Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Bolognai töltött Káposzta
Bolognai töltött Káposzta
45 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
74 50.2g / 74%
11 17.8g / 11%
15 23g / 15%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Bolognai töltött Káposzta

(0)
45 perc
Könnyű
A történet röviden: darált marhahússal kelkáposzta leveleket töltöttünk, ezeket tepsibe tettük, leöntöttük a fűszeres paradicsomszósszal, és sütőbe csúsztattuk egy kis időre, hipp-hopp kész lettünk vele, ennél rövidebb idő alatt el is fogyott.

Hozzávalók

3 adag

Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  g
40  g
zabpehely
5  db
kelkáposztalevél
1  g
feketebors
1  ek
paradicsompüré
400  g
darált marhahús
4  dl
forró víz
2  ek
étolaj
50  g
zeller
1  közepes
vöröshagyma
1 
fokhagyma
1  tasak
Maggi Bolognai spagetti alap

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
17.81 g
Energia
614.67 kcal
Zsír
50.25 g
Fehérje
23.03 g
Telített zsírok
16.88 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

45 perc
  • 1. lépés

    3 perc
    Az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát.
  • 2. lépés

    4 perc
    Átpirítjuk a reszelt zellert is, felöntjük 0,5 dl vízzel, hagyjuk, hogy egy picit megpuhuljon a zeller is, majd hagyjuk az egészet kihűlni.
  • 3. lépés

    2 perc
    A darált húst összekeverjük a zabpehellyel, a kihűlt hagymás keverékkel, sóval, borssal és 0,5 dl vízzel.
  • 4. lépés

    4 perc
    A káposzta leveleinek eltávolítjuk a torzsáit és félbe vágjuk, így 10 db tölthető levelet kapunk.
  • 5. lépés

    2 perc
    Erősen sós vizet forralunk és 1-2 percig főzzük a leveleket, hogy megpuhuljanak annyira, hogy be lehessen tölteni.
  • 6. lépés

    5 perc
    Megtöltjük a leveleket: 1-1 kupac húst halmozunk a tetejükre, oldalaikat behajtjuk, majd feltekerjük.
  • 7. lépés

    1 perc
    Olajjal kikent tepsibe tesszük a töltött káposztákat.
  • 8. lépés

    4 perc
    A Maggi alapot elkeverjük 3 dl vízzel, felforraljuk és a káposztákra öntjük.
  • 9. lépés

    20 perc
    160-170 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Bolognai töltött Káposzta

1. lépés 9

Az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát.

Bolognai töltött Káposzta

2. lépés 9

Átpirítjuk a reszelt zellert is, felöntjük 0,5 dl vízzel, hagyjuk, hogy egy picit megpuhuljon a zeller is, majd hagyjuk az egészet kihűlni.

Bolognai töltött Káposzta

3. lépés 9

A darált húst összekeverjük a zabpehellyel, a kihűlt hagymás keverékkel, sóval, borssal és 0,5 dl vízzel.

Bolognai töltött Káposzta

4. lépés 9

A káposzta leveleinek eltávolítjuk a torzsáit és félbe vágjuk, így 10 db tölthető levelet kapunk.

Bolognai töltött Káposzta

5. lépés 9

Erősen sós vizet forralunk és 1-2 percig főzzük a leveleket, hogy megpuhuljanak annyira, hogy be lehessen tölteni.

Bolognai töltött Káposzta

6. lépés 9

Megtöltjük a leveleket: 1-1 kupac húst halmozunk a tetejükre, oldalaikat behajtjuk, majd feltekerjük.

Bolognai töltött Káposzta

7. lépés 9

Olajjal kikent tepsibe tesszük a töltött káposztákat.

Bolognai töltött Káposzta

8. lépés 9

A Maggi alapot elkeverjük 3 dl vízzel, felforraljuk és a káposztákra öntjük.

Bolognai töltött Káposzta

9. lépés 9

160-170 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Recept letöltése