Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a rizst és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
Hozzáadunk 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
A hússzeleteket mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk, majd az egyik felüket megkenjük egy-egy teáskanál pesztóval, ráfektetünk egy-egy szelet sonkát és fogpiszkálóval vagy hústűvel rátűzzük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a sonkás felükkel lefelé elkezdjük megsütni benne a hússzeleteket. Ha a sonka megpirult, átfordítjuk és a másik felét is aranybarnára sütjük.
A megsütött húsokat a rizottóval együtt tálaljuk.