Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Krumplifőzelék
Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal
40 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
53 20.7g / 53%
36 31.2g / 36%
11 10.4g / 11%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

(0)
40 perc
Könnyű
Ez a recept a krumplifőzelék egy érdekes verzióját mutatja be, hiszen a krumpli egy része sült formában kerül bele, és a főzelék csak a tálalás pillanatában áll össze teljes, harmonikus fogássá. A sült kolbászkarikákkal a tetején igazán csábító étel.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Tepsis-húsos burgonya alap
200  g
főzni való burgonya
1  ek
olaj
3  csepp
ecet
1  csipet
0.5  csokor
petrezselyem zöld
400  g
sütnivaló burgonya
100  g
füstölt kolbász
150  g
tejföl
2  dl
tej

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
31.21 g
Energia
350.87 kcal
Zsír
20.72 g
Fehérje
10.45 g
Telített zsírok
9.16 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

40 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    A főzni való burgonyát meghámozzuk. Enyhén sós vizet öntünk rá, annyit, amennyi éppen ellepi és puhára főzzük.
  • 2. lépés

    8 perc
    A sütni való burgonyát 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Jénai edénybe tesszük, letakarjuk folpackkal és néhány percre betesszük a mikróba, hogy picit puhuljon, de ne essen szét. Ezután szétterítjük, hagyjuk kihűlni és konyharuhával felitatjuk róla a felesleges nedvességet.
  • 3. lépés

    5 perc
    A kolbászt vékony karikákra szeljük és kevés olajon ropogósra sütjük. Tálalásig félrerakjuk.
  • 4. lépés

    5 perc
    Az időközben megfőtt burgonyát (a vizével együtt) összeturmixoljuk a Maggi alappal és a tejföllel. Ha túl sűrű, akkor még egy kis tejet adhatunk hozzá.
  • 5. lépés

    1 perc
    Sóval és néhány csepp ecettel ízesítjük.
  • 6. lépés

    5 perc
    Összeforraljuk, így kapjuk meg a főzelékünk „levét”, majd tálalásig melegen tartjuk.
  • 7. lépés

    5 perc
    A főzelék „sűrűjéül” szolgáló, kihűlt krumplikockákat forró olajban aranysárgára, ropogósra sütjük. Lecsöpögtetjük a felesleges olajat.
  • 8. lépés

    1 perc
    A főzelék levét tányérba szedjük, és beleteszünk egy marék sültkrumplit. A tetejét megszórjuk néhány karika kolbásszal. A tányért üdébbé varázsolhatjuk néhány levél petrezselyemmel.
Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

1. lépés 8

A főzni való burgonyát meghámozzuk. Enyhén sós vizet öntünk rá, annyit, amennyi éppen ellepi és puhára főzzük.

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

2. lépés 8

A sütni való burgonyát 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Jénai edénybe tesszük, letakarjuk folpackkal és néhány percre betesszük a mikróba, hogy picit puhuljon, de ne essen szét. Ezután szétterítjük, hagyjuk kihűlni és konyharuhával felitatjuk róla a felesleges nedvességet.

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

3. lépés 8

A kolbászt vékony karikákra szeljük és kevés olajon ropogósra sütjük. Tálalásig félrerakjuk.

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

4. lépés 8

Az időközben megfőtt burgonyát (a vizével együtt) összeturmixoljuk a Maggi alappal és a tejföllel. Ha túl sűrű, akkor még egy kis tejet adhatunk hozzá.

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

5. lépés 8

Sóval és néhány csepp ecettel ízesítjük.

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

6. lépés 8

Összeforraljuk, így kapjuk meg a főzelékünk „levét”, majd tálalásig melegen tartjuk.

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

7. lépés 8

A főzelék „sűrűjéül” szolgáló, kihűlt krumplikockákat forró olajban aranysárgára, ropogósra sütjük. Lecsöpögtetjük a felesleges olajat.

Krumplifőzelék sültkrumplival, kolbásszal

8. lépés 8

A főzelék levét tányérba szedjük, és beleteszünk egy marék sültkrumplit. A tetejét megszórjuk néhány karika kolbásszal. A tányért üdébbé varázsolhatjuk néhány levél petrezselyemmel.

Recept letöltése