Bajai Halászlé
75perc
Közepes
Rengeteget lehetne vitatkozni azon, hogy hogyan készül a legfinomabb halászlé, de az szinte biztos, hogy a bajaiból nem hiányozhat a jófajta gyufatészta!
3
kocka
Maggi Magyaros halászlékocka
1
db
paprika
40
dkg
harcsafilé
3
ek
növényi olaj
1
kg
ponty
1.6
l
víz
1
ek
fűszerpaprika
1
db
paradicsom
4
fej
vöröshagyma
20
dkg
gyufatészta
1
csipet
só
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
754.07 kcal
Szénhidrát
51.78 g
Fehérje
70.37 g
Zsír
28.75 g
Telített zsírok
12.25 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
75 perc
1. lépés
30 perc
Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük a vízzel és beletesszük a hal durvára feldarabolt fejét és farkát (ettől lesz ízletes, tartalmas, sűrű az alaplevünk), majd kevés sóval bő 1 órán át főzzük.
2. lépés
4 perc
Hozzátesszük a haldarabokat, a meghámozott, feldarabolt paradicsomot és a paprikát.
3. lépés
30 perc
Belekeverjük a fűszerpaprikát, a Maggi halászlé kockákat és legalább további fél órán át főzzük.
4. lépés
8 perc
Közben megfőzzük a tésztát a csomagolásán található utasítások szerint.
5. lépés
2 perc
Tálalás előtt a halszeleteket kivesszük a levesből.
6. lépés
1 perc
A levest a kifőtt tésztára merve, a halszeleteket pedig külön tálon kínáljuk.
Hozzászólások 0