejet. Csomómentes mártást kell kapnunk.
  • 7. lépés

    1 perc
    Levesszük a tűzről, fűszerezzük kevés szerecsendióval, borssal és sóval.
  • 8. lépés

    1 perc
    Hozzákeverünk 120 g reszelt ementálit.
  • 9. lépés

    1 perc
    Egy sütőedényt vékonyan kiolajozunk.
  • 10. lépés

    2 perc
    A palacsintákon elkenünk 1-1 evőkanál bechamelt és bolognai ragut, majd feltekerjük.
  • 11. lépés

    2 perc
    A palacsinták felét elrendezzük az edényben, megkenjük bechamellel, majd jöhet még egy réteg palacsinta, majd megint bechamel, végül megszórjuk a maradék reszelt ementálival.
  • 12. lépés

    10 perc
    180 fokon, légveréses sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.
Bolognai palacsinta

1. lépés 12

A tojásokat simára keverjük, hozzáadjuk a tejet és egy pici sót. Több részletben hozzákeverjük a lisztet és az ásványvíz felét felváltva. Hagyjuk állni egy kicsit.

Bolognai palacsinta

2. lépés 12

A darált húst lepirítjuk az olajon, sózzuk. Hozzáadjuk a MAGGI Bolognai spagetti alapot és a vizet. Amikor a ragu felforrt és besűrűsödött, belekeverjük a paradicsompürét. Sózzuk még, ha szükséges.

Bolognai palacsinta

3. lépés 12

A pihentetett palacsintatésztához hozzákeverjük a maradék ásványvizet.

Bolognai palacsinta

4. lépés 12

Felforrósítunk egy serpenyőt, vékonyan kikenjük olajjal és 12-14 palacsintát sütünk. (Mindegyik palacsinta előtt olajozzunk!)

Bolognai palacsinta

5. lépés 12

A bechamelhez megmelegítjük a tejet.

Bolognai palacsinta

6. lépés 12

A vajat felolvasztjuk egy lábosban, beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük. Hozzáöntjük több részletben a meleg tejet. Csomómentes mártást kell kapnunk.

Bolognai palacsinta

7. lépés 12

Levesszük a tűzről, fűszerezzük kevés szerecsendióval, borssal és sóval.

Bolognai palacsinta

8. lépés 12

Hozzákeverünk 120 g reszelt ementálit.

Bolognai palacsinta

9. lépés 12

Egy sütőedényt vékonyan kiolajozunk.

Bolognai palacsinta

10. lépés 12

A palacsintákon elkenünk 1-1 evőkanál bechamelt és bolognai ragut, majd feltekerjük.

Bolognai palacsinta

11. lépés 12

A palacsinták felét elrendezzük az edényben, megkenjük bechamellel, majd jöhet még egy réteg palacsinta, majd megint bechamel, végül megszórjuk a maradék reszelt ementálival.

Bolognai palacsinta

12. lépés 12

180 fokon, légveréses sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.

Recept letöltése