Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
normal
Bakonyi sertésborda
60 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
35 32.8g / 35%
13 30g / 13%
52 110.8g / 52%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Bakonyi sertésborda

(0)
60 perc
Közepes
Egy valódi klasszikus, magyaros recept, ízletes pörköltalappal, gombával na meg persze omlósra sült sertéshússal.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
2  dkg
liszt
1 
paradicsom
10  dkg
füstölt szalonna
30  dkg
csiperke gomba
1  dl
étolaj
8 
sertéskaraj
1  dl
tejszín
2  db
kaliforniai paprika
1  csésze
tejföl
2  fej
vöröshagyma
1  dkg
pirospaprika

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
30.09 g
Energia
866.55 kcal
Zsír
32.89 g
Fehérje
110.9 g
Telített zsírok
14.01 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

60 perc
  • 1. lépés

    15 perc
    A szeletelt sertéskarajt kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük.
  • 2. lépés

    5 perc
    A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk a kis kockákra vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát és tovább pirítjuk. Fűszerpaprikával meghintjük, kevés vízzel felengedjük és beletesszük a MAGGI Pörkölt szaft ízesítő kockákat.
  • 3. lépés

    5 perc
    Az így kapott szaftba visszahelyezzük a húsokat és hozzáadjuk a megmosott, cikkekre vágott gombát. Lassú tűzön, lefedve pároljuk. Rövid idő múlva belerakjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát.
  • 4. lépés

    35 perc
    Mikor a hús megpuhult, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Lassú tűzön forraljuk, tejszínnel dúsítjuk. Köretnek galuskát kínálunk hozzá.
Bakonyi sertésborda

1. lépés 4

: sertéskaraj, étolaj

A szeletelt sertéskarajt kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük.

Bakonyi sertésborda

2. lépés 4

: füstölt szalonna, vöröshagyma, édes őrölt pirospaprika, Maggi Magyaros pörköltszaftkocka

A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk a kis kockákra vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát és tovább pirítjuk. Fűszerpaprikával meghintjük, kevés vízzel felengedjük és beletesszük a MAGGI Pörkölt szaft ízesítő kockákat.

Bakonyi sertésborda

3. lépés 4

: édes paprika, koktélparadicsom, gomba

Az így kapott szaftba visszahelyezzük a húsokat és hozzáadjuk a megmosott, cikkekre vágott gombát. Lassú tűzön, lefedve pároljuk. Rövid idő múlva belerakjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát.

Bakonyi sertésborda

4. lépés 4

: tejföl, liszt, tejszín

Mikor a hús megpuhult, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Lassú tűzön forraljuk, tejszínnel dúsítjuk. Köretnek galuskát kínálunk hozzá.

Recept letöltése