Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Bolognai töltött Káposzta

Bolognai töltött Káposzta

(0)
45 perc
Könnyű
A történet röviden: darált marhahússal kelkáposzta leveleket töltöttünk, ezeket tepsibe tettük, leöntöttük a fűszeres paradicsomszósszal, és sütőbe csúsztattuk egy kis időre, hipp-hopp kész lettünk vele, ennél rövidebb idő alatt el is fogyott.

Hozzávalók

3 adag

Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  g
só
40  g
zabpehely
5  db
kelkáposztalevél
1  g
feketebors
1  ek
paradicsompüré
400  g
darált marhahús
4  dl
forró víz
2  ek
étolaj
50  g
zeller
1  közepes
vöröshagyma
1 
fokhagyma
1  tasak
Maggi Bolognai spagetti alap
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
17.8 g
Energia
614.7 kcal
Zsír
50.3 g
Fehérje
23 g
Telített zsírok
16.9 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

45 perc
  • 1. lépés

    3 perc
    Az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát.
  • 2. lépés

    4 perc
    Átpirítjuk a reszelt zellert is, felöntjük 0,5 dl vízzel, hagyjuk, hogy egy picit megpuhuljon a zeller is, majd hagyjuk az egészet kihűlni.
  • 3. lépés

    2 perc
    A darált húst összekeverjük a zabpehellyel, a kihűlt hagymás keverékkel, sóval, borssal és 0,5 dl vízzel.
  • 4. lépés

    4 perc
    A káposzta leveleinek eltávolítjuk a torzsáit és félbe vágjuk, így 10 db tölthető levelet kapunk.
  • 5. lépés

    2 perc
    Erősen sós vizet forralunk és 1-2 percig főzzük a leveleket, hogy megpuhuljanak annyira, hogy be lehessen tölteni.
  • 6. lépés

    5 perc
    Megtöltjük a leveleket: 1-1 kupac húst halmozunk a tetejükre, oldalaikat behajtjuk, majd feltekerjük.
  • 7. lépés

    1 perc
    Olajjal kikent tepsibe tesszük a töltött káposztákat.
  • 8. lépés

    4 perc
    A Maggi alapot elkeverjük 3 dl vízzel, felforraljuk és a káposztákra öntjük.
  • 9. lépés

    20 perc
    160-170 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Bolognai töltött Káposzta

1. lépés 9

Az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát.

Bolognai töltött Káposzta

2. lépés 9

Átpirítjuk a reszelt zellert is, felöntjük 0,5 dl vízzel, hagyjuk, hogy egy picit megpuhuljon a zeller is, majd hagyjuk az egészet kihűlni.

Bolognai töltött Káposzta

3. lépés 9

A darált húst összekeverjük a zabpehellyel, a kihűlt hagymás keverékkel, sóval, borssal és 0,5 dl vízzel.

Bolognai töltött Káposzta

4. lépés 9

A káposzta leveleinek eltávolítjuk a torzsáit és félbe vágjuk, így 10 db tölthető levelet kapunk.

Bolognai töltött Káposzta

5. lépés 9

Erősen sós vizet forralunk és 1-2 percig főzzük a leveleket, hogy megpuhuljanak annyira, hogy be lehessen tölteni.

Bolognai töltött Káposzta

6. lépés 9

Megtöltjük a leveleket: 1-1 kupac húst halmozunk a tetejükre, oldalaikat behajtjuk, majd feltekerjük.

Bolognai töltött Káposzta

7. lépés 9

Olajjal kikent tepsibe tesszük a töltött káposztákat.

Bolognai töltött Káposzta

8. lépés 9

A Maggi alapot elkeverjük 3 dl vízzel, felforraljuk és a káposztákra öntjük.

Bolognai töltött Káposzta

9. lépés 9

160-170 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
11 + 5 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • A sütőből
  • braising
  • Ebéd
  • Egyéb
  • európai
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Főétel
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • Inspiriences
  • könnyű
  • Marhahús
  • olasz
  • Paradicsom alap
  • Vacsora
  • Zöldség/gyümölcs adag
  • zöldségeket

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Házi pizza bolognai alappal

    Házi pizza bolognai alappal

    176 perc Könnyű
  • Húsgombócok bolognai szószban sütve

    Húsgombócok bolognai szószban sütve

    40 perc Közepes
  • Húsimádó bolognai pizza

    Húsimádó bolognai pizza

    90 perc Közepes
  • Bolognai leveles papucs

    Bolognai leveles papucs

    45 perc Közepes

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET