Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Káposztás-gombás tortácska

Káposztás-gombás tortácska

(0)
175 perc
Könnyű
A tortácska nem feltétlenül jelent édességet. Ebben a receptben például a káposzta és a gomba alkot tökéletes párost egy kis aszalt szilvával, míg a Maggi Ízvarázs a töltelék ízét emeli új szintre. Ideális fogás az egyre hűvösebb őszi napokra.

Hozzávalók

8 adagokat

Ezt az ételt 8 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  g
Maggi Ízvarázs Ételízesítő 10 féle zöldséggel
220  g
Búzaliszt, teljes kiőrlésű
125  g
vaj
1 
tojás
3  ek
olaj
1  csipet
só
500  g
savanyúkáposzta
50  g
gomba
10 
Szilva, szárított (aszalt), nem főtt
1 
vöröshagyma
7.6  g
petrezselyem
1  g
feketebors
1  g
kömény
2  g
zsemlemorzsa
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
31.2 g
Energia
309.2 kcal
Zsír
19.6 g
Fehérje
5.9 g
Telített zsírok
12.5 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

175 perc
  • 1. lépés

    15 perc
    A megadott hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát, golyót formázunk belőle és fóliába csomagoljuk. Egy órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk.
  • 2. lépés

    15 perc
    A tésztát vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tortaformába nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, és 180°C-on 15 percig sütjük.
  • 3. lépés

    10 perc
    Elkészítjük a tölteléket: nyomkodjuk ki a káposztából a felesleges levet, ha nagyon savanyú, felönthetjük kevés vízzel. Megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
  • 4. lépés

    75 perc
    Áztassuk meleg vízbe a szárított gombát körülbelül 60 percre. Forraljuk fel abban a vízben, amibe áztattuk, majd szűrjük le és vágjuk csíkokra.
  • 5. lépés

    15 perc
    Mossuk meg a szilvát meleg vízben. Ha nagyon kiszáradt, áztassuk be meleg vízbe 15 percre, és vágjuk csíkokra.
  • 6. lépés

    10 perc
    A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és olajon megpirítjuk.
  • 7. lépés

    5 perc
    A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük Maggi Ízvarázzsal, sóval, köménnyel és borssal. Adjunk hozzá petrezselymet.
  • 8. lépés

    30 perc
    A tölteléket rászedjük a tésztára, és 30 percig sütjük.
Káposztás-gombás tortácska

1. lépés 8

A megadott hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát, golyót formázunk belőle és fóliába csomagoljuk. Egy órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk.

Káposztás-gombás tortácska

2. lépés 8

A tésztát vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tortaformába nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, és 180°C-on 15 percig sütjük.

Káposztás-gombás tortácska

3. lépés 8

Elkészítjük a tölteléket: nyomkodjuk ki a káposztából a felesleges levet, ha nagyon savanyú, felönthetjük kevés vízzel. Megfőzzük, majd lecsepegtetjük.

Káposztás-gombás tortácska

4. lépés 8

Áztassuk meleg vízbe a szárított gombát körülbelül 60 percre. Forraljuk fel abban a vízben, amibe áztattuk, majd szűrjük le és vágjuk csíkokra.

Káposztás-gombás tortácska

5. lépés 8

Mossuk meg a szilvát meleg vízben. Ha nagyon kiszáradt, áztassuk be meleg vízbe 15 percre, és vágjuk csíkokra.

Káposztás-gombás tortácska

6. lépés 8

A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és olajon megpirítjuk.

Káposztás-gombás tortácska

7. lépés 8

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük Maggi Ízvarázzsal, sóval, köménnyel és borssal. Adjunk hozzá petrezselymet.

Káposztás-gombás tortácska

8. lépés 8

A tölteléket rászedjük a tésztára, és 30 percig sütjük.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
1 + 0 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • A serpenyőből
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Ebéd
  • Előétel
  • Előétel
  • Esős évszak
  • európai
  • Főétel
  • gomba
  • Hétköznap
  • Hétvége
  • Inspiriences
  • könnyű
  • Ősz
  • Rostforrás
  • Sós pite / tészta
  • Sütés
  • Szezonális
  • Vacsora
  • zöldségeket
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET