Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Tökéletes rizotto

A tökéletes rizottó titka

Szereted a rizottót, de otthon valahogy soha nem sikerül úgy, mint szeretnéd? Vagy még nem is próbáltad? Lesd el a legfinomabb rizottó titkát, és kápráztasd el a családot!

A rizottó akkor finom, ha szaftos, puha, de nem túlfőtt. Krémes, de nem folyik, ugyanakkor nem is annyira száraz, hogy megálljon benne a kanál. Ez így egyszerre soknak hangzik, de kis odafigyeléssel és pár trükkel viszonylag egyszerűen megvalósítható még akkor is, ha nem vagy egy konyhatündér.

Ha szeretnél te is krémes, ízletes rizottót készíteni egyszerűen, na meg persze ellesnél pár izgalmas rizottó receptet, mindenképp olvass tovább!

Így lesz tökéletes a rizottód

  • A rizottót mindig rizottó rizsből főzd! A rizottó nem egy sima főtt rizs-szósz kombináció, hagyományos rizsből meg se próbáld! A carnaroli vagy az arborio rizs tökéletes választás, ma már a legtöbb élelmiszerboltban, szupermarketekben beszerezhető.
  • Az alaplevet folyamatosan tartsd forrón! Amíg a rizottó fő, mellette egy másik főzőlapon, alacsony lángon melegedjen az alaplé.
  • Az alaplevet mindig kis adagokban (merőkanalanként) adagold a rizshez, és akkor pótold, mikor az előző adag elfőtt!
  • Kevergess! A rizottó készítés folyamatos törődést igényel. Akkor lesz igazán krémes, ha a rizst folyamatosan kevergeted.

Rizotto készítés Maggi alaplével

Ugye, nem is hangzik olyan nehéznek? Akkor most jöhet egy jól bevált rizottó alaprecept?

Előtte mutatunk még egy gyors tippet, ami nem csak a rizottó készítést könnyíti meg, hanem minden olyan fogás elkészítését, amihez alaplére van szükség.

Mert őszintén, neked mindig van otthon alapleved a fagyasztóban? Vagy minden alkalommal lefőzöl egy adaggal, amikor szükség van rá? Ugye, hogy te sem szeretnél még ezzel is foglalkozni és időt tölteni?

Az új, méz állagú, könnyen adagolható MAGGI Házias levesalapoknak köszönhetően időt spórolhatsz a leves elkészítésével, az ízélmény pedig garantált. Tökéletes megoldás levesekhez és bármilyen ételhez, aminek elkészítéséhez alaplére van szükség. A MAGGI Házias Marha-, Tyúk- és Zöldség levesalapok nagyon sokoldalúan felhasználható levesek mellett pörköltökbe, mártásokba, serpenyős- vagy egytálételekhez, és a tökéletes rizottó elkészítéséhez is.

Alaplével minden könnyebb!

Rizottó alaprecept (4 adaghoz)

Ezzel a rizottó alaprecepttel és a fenti alapszabályok betartásával garantált a siker.

  1. Készíts 1,5 l alaplevet. Ehhez 1,5 liter forrásban levő vízben keverj el 5 evőkanál MAGGI házias levesalapot. Az alaplevet tartsd forrón.
  2. Vastag fenekű lábosban 1 ek vajon dinsztelj meg egy kis, apróra vágott vöröshagymát vagy salotta hagymát, majd önts rá egy 2,5 dl-es bögre rizottó rizst.
  3. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett pirítsd üvegesre a rizst, de ne várd meg, míg pirulni kezd. Amikor üveges, tegyél rá 1 ek vajat, és öntsd nyakon kb. 1 dl fehérborral.
  4. Erősen sisteregni fog, de az jó így. Amikor az alkohol már elfőtt, merj rá egy evőkanál alaplevet, és a korábban leírtak alapján adagold hozzá mindig, amikor az előző adag elfőtt. Közben ne felejtsd el kevergetni! Ezt addig ismételd, míg a rizs „al dente”-re fő, tehát nem lesz málósan puha, de már nem is kemény.
  5. Sózd, borsozd, de csak óvatosan, mert az alaplé már eleve fűszeres.
  6. Az al delnte-re főtt rizst vedd le a tűzről, adj hozzá 1 ek hideg vajat, és 1-2 ek reszelt parmezánt, majd keverd át alaposan.

A rizottó ízesítése

A rizottót azért is fantasztikus fogás, mert nagyon változatosan tudod elkészíteni. Ízlés szerint ízesítheted sült zöldségekkel, hússal, fűszerekkel. Ezeket külön készítsd el, míg fő a rizs, és elég akkor hozzáadni, mikor a rizs már elérte a megfelelő állagot, de még a plusz vaj nincs benne.

Tavasszal egy frissítő zöldborsós - póréhagymás, egy paprikakrémes vagy erdei gombás rizottó tökéletes választás, de a nagyon izgalmas – és csodás színű - sült céklás-kecskesajtos rizottót se hagyd ki! Télen a sütőtökös rizottó nagy kedvenc, spárga szezonban pedig egyértelmű, hogy nem maradhat ki a heti menüből egy finom spárgás rizottó sem.

Kipróbálod?

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET