A rizottó akkor finom, ha szaftos, puha, de nem túlfőtt. Krémes, de nem folyik, ugyanakkor nem is annyira száraz, hogy megálljon benne a kanál. Ez így egyszerre soknak hangzik, de kis odafigyeléssel és pár trükkel viszonylag egyszerűen megvalósítható még akkor is, ha nem vagy egy konyhatündér.
Ha szeretnél te is krémes, ízletes rizottót készíteni egyszerűen, na meg persze ellesnél pár izgalmas rizottó receptet, mindenképp olvass tovább!
Ugye, nem is hangzik olyan nehéznek? Akkor most jöhet egy jól bevált rizottó alaprecept?
Előtte mutatunk még egy gyors tippet, ami nem csak a rizottó készítést könnyíti meg, hanem minden olyan fogás elkészítését, amihez alaplére van szükség.
Mert őszintén, neked mindig van otthon alapleved a fagyasztóban? Vagy minden alkalommal lefőzöl egy adaggal, amikor szükség van rá? Ugye, hogy te sem szeretnél még ezzel is foglalkozni és időt tölteni?
Az új, méz állagú, könnyen adagolható MAGGI Házias levesalapoknak köszönhetően időt spórolhatsz a leves elkészítésével, az ízélmény pedig garantált. Tökéletes megoldás levesekhez és bármilyen ételhez, aminek elkészítéséhez alaplére van szükség. A MAGGI Házias Marha-, Tyúk- és Zöldség levesalapok nagyon sokoldalúan felhasználható levesek mellett pörköltökbe, mártásokba, serpenyős- vagy egytálételekhez, és a tökéletes rizottó elkészítéséhez is.
Ezzel a rizottó alaprecepttel és a fenti alapszabályok betartásával garantált a siker.
A rizottót azért is fantasztikus fogás, mert nagyon változatosan tudod elkészíteni. Ízlés szerint ízesítheted sült zöldségekkel, hússal, fűszerekkel. Ezeket külön készítsd el, míg fő a rizs, és elég akkor hozzáadni, mikor a rizs már elérte a megfelelő állagot, de még a plusz vaj nincs benne.
Tavasszal egy frissítő zöldborsós - póréhagymás, egy paprikakrémes vagy erdei gombás rizottó tökéletes választás, de a nagyon izgalmas – és csodás színű - sült céklás-kecskesajtos rizottót se hagyd ki! Télen a sütőtökös rizottó nagy kedvenc, spárga szezonban pedig egyértelmű, hogy nem maradhat ki a heti menüből egy finom spárgás rizottó sem.