Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Kecskesajttal és dióval sült vajtök
50 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
52 18g / 52%
34 27.1g / 34%
14 11.1g / 14%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Kecskesajttal és dióval sült vajtök

(0)
50 perc
Közepes

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
vajtök
50  g
vöröshagyma
1  gerezd
fokhagyma
2  ek
olívaolaj
1  dl
fehérbor
60  g
mazsola
60  g
újhagyma
3  ek
MAGGI Házias levesalap - Zöldség
120  g
kecskesajt
20  g
dió
1  csipet
1  csipet
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
27.11 g
Energia
326.44 kcal
Zsír
18.05 g
Fehérje
11.14 g
Telített zsírok
6.24 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

50 perc
  • 1. lépés

    1 perc
    Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra alsó/felső sütés esetén, vagy 170°C -ra légkeveréses sütés esetén.
  • 2. lépés

    15 perc
    A tököt megtisztítjuk, megmossuk és félbevágjuk. Távolítsuk el a magokat egy kanállal. A sütőtök felét megszórjuk sóval, rácsra tesszük, és az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • 3. lépés

    3 perc
    Közben megpucoljuk és félbevágjuk a hagymát, és apró kockákra vágjuk. Hámozzuk meg és vágjuk apróra a fokhagymagerezd(eke)t. Vegyük ki a sütőtök felét, egy kanál segítségével távolítsuk el a belsejét. Ezután vágjuk kockákra a sütőtököt.
  • 4. lépés

    10 perc
    Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és 2 percig pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a sütőtök kockákat és összefőzzük velük. Leöntjük fehérborral, és lassú tűzön 5 percig puhára főzzük. A mazsolát apróra vágjuk és hozzáadjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk. Öntsük a serpenyőbe, és ízesítsük 3 evőkanál Maggi Házias levesalap – Zöldséggel.
  • 5. lépés

    21 perc
    A kecskesajtot 3 szeletre vágjuk, a diószemeket felaprítjuk. A sütőtök felét megtöltjük a zöldségekkel, megtöltjük kecskesajttal és megszórjuk finomra vágott dióval. Ezután tegyük vissza a sütőtököt 15 percre a sütőbe. Végül állítsuk be a sütő grill funkcióját és süssük meg a sajtot 2-5 percig. Friss borssal tálaljuk.
Kecskesajttal és dióval sült vajtök

1. lépés 5

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra alsó/felső sütés esetén, vagy 170°C -ra légkeveréses sütés esetén.

Kecskesajttal és dióval sült vajtök

2. lépés 5

A tököt megtisztítjuk, megmossuk és félbevágjuk. Távolítsuk el a magokat egy kanállal. A sütőtök felét megszórjuk sóval, rácsra tesszük, és az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Kecskesajttal és dióval sült vajtök

3. lépés 5

Közben megpucoljuk és félbevágjuk a hagymát, és apró kockákra vágjuk. Hámozzuk meg és vágjuk apróra a fokhagymagerezd(eke)t. Vegyük ki a sütőtök felét, egy kanál segítségével távolítsuk el a belsejét. Ezután vágjuk kockákra a sütőtököt.

Kecskesajttal és dióval sült vajtök

4. lépés 5

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és 2 percig pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a sütőtök kockákat és összefőzzük velük. Leöntjük fehérborral, és lassú tűzön 5 percig puhára főzzük. A mazsolát apróra vágjuk és hozzáadjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk. Öntsük a serpenyőbe, és ízesítsük 3 evőkanál Maggi Házias levesalap – Zöldséggel.

Kecskesajttal és dióval sült vajtök

5. lépés 5

A kecskesajtot 3 szeletre vágjuk, a diószemeket felaprítjuk. A sütőtök felét megtöltjük a zöldségekkel, megtöltjük kecskesajttal és megszórjuk finomra vágott dióval. Ezután tegyük vissza a sütőtököt 15 percre a sütőbe. Végül állítsuk be a sütő grill funkcióját és süssük meg a sajtot 2-5 percig. Friss borssal tálaljuk.

Recept letöltése