Az egészben sült karfiol egy igazán látványos fogás és a különleges elkészítési módnak köszönhetően az íze is más lesz, mintha csak rózsáira szedve a sütőben megpirítanánk.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
6. lépés
1 perc
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
7. lépés
15 perc
Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
8. lépés
1 perc
A rizottót a sült karfiollal tálaljuk.
1. lépés
8
A karfiol nagyobb leveleit eltávolítjuk, de egy-kettőt hagyjunk rajta, mert később ropogósra sül.
2. lépés
8
A megtisztított karfiolt 2,5 liter sós, forrásban lévő vízbe tesszük 15 percig. Akkor jó, amíg egy kés beleszúrva könnyedén át nem megy rajta.
3. lépés
8
Ezután vegyük ki, csepegtessük le és kenjük meg a tetejét egy evőkanál olvasztott vaj és olaj keverékével. Sózzuk-borsozzuk.
A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
6. lépés
8
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
7. lépés
8
Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.